Az 5 legjobb látnivaló Korzika szigetén

utazás szórakozás program szabadidő sziget Korzika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korzikáról a legtöbbünknek Napóleon jut az eszébe - nem is alaptalanul, hiszen a sziget híven őrzi az itt született későbbi francia császár emlékét. Ám jóval több ennél...

1. Ajaccio

Ha már Napóleon, kezdjük is mindjárt a későbbi császár szülővárosával. Ajaccio legfőbb látványossága természetesen Bonaparte szülőháza, amely ma múzeumként és Bonaparte késői rajongóinak Mekkájaként üzemel. A császári relikviák között megnézheted azt a medált, amely Napóleon egyik hajtincsét őrzi. Ha a sziget történelmében szeretnéd elhelyezni a híres családot, érdemes átmenned a Musée a Banderába, míg ha inkább a képzőművészet érdekel, a Palais Fesch-t ajánljuk. Utóbbi olasz festményekből álló gyűjteményét csak a Louvre-é múlja felül egész Franciaországban. Ha pedig elfáradtál, várnak a hangulatos kávéházi teraszok, az éttermek és a csodás strandok.

A Life.hu tippje:

Ajaccio az egyik legjobb kiindulópont a Scandola Nemzeti Parkba induló hajókirándulásokhoz.


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

2. Scandola Nemzeti Park

Az UNESCO világörökségi listájára is felkerült Scandola Nemzeti Park a portói öbölben fekszik, és csak hajóval, csónakkal érhető el. A fantasztikus sziklaformációkat és a lélegzetelállító barlangokat a vulkáni tevékenység, a szél és a víz együtt alakította ki. A néhol 900 méter magas, vad, vörös sziklák szelíd, homokos öblökkel váltakoznak.

A Life.hu tippje:

Ha erre jársz, látogass el Girolatába, a néhány tucat lakosú, elzárt falucskába, ahol a genovai uralom idején épült tornyot és az apró erődöt tekintheted meg.


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

3. Bonifacio

A bonifaciói óvárost gyakran Citadella néven emlegetik - nem véletlenül, hiszen az egész történelmi városrészt erődített fal veszi körül. A kikötőből meredek lépcsők vezetnek ide, de a látvány mindenképp megéri a túrát. A szűk utcák és a középkori épületek, valamint a bástyák a régi időkről és az állandó ostromokról mesélnek, például az 1553-as francia-török támadásról, amelyben az erődítmény jó részét lerombolták. A Rue du Palais-du-Garde legrégebbi házainak földszintjén bejárat sincs, épp az állandó támadások miatt. A lakók létrán jutottak be az emeletre, és a létrát mindig gondosan felhúzták maguk után. Természetesen ebben a városban sem maradhat el Napóleon emléktáblája, azon a házon függ, ahol Bonaparte 1793-ban megszállt.

A Life.hu tippje:

Ha nincs kedved a lépcsőmászáshoz, ülj fel a kis turistavonatra, amellyel 5 euróért kényelmesen feljuthatsz az óvárosba.


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

4. Casteddu d'Araghju

Az időszámításunk előtt 2000 körül épült ősi erődítmény maradványait viszonylag jó állapotban sikerült feltárniuk a régészeknek. 10 méter hosszú folyosóját masszív kövek fedik. A folyosó egy számos belső teremből álló komplexumba vezet, ahonnan lépcsők vezetnek fel a vastag falakra. Az erődítmény tornyának alapjait is sikerült feltárni, a Porto Vecchio-i öböl látványa pedig fenomenális.

A Life.hu tippje:

Az erődítménybe feljutni nem sétagalopp. Persze ne riasszon vissza a körülbelül félórás erdei séta, de ne hagyd otthon a kényelmes sportcipőt és a palack vizet.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

5. Corte és a Restonica-szoros

A sziget szívében fekvő Corte városa és a közelében fekvő csodaszép Restonica-szoros elsősorban a természetjárást kedvelők figyelmére tarthat számot. Cortéban az ellátmányról gondoskodhatsz, hiszen számos, különböző kategóriájú szállás, üzlet és étterem várja a látogatókat. Ne hagyd ki a citadella épületében működő korzikai történeti múzeumot se! És ha felkészültél, várnak a Restonica-szoros turistaösvényei a 2000 méteres hegyekkel, szelídgesztenye- és fenyőerdőkkel szegélyezett folyóvölgyben. Ha elfáradtál, piknikezhetsz a tisztásokon, a nyári napokon pedig a kristálytiszta vizű patakok jelenthetnek enyhülést.

A Life.hu tippje:

A sárga színű turistajelzés félórás laza sétával elvisz az 1711 méter magasan fekvő Melo-tóhoz, a forrásvidékre és a pisztránghalászok kedvenc "vadászterületére".


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock


Valletta - Időutazás a lovagok földjérehttp://www.life.hu/lifeutazas/20130425-utazas-szorakozas-program-idoutazas-a-lovagok-foldjere-valletta.htmlTulipánok ünnepe Keukenhofbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130423-utazas-szorakozas-program-tulipanok-unnepe-keukenhofban.htmlTop 3 szerelmi búvóhely Magyarországonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130419-utazas-program-szabadido-top-4-szerelmi-buvohely-magyarorszagon.htmlBoszorkányok és sörfőzők - Bamberg, a német kalandhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130418-szorakozas-utazas-program-romantikus-tavaszi-kiruccanas-a-nemet-alomvarosba.html4 szuper vidámpark Európábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130416-szorakozas-program-utazas-4-szuper-vidampark-europaban-nem.html3 filléres úti cél tavaszrahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130410-utazas-szorakozas-program-3-filleres-uti-cel-tavaszra.htmlTavaszi villámlátogatás Brassóbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130411-szorakozas-utazas-program-amibe-jude-law-is-beleszeretett-.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.