Megszólalt a Blahán elhunyt férfi húga

halál válás öngyilkosság húg adósság megszólalás Blaha Lujza tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lány szerint testvére az adósságai miatt vetett véget életének.

Tiszta vizet öntött a pohárba a hétvégén a Blahán meghalt férfi húga. A lány megkereste a hvg.hu-t, mert szerinte annyi mindent összeírnak a bátyja halálával kapcsolatban. Azért fordult a nyilvánossághoz, hogy egyértelműen tisztázza: "a bátyám öngyilkos lett."

Fotó: Jászai Csaba/MTI
Fotó: Jászai Csaba/MTI

A tragédia helyszíne

Dóra kifejtette: Szabolcs pontosan tudta, mit csinál, a saját döntése és felelőssége volt az öngyilkosság és annak módja is. A szegedi fiatalember a 29. születésnapján vetett véget az életének, amikor meztelenül kiugrott a hotelből. A húg szerint a férfi életében óriási törés volt két évvel ezelőtti válása, amit képtelen volt feldolgozni. Ráadásul tetemes adósságot halmozott fel. A válás után beszélt arról, hogy megöli magát, akkor is meztelenül, csak más módszerrel hajtott volna végre öngyilkosságot. De végül akkor mégsem próbálkozott meg vele - magyarázta a lány, akinek arról nincs információja, hogy testvérének volt-e társasága a hotelben, vagy hogy bátyja droghoz nyúlt volna.

Szabolcs az utóbbi időben a Feldmár Intézetben önkénteskedett. "Nem igaz, hogy ott kimosták az agyát" - mondta Dóra, aki szerint ha nem fogadja be a szellemi műhely, lehet, hogy korábban követ el öngyilkosságot.

Egy nappal a tragédia után az Origónak szólalt meg az a férfi, aki a lezuhant fiatalon próbált segíteni. Rajta kívül más nem tett így a környéken. A Life.hu utánajárt, mi lehetett ennek az oka.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.