fashion week újrahasznosítás kiegészítő táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok nő szenved táskamániában, és sokan halmoznak fel több tucat retikült a gardróbjukban. Miért ne ügyelhetnénk mániánk kiteljesedésekor is a környezetünkre? A Life.hu újrahasznosított alapanyagból készült táskákat mutat be!

Forrás: www.printa.hu
Forrás: www.printa.hu

Ha a design főbb áramvonalait nézzük, akkor világosan látszik, hogy az újrahasznosítás manapság igen divatos. Szerencsére ez már többet jelent a PET palackból készült ruháknál. A táskák területén igen kreatívak a tervezők, és rengeteg, korábban kidobásra ítélt alapanyagból képesek csodás retikülöket varázsolni. Most öt teljesen különböző stílusú hazai és egy külföldi márkától mutatunk táskákat - az egyes darabokban csak a környzettudatos tervezői személet a közös.

Botanika

Forrás: www.facebook.com/hellobotanika
Forrás: www.facebook.com/hellobotanika

A Botanika egy egészen friss magyar márka, az ékszereiről már ismert Hajgató Sára 2012-ben alapította. A natúr színeket és a lassú életmódot hirdető márka olyan termékeket, köztük táskákat kínál, melyek nem tartalmaznak káros anyagokat. A festéshez használt növényeket például a tervező maga termeszti egy közösségi kertben, de a bőrök is hasonlóan természetesek, növényi cserzéssel készülnek.

Printa

Forrás: www.printa.hu
Forrás: www.printa.hu

Bőrkabátból, de még liszteszsákból készült retikülöket is vásárolhatunk a Printában. Bár a táskák alapanyaga különleges, a formák klasszikusak, így sokféle ruhatárba beilleszthetők.

Medence Csoport

Forrás: http://medencecsoport.hu
Forrás: http://medencecsoport.hu

A Medence Csoport Re+klám néven molinóból készült táskákat árul, sőt workshopokat is szerveznek, ahol bárki próbára teheti fantáziáját és kézügyességét. Az általában épületek felújítása során használt reklámfelületek a kukában végeznénk, de hála a csapatnak sok más dolog mellett különleges táskák és tárolók is születnek belőlük.

Balkán Tangó

Forrás: www.balkan-tango.com
Forrás: www.balkan-tango.com

A Balkán Tangó termékeit biztosan sok olvasónk ismeri már, hiszen régóta kínálnak biciklibelsőkből készült táskákat. A női táskáikat például színes béléssel és molinóból készült zsebekkel árusítják, praktikusak, szépek és fiatalosak. Nem csak bevállalósaknak!

Norsy

Forrás: www.facebook.com/norsy.taskak
Forrás: www.facebook.com/norsy.taskak

A Norsy márkanév mögött Szatmári Noémi és Kun Orsolya tervezők állnak. A két lány egy Dániában elsajátított kézműves technikával hasznosít újra csomagolópapírokat és újságpapírokat, így minden táska biztosan teljesen egyedi.

Blue Q

Forrás: www.blueq.com
Forrás: www.blueq.com

A Blue Q márkát 1988-ban alapította Brothers Seth és Mitch Nash, azóta kínálnak 95 százalékban újrahasznosított alapanyagokból táskákat, retikülöket és pánztárcákat. Az újrahasznosításra szánt alapanyagot beolvasztják, majd különleges grafikákkal díszítik. A cég pedig minden eladott darab árának egy százalékát jótékonyságra fordítja.

Meggyilkolták a magyar divattervezőthttp://www.life.hu/legytrendi/20130407-kiraly-tamas-magyar-divattervezot-otthonaban-meggyilkoltak.htmlCiki divatbakit vétett Gwyneth Paltrowhttp://www.life.hu/legytrendi/20130407-gwyneth-paltrow-szineszno-ciki-divatbakit-vetett-amikor-a-cipoje-talpan.htmlDivatbotrányok: A Minaj-hadművelethttp://www.life.hu/legytrendi/20130403-nicki-minaj-botranyos-enekesno-szerepel-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban.htmlPapír zsebkendőt esznek a modellekhttp://www.life.hu/legytrendi/20130405-kirstie-clements-a-vogue-egykori-szerkesztoje-elarulta-hogy-a-modellek.htmlAkik a sztárokat öltöztetik: Mark Lauferhttp://www.life.hu/legytrendi/20130404-divat-szepseg-es-trend-akik-a-sztarokat-oltoztetik-mark-laufer.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.