Koltai Róbertet is lecsukhatják többmilliárdos adócsalás miatt?

Koltai Róbert Pogány Judit per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
P. Koltai Gábort, a híres színész fiát adócsalással vádolják: közös cégük 2,3 milliárd forintnyi fiktív számlát gyártott, hogy igazolni tudja a filmkészítésre kapott állami támogatásokat.

A bíróság elrendelte P. Koltai Gábor filmproducer előzetes letartóztatását, akit csalással, adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítanak - tudtuk meg a Borsból. A producer nevéhez fűződnek többek között a Magic Boys, a Megy a gőzös, a Világszám és a Tüskevár című filmek. A Magyar Mozgókép Közalapítvány is többször támogatta produkcióit. "Tavaly 46 millió 200 ezer forint normatív, 22 millió forint visszatérítendő és 22 millió koprodukciós támogatást kapott P. Koltai Gábor. A Megy a gőzös című filmért 50 millió forint normatív és 30 millió forint egyéb támogatást kapott" - mondta a Borsnak Oláh Kata, az MMKA szóvivője.

Forrás: [origo] Fotó: Szabó Pál
Forrás: [origo] Fotó: Szabó Pál

A pénzügyőrök összesen négy, háromdimenziós animációs film számláit vizsgálják. A gyanú szerint P. Koltai Gábor fiktív számlákkal igazolta az állami támogatás elköltését.

Koltai Róbertet és feleségét a tragédia úgy tűnik, ismét közelebb hozta egymáshoz. "Koltaiék teljesen kiborultak az ügy miatt. Az az érdekes, hogy fiúk letartóztatásának hírére teljesen összezárt a család" - mondta a pár egyik ismerőse. Mint ismeretes, Koltai évekkel ezelőtt megcsalta feleségét, melynek kitudódása igen nagy botrányt okozott a házaspár körül.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.