szilveszter mulatság ünnep utazás szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszter a világ legnagyobb bulijában, éjféli visszaszámolás mindenki mást megelőzve, vagy szilveszteri házibuli ott, ahol még a madár se jár? Tarts velünk a földkörüli utazásban, mert öt olyan várost mutatunk, ahol nagy élmény az újévet ünnepelni.

1. Sydney

Az ausztrál metropolisz az egyik első a Földön, ahol először éjfélt üt az óra - magyar idő szerint délelőtt 11-kor. A város kikötőjében, ahol több millió ember bulizik ilyenkor, minden évben látványos tűzijátékkal köszöntik az újévet.

Tippünk: Nézd meg, hogyan ünnepelnek Sidney-ben!





Forrás: AFP
Forrás: AFP

2. New York

Sydney már józanodik, mire New Yorkban elkezdődik az őrület. A világ egyik legismertebb szilveszteri buliját a New York-i Times Square-en tartják, ahol már száz éve is óriási tömeg gyűlt össze az újév köszöntésére. Mára több százezer ember koordinálásáról kell a rendőrségnek gondoskodnia, akik - ha szigorúak akarunk lenni - tulajdonképpen a 10 másodperces közös visszaszámlálás és a kétperces tűzijáték miatt ácsorognak fél napot.

Tippünk: Nézd meg, hogy ünnepelnek a New York-iak!






Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. Székelyvarság

Azoknak, akik kiábrándultak a nagyvárosi, "befizetős", vacsorával egybekötött bulikból, az emberektől hemzsegő szórakozóhelyekből, érdemes kipróbálni a házbérlést. Itthon számtalan festői falvacskában adnak ki házat, de akik ennél is romantikusabb élményre vágynak, azoknak például Erdélyben, a Küküllő forrásvidékén fekvő szórványtelepülést, Székelyvarságot ajánljuk. Itt az égbe törő fenyvesek között, kandallós faházban tölthetjük a szilvesztert azokkal, akikkel egyébként is együtt buliznánk. Jó hír viszont, hogy megspórolhatjuk a tülekedést, a nyomorgást, és a ruhaparát is letudhatjuk. Ételből és italból viszont nem árt feltankolni, mivel a legközelebbi boltig vagy kocsmáig jó húsz percet is kell gyalogolni. Ha pedig szerencsénk van, a vastag hótakaró még hangulatosabbá teszi a tájat, amely jó időre feltankol bennünket életerővel.

www.varsag.ro
www.varsag.ro

4. Barcelona

Nem mindenkinek jön be a nyugis szilveszter. Katalónia fővárosában kivehetjük a részünket az őrült fiesztából, ahol a Plaza Catalunyán különböző csoportok randomszerűen sikongatnak, ugrálnak, táncolnak, nevetnek és isznak összeborulva. Az aláfestő zajokat a háttérben folyamatosan durrogó petárdák és a papírtrombiták szolgáltatják. A spanyol hagyomány szerint éjfélkor egyesével meg kell enni 12 szőlőszemet. Aki az éjféli óraütések alatt legyűri mind a tizenkettőt, annak szerencsés és boldog éve lesz.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Reykjavík

Akik igazán extrém élményekre vágynak, azok valószínűleg a mediterrán régió helyett inkább észak felé vennék az irányt. Az év utolsó napjai egy skandináv városban vagy szélsőséges izlandi fővárosban, Reykjavíkban valószínűleg kimerítik a feledhetetlen kategóriát.

Tippünk: Nézd meg, hogyan ünnepelnek az izlandi fővárosban!





http://travel.usnews.com
http://travel.usnews.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.