fashion week a nap cikke sztárgardrób kiegészítő ruha Harcsa Veronika énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország egyik legbájosabb énekesnőjének kedvenc ruhadarabjait látva nehéz elhinni, hogy még gimnazistaként is a matek szakosok uniformisát, kockás flanelinget és kinőtt farmernadrágot hordott nap mint nap. Az elmúlt tíz évben nagyot fordult vele a világ, a színpad pedig az öltözködésére is nagy hatással volt. A Life.hu Sztárgardrób sorozatában ez alkalommal Harcsa Veronika mutatja meg, hogyan lehet egy nő kihívó ruhadarabok nélkül is vonzó és szexi.

Kattints a képre a galériáért!

Harcsa Veronikát nemcsak a zenekedvelő, hanem a divatszerető közönség is jól ismeri. Az énekesnő ugyanis rendszeresen fellép a Manier divatház bemutatóin, koncertjein pedig különlegesebbnél különlegesebb ruhákat visel. Talán ezért is nehéz elhinni, hogy sokáig körülbelül háromféle ruhadarab jellemezte a ruhatárát. "Más 21 évesen már három stílusváltáson van túl, nekem viszont az első lemezbemutatóm előtt fogalmam nem volt, mit és honnan lehet beszerezni. Már az óvodában elég fiús gyerek voltam, később matekot és informatikát tanultam. Sokáig az unokabátyáim kinőtt ruháit hordtam: mackófelsőt, kinőtt farmert és kockás flanelinget, amire nincs mentség" - mesélte nevetve Veronika, aki a flanelingnél súlyosabb divatbakiról nem tud beszámolni. Azt azért elmondja, hogy a tükör jó barátja lett az évek során. Ma már pontosan látja, hogy egy-egy ruhájához például övet kellett volna viselnie, hogy ne tűnjön rajta zsáknak.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a többi ruháért!

Veronikát végül a zenekara egyik tagja figyelmeztette arra, hogy ő az énekesnő, mi lenne hát, ha egyszer-egyszer szoknyát is viselne a színpadon. "Rájöttem, hogy igaza van, ezért megvettem életem első fellépő szoknyáját, és nagyon élveztem a viselését a színpadon. A színpadon később is könnyebben engedtem meg magamnak egy-egy extrábbnak gondolt darabot. Rájöttem, hogy ezeket akár az utcán is lehet hordani, így egyre jobban kihatott a színpadi öltözködésem a hétköznapi ruhatáramra is." Ugyan előfordul, hogy a színpadi, kicsit extrább ruhát viseli hétköznap is, de nem ez a jellemző rá. Az interjúra egyszerű farmerben, levélmintás felsőben és saruban érkezett. "Alapvetően olyan ruhákat szeretek viselni, amelyeknek van története. Hiába egyszerű az a farmer, ami rajtam van, pontosan emlékszem mikor és milyen körülmények között vettem. Számomra ez fontosabb, mint az, hogy milyen a márkája."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Még több kép a galériában! Kattints!

Ugyan az énekesnő nem márkafüggő, de a magyar tervezők darabjait nagyon szereti. Elmesélte, hogy nincs sok ruhája, éppen ezért nagyon fontos a számára, hogy két hazai márkával is jó a kapcsolata: a Manier és a Nanushka divatház rendszeresen kölcsönöz neki darabokat a fellépésekre, énekesnőként ugyanis sokkal több ruhára van szüksége, mint azoknak, akiknek nem kell megjelenniük négyszer vagy ötször hetente. "A személyiségemtől távol áll, hogy bemenjek egy ruhaboltba vagy egy tervezőhöz, és elvárjam, hogy csak azért adjon ruhát, mert én énekesnő vagyok. Mindig zavarba jövök, amikor valaki csak úgy nekem ad egy ruhát, de elő szokott fordulni." Ha lehet, akkor viszont vásárol is: a Je Suis Belle munkáit például imádja, tőlük nagyon sok mindent vett, ahogy az interjú helyszíneként szolgáló Printa is nagy kedvence, a legutóbb egy sárga CSF trencskóval tért haza onnan. "Nagyon erősnek és nagyon sokfélének tartom az itthoni tervezők mezőnyét. Szerintem változatosan lehet itthonról öltözködni, ha az ember kicsit utánajár és bemegy egy tervezői boltba is."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Az, hogy Harcsa Veronikát éppen miben láthatjuk a színpadon, sok mindentől függ. "Amikor fellépésre választunk, az a legfontosabb, hogyan néz ki a ruha, ugyanakkor praktikus szempontokat is figyelembe kell venni, mint a helyszín, az időjárás, illetve hogy tudjak az adott darabban szabadon mozogni. A divat, pontosabban a ruha nagyon fontos eszköz tud lenni a színpadon. Ha olyan az anyag, akkor megfogom és beburkolom magam vele, a játék részévé válik. Ugyan nem vagyok színésznő, de a színpadot be kell tölteni, egy jó ruha pedig segít ebben. Nem oldja meg helyettem a feladatot, de ad egy kis önbizalmat és segít megteremteni a jelenlétet."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints és nézz sok szép ruhát!

Amit sem a színpadon, sem a hétköznapokon nem viselne, azok a kihívó és közönséges darabok. "Nem szívesen mutogatom a hasamat annak ellenére sem, hogy sportolok. Nem gondolom, hogy súlyosan rontanám a városképet ezzel, mégsem teszem." Elárulta, hogy reggelente a hangulata dönti el, milyen ruhába bújik. "Van, hogy azt érzem, úgy felvennék valami színeset, mert kell, hogy valami feldobjon vagy energiát adjon. Ugyanakkor nagyon szeretek fekete ruhákat hordani, mert a fekete egyszerre titokzatos és elegáns számomra. Egy jól összerakott öltözék nagyon meghatározza a napom. Jó lenne minden reggel sokáig válogatni, de azért ennél vannak fontosabb dolgok is."

Köszönjük a helyszínt a Printa Cafénak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.