drogcsempész kokain Brandenburg banán Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Összesen 140 kilogramm kokaint találtak berlini és brandenburgi szupermarketek munkatársai a banánosdobozokban. A rendőrség keddi közlése szerint a csempészek valószínűleg "logisztikai hibát" követtek el, adta hírül az MTI. 

Az első riasztás az üzletlánc egy Reinickendorf kerületi boltjából érkezett a rendőrséghez hétfőn. A bolt dolgozói gyanús csomagokat találtak egy banánosdobozba rejtve. Ezután még három berlini és egy Brandenburg tartományi szupermarketeiben került elő a friss banánszállítmányból kokain, egy kilogrammos csomagokban, amelyeket összesen hét kartonba rejtettek el.

Forrás: Origo

A kábítószert "teljesen véletlenül" találták meg, a csempészek valószínűleg "elhibázták a logisztikát" – mondta Olaf Schremm, a berlini bűnügyi rendőrség kábítószer-ellenes osztálynak vezetője. A német fővárosban több mint egy évtizede ez a legnagyobb kokainfogás.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki küldte és kinek szánta a nagy tisztaságú kokaint, amelynek utcai értéke nagyjából 6 millió euró. Valószínű, hogy nem Berlinbe akarták eljuttatni, és nem tudták időben átrakodni a hamburgi kikötőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.