A 4 legjobb gyerekbarát kemping a Balatonon

Keszthely Balatonszemes kemping Alsóörs utazás Révfülöp szórakozás program Balaton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a balatoni szállások jó része megtelt, a kempingekben még találhatsz helyet a családnak az augusztus 20-ai hosszú hétvégére. Közülük számos olyan hely van, amely kifejezetten gyerekbarátként hirdeti magát.

A sátorozás nagy élmény egy kisgyereknek - ha azonban nagyobb komfortra vágysz, arra is van mód, hogy a kempingben telepített lakókocsiban, mobilházban vagy mindennel felszerelt bungalóban szállj meg. A gyerekbarát kempingek kínálatát ezen kívül kifejezetten a kicsiknek szánt programok is színesítik, a tó vizén kívül pedig medencék is várják a pancsolni vágyókat. Lássuk a négy legjobbat!

1. Európa Kemping, Alsóörs

A kiemelt gyerekbarát kempingnek számító Európa Kemping 2001-ben jött létre az alsóörsi Autós és a Palóznaki Nyárfa Kempingek egybenyitásával. A hangulatos kempingben ápolt, rendezett területen állíthatod fel a családi sátrat, de telepített lakókocsiban, tusolóval, konyhával felszerelt mobilházban és a vízparttól 50 méterre elhelyezkedő üdülőházakban is megszállhatsz. Fürödni a Balatonon kívül egy nagy gyerekmedencében és egy 2004 óta működő élménymedencében lehet, az ingyenes vízicsúszdák viszont elsősorban a nagyobbaknak csábítóak. És hogy mit lehet még csinálni errefelé? A különféle vízi és szárazföldi sportok mellett ingyenes animációs programok is várják a kicsiket és nagyokat: délelőttönként kézműveskedés, délutánonként sport, este pedig zenés programok, retro diszkó szórakoztatja a nyaralókat.

Forrás: balatoninyaralas.eu
Forrás: balatoninyaralas.eu

A Life.hu tippje:

A kemping egy része kutyamentes övezet, ha a gyerek fél a kutyáktól, ide érdemes szállást foglalni. Ha viszont a házi kedvencet is vinnétek, épp ellenkezőleg, a kutyás részben nyaralhattok.

2. Napfény Kemping, Révfülöp

A kemping több mint 7 hektáros területén a saját sátor mellett bérelhető sátrakban töltheted az éjszakát, de mobilházakban is pihenhetsz. A tisztaságra és az ápoltságra jellemző, hogy a kemping többször elnyerte a Virágos Balatonért-díjat. A hosszú strandszakasz a gyerekek igazi kedvence, ahol még homokkal feltöltött, tengerpartot idéző, sekély partrészen is pancsolhatnak a kicsik. Ha pedig megunták a fürdést, várják őket a gyermek-animációs programok, de szervezett kirándulásokra is lehet jelentkezni, az önálló kerékpártúrákhoz pedig biciklit bérelhettek. A felnőttek kényelmét büfé-utcácska, élelmiszerbolt, fodrászat, masszázs szolgálja.

Forrás: www.revfulop.hu
Forrás: www.revfulop.hu

A Life.hu tippje:

A kempingtől néhány kilométerre máris ott a Balaton északi partjának legszebb vidékeként számon tartott Káli-medence.


3. Vadvirág Kemping és Üdülőfalu, Balatonszemes

A Balaton déli partjának egyik legnagyobb és leghangulatosabb kempingje pont a Balaton partján található, közel 600 méter hosszú saját stranddal rendelkezik. A sátrakon kívül 2 hálófülkés, családi bungalókat is kibérelhetsz, amelyekben főzőfülke és zuhanyzó is van, teraszuk pedig félig fedett, tehát az erős napsütéstől és az esetleges esőtől is menedéket nyújt. A főszezonban gyermek-animációs programok segítik a gyerekek kikapcsolódását, de játszótér, gyerekmedence és számos sportlehetőség (tenisztől a minigolfig, strandröplabdától a kosárlabdáig) is van, ha mozogni vágytok.Vízibiciklit, elektromos csónakot, kerékpárt és robogót is kölcsönözhettek.

Forrás: balatontourist.hu
Forrás: balatontourist.hu

A Life.hu tippje:

A horgászás szerelmesei kijelölt horgászhelyen tehetik próbára tudományukat és szerencséjüket.

4. Zala Kemping és Üdülőfalu, Keszthely

A város déli részén, a Balaton partján található a csendes, nyugodt, családias kemping és üdülőfalu, ahol a sátorozáson kívül többféle bungalót és mobilházat is lefoglalhatsz a hosszú hétvégére. A mini lidóval, azaz gyerekstranddal felszerelt saját part mellett úszómedencében is fürödhettek, ezen kívül pedig számos sportnak hódolhattok az aktív pihenés jegyében. Az edzőtermi testedzés híveit fitneszterem is várja a kempingben. Kerékpárokat szintén lehet bérelni, hogy bejárhassátok a kemping mellett elhaladó balatoni kerékpárút egy részét. A felnőttek kényelmét masszázs és manikűr illetve pedikűr is szolgálja.

Forrás: balatontourist.hu
Forrás: balatontourist.hu

A Life.hu tippje:

Déli egy óra és délután három között csendespihenő gondoskodik a teljes nyugalomról.

Berlintől San Sebastiánig - Top 3 célpont szingli pasiknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130812-szorakozas-utazas-program-berlintol-san-sebastianig-top-3.htmlPortoroz - Sophia Loren nyomábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130807-utazas-szorakozas-program-legy-te-is-igazi-jetset-marcello.htmlÉszak-Görögország fillérekbőlhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-szorakozas-utazas-program-eszakgorogorszag-fillerekbol.htmlNyaralj Nyugaton! - Sopron és környékehttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-szorakozas-utazas-program-nyaralj-nyugaton-sopron-es-kornyeke.htmlMantova: Olaszország "Csipkerózsika" városahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-utazas-program-szorakozas-mantova-olaszorszag-csipkerozsika-varosa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.