Felejthetetlen utazás az alpesi hegyekben - Kulináris és sportélvezet Kitzbühelben

sportolás utazás program szabadidő síelés tél Kitzbühel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hol lehetne a téli vakáció örömtelibb, mint a tiroli vadromantikus hegyvilágban, ami minden érzékszervedet felpezsdíti. A lenyűgöző alpesi táj, a tiszta levegő, a változatos sportolási lehetőségek és az élénk városi élet végtelen lehetőséget kínál, hogy elmenekülj egy időre a hétköznapok monoton szürkesége elől. A messze földön híres tiroli kényelem és vendégszeretet garantálja, hogy maximálisan kikapcsolódhass, és újra feltöltődhess energiával.  

Elevenítsd fel gyermekkorod karácsonyait

Tirol nagyon híres hagyományőrző gondolkodásáról. A régi szokások nagyon is élnek ebben a régióban, és az ünnepi szezonban minden települést áthatja a különleges karácsonyi hangulat érzése. Kitzbühel, a festői szépségű alpesi város Ausztria egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma, ami az ünnep idején csillogó köntösbe öltözik. Sétálj végig a hangulatos utcákon, kényeztesd magad a csípős hideg ellen forró illatos italokkal. Ha igazi ínyenc vagy, Kitzbühel díjnyertes éttermeiben, fogadóiban és kávézóiban valóságos ízorgiára számíthatsz. A hagyományos és egyszerű finomságok helyi alapanyagokból készülnek, a tiroli gőzgombóc világhírű, a népszerű csülkös krumpli ("gröstl"), a házi készítésű sajtok és a bárányhúsból készült specialitások már önmagukban megérik az utazást.

Thinkstock
Thinkstock

Napfényes síelés a téli sportok Mekkájában

Az utóbbi évtizedekben a legendás üdülőközpont nemzetközi hírnévre tett szert, és sikerének számos oka van: álomszép sípályák a havas hegyekben, könnyű megközelíthetőség, híres vendégek és hóbiztos gleccserek. A Kitzbühel-Kirchberg síterep a világ legjobb síelőinek kedvelt úti célja, mivel tökéletes lesiklópályákkal büszkélkedhet: mintegy 170 km előkészített lejtő, 32 km kijelölt síút, a legmodernebb felvonók, természetes szánkópályák, több száz kilométernyi sífutó pályák és téli "gyalogutak" biztosítják a fantasztikus szórakozást. A magas hegyekkel és lankás lejtőkkel körülvett pályákat első osztályú szálláshelyek veszik körül, és a szezon végéig a pazar szállodák kedvező áron kínálják a síbérlet-csomagokat. A térségben sötétedés után is számtalan szabadidős tevékenység közül válogathatsz: nevezz be egy romantikus holdfényes túrázásra, ahol távol a pályáktól megismerheted a tiroli táj csendes éjszakai arcát.

Thinkstock
Thinkstock

Macskaköves utcák, festői épületek, régi templomok

Ha szeretnéd igazán megismerni a város életét, érdemes hosszabb időt szánnod annak központjára. Látogass el a városi múzeumba, ahol megismerheted Kitzbühel teljes történetét, és bepillantást nyerhetsz a híres osztrák festő és építész, Alfons Walde egyedi stílusába. Feltétlenül keresd fel a gyönyörű templomokat is, melyek figyelemreméltó festményekkel, szobrokkal és oltárokkal büszkélkednek, és a "Liebfrauenkirche" harangjáról úgy tartják, hogy az egyik legszebb haranghang egész Ausztriában. A város kávézóiban fenséges fagylaltokat, bonbonokat és házi réteseket kóstolhatsz, de akkor sem fogsz csalódni, ha vásárolni szeretnél, mert az üzletek klasszikus népviseleti ruhákat ("Dirndl"), kézműves termékeket, alpesi stílusú ékszereket és luxus divatmárkákat is kínálnak. Ha marad még energiád az egész napos aktív testmozgás után az éjszakai szórakozásra, az időt isteni koktélok társaságában múlathatod a kellemes bárokban, és a tökéletes nap megkoronázásaként játékszenvedélyednek is hódolhatsz a városi kaszinóban.

Karácsony külföldön: ismerd meg a helyi szokásokat!http://www.life.hu/lifeutazas/20121220-szorakozas-program-utazas-karacsony-kulfoldon.htmlA legszebb karácsonyi piacok Németországbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20121218-advent-szorakozas-ismerkedj-meg-a-nemet-unnepi-szokasokkal-.htmlUtazz, és nézd meg, hol éltek a hobbitok!http://www.life.hu/lifeutazas/20121215-szorakozas-utazas-program-nezd-meg-hol-eltek-a-hobbitok.htmlRomantikázz a "szökőkutak városában" - Mila Kunis és Ashton Kutcher nyomábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20121213-utazas-szorakozas-program-romantikazz-a-szokokutak-varosaban-mila.htmlKulináris kalandozás a nugátok városábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20121211-szorakozas-utazas-program-kulinaris-kalandozas-a-nugatok-torrone-varosaban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.