terápia Pécs gyógyszer gyilkos börtön lövés Pécsi Tudományegyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A "pécsi ámokfutó" néven elhíresült Gere Ákos 2009 novemberében agyonlőtte egyetemista társát. A gyilkos legkorábban huszonhat év múlva szabadulhat, és most először beszélt szörnyű tettéről.

Ákos iránt példátlanul nagy volt a sajtóérdeklődés, ám ő minden interjúlehetőségtől elhatárolódott. Négy év után azonban kivételt tett, és P. Gál Juditnak részletesen beszélt a végzetes napról és az odáig vezető útról.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Ákos 15 éves kora óta szedett gyógyszereket, és azt mondja, megfelelő terápiával nem került volna olyan állapotba, hogy 2009. november 26-án lövöldözni kezdjen a Pécsi Tudományegyetemen. A diák, akit háromszor lőtt mellkason, a helyszínen meghalt. Az ámokfutót életfogytiglani fegyházra ítélték, legkorábban huszonhat év múlva szabadulhat.

„Bűnhődni mindenféleképpen kell. Nem akarok mentséget keresni és kisebbíteni a történtek jelentőségét, a halálesetet, a sérüléseket. Ugyanakkor túlzónak találom az ítéletet. Nem mondom, hogy akkor lennék elégedett, ha a felét kaptam volna, azt se mondom, hogy egy évet kellett volna kapnom, de igazság szerint a kényszergyógykezelést tartottam volna megfelelőnek" - olvashatjuk Gere Ákos szavait P. Gál Judit könyvében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.