fashion week kifutó stílus szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végigböngésztük a tavaszi-nyári kollekciókat, és kiragadtunk néhány látványos és kulcsfontosságú trendet, amire a 2014-es év első szezonjában számíthatsz. Sőt, azt is megmutatjuk, melyik fast fashion üzletben vásárolhatod meg az adott irányzatnak megfelelő darabokat.

A-vonalú szoknya

Ugyan ez a fazon nem idén debütál, de még 2014-ben is a divatos trendek közé sorolhatjuk majd. Ezt az extrán nőies szabásvonalat, ami karcsú derekat és nőies csípőt varázsolhat mindenkinek, viselheted akár lazább, már-már sportos verzióban (Calvin Klein) is, blúzzal azonban szupernőiessé teheted az összképet.

Forrás: AFP, H&M

Ceruzaszoknya

A szoknyafazonok másik nagy 2014-es adu ásza a ceruzaszoknya, ami szintén nőies formát kölcsönöz a sziluettednek, csak másképpen, mint az előzőleg bemutatott fazon. A ceruzaszoknya az A-vonalú társához képest sokkal inkább hordható sportosan, így bátran párosíthatod futócipővel, ahogyan azt a DKNY tette, vagy pamutfelsővel, ahogyan a Zara kínálatában láttuk.

Forrás: AFP, Zara

Fekete-fehér

Ez a duó megunhatatlan, a 2014-es tavaszi-nyári évadra a kreátorok minimalista, geometrikus szabásvonalakkal párosították őket. Jil Sander stílusvilágában még mindig nagy hangsúlyt kapott a fekete és fehér kontrasztossága, ami még inkább kiemeli a nyílegyenes szabásokat, de kedvencünk a DKNY hiphopos változata.

Forrás: AFP, Asos

Hódít a festékes

Mintha egy festő ecsetei táncoltak volna a textileken! Több kollekcióban is felbukkantak a mázolt, festékpöttyös matériák. Ez az irányzat a H&M-ben a sportnadrágoknál ugyanúgy felbukkan, mint a Jil Sander modorosabb blézereinél, vagy éppen a lazább, nyári blúzoknál, mint amit Maria Grachvogel tervezett.

Forrás: AFP, H&M

Texturált anyagok

Ha pedig unod az egyhangú anyagokat, és a festékes minták sem varázsolnak el, akkor hódolj a strasszokkal vagy éppen anyagrátétekkel díszített ruháknak. A nemzetközi kifutók közül strasszokkal a Bottega Veneta show-ján, míg rávarrt bolondériákkal a Marni bemutatóján találkoztunk. A fast fashion márkák közül mi az Asos kínálatából választottunk egy mutatós, passzosra szabott ruhát. Hogy tetszik?

Forrás: AFP, Asos
Nedves, kócos, bubi - Frizuratrendek 2014-benhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20140108--frizuratrendek-2014-ben-ezek-lesznek-a-legdivatosabb-fazonok-es-szinek.htmlNarancs, kék, burgundi - Így sminkelj 2014-ben!http://www.life.hu/szepulj/smink/20140120-szepseg-es-smink-sminktrendek-2014-ben.htmlA meseszép ruháktól elaléltunk a divathéten!http://www.life.hu/legytrendi/20140122-gyonyoru-haute-couture-ruhak-a-parizsi-divatheten.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.