autópálya torlódás hózápor szélvihar közlekedés riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az M1-es autópálya egy szakaszát lezárták, sok helyen hóviharok nehezítik a közlekedést. A szél csak estére mérséklődik.

Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye teljes területére, Fejér és Pest megye több járására, valamint Budapestre másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a viharos erősségű szél miatt. Nehéz napunk lesz, mert az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják a szélfúvások.

Illusztráció Forrás: AFP

Több kamion is elakadt a télies útviszonyok miatt az M1-es autópályán, ahol hétkilométeres dugó alakult ki reggelre a főváros irányába a 59-es és 49-es kilométernél. A katasztrófavédelem munkatársai a forgalmi akadályt már megszüntették, de - mint írták - a 64-es és az 57-es kilométer között feltorlódtak a járművek – írja az Origo.hu.

Vasárnapra már enyhül a szél, de felhők még lesznek az égen, amelyekből kisebb hószállingózás havas eső, esetleg ónos eső várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.