Trentino, a téli csodaország

Forrás: www.skirama.it -
Olaszország Trentino utazás síelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még soha nem csúsztál le a havas lejtőkön, és idén szívesen kipróbálnád? Netán csiszolni szeretnéd sítudásod a kihívást jelentő pályákon? A modern infrastruktúrának, a csodálatos tájnak és a számos  programnak köszönhetően Trentino valóságos paradicsomot jelent a „hideg sportok" szerelmeseinek. Add át magad az inspiráló élménynek!

Festői tájak, mágikus hegyek Európa szívében

Az Észak-Olaszországban lévő Trentino-Alto Adige régió tökéletes hely azok számára, akik szeretik a természetet és a kihívásokat, a gondtalan szórakozáshoz pedig a világ egyik legszebb téli „játszótere", a Dolomitok hegycsoportja nyújt fantasztikus hátteret. A sízős napokat itt csillogó csúcsok, szikrázóan kék ég és barackszínű naplemente táraságában töltheted, ezután pedig megkezdődhet az aprés-ski, azaz a síelés utáni szórakozás – ha marad benned elég szufla az egész napos sportolás után. Az idilli csend és nyugalom lehetővé teszi, hogy kiszakadj a városi nyüzsgésből, és élvezd azt a mesebeli forgatókönyvet, ami csak télen látható. Trentino natúrparkjaiban (Adamello Brenta, Paneveggio-Pale di San Martino, Stelvio) bensőséges kapcsolatba kerülhetsz a természettel, és figyelemreméltó látványosságokra bukkanhatsz. A teljes kikapcsolódást az elegáns „Vita Nova" jelzéssel ellátott wellness szállodák garantálják, amelyek a legapróbb részletekig a minőséget és a harmóniát képviselik. Ha hosszabbra nyújtanád a téli vakációt, a Gardena-völgyben varázslatos üdülőhelyekre bukkanhatsz. Ortisei a tökéletes pihenés hófehér oázisa, és rengeteg meglepetést tartogat a művészetek kedvelőinek. Innen néhány km-re található a bájos Santa Cristina, ahová előszeretettel érkeznek a síelés kedvelői, hogy teszteljék tudásukat a híres pályákon.

Forrás: www.skirama.it

A Life.hu tippje:

A Dolomitok szívében lévő Selva Val Gardenát (1563 m) sportrajongóként te is szeretni fogod, hiszen a páratlan Sella Ronda síkör egyik állomása, amelyhez Dolomiti Superski bérletet kell vásárolnod. Bővebb infó: http://www.dolomitisuperski.com/it

A Life.hu extra tippje:

Apartmanház a városközpontban, a körsí közelében - Residence Contrin - 25.476 Ft/fő/5 éj

Éld át újra a lesiklás izgalmát!

Trentino modern és hóbiztos síparadicsomai a technológia és a lélegzetelállító panoráma tökéletes keverékei, így minden lehetőség adott az aktív sportolásra a klasszikus síeléstől kezdve a snowboardozáson át egészen a jégmászásig és a hótalpas túrázásig. A térségben több mint 300 modern felvonó működik, hogy hozzáférést biztosítson a 800 kilométernyi pályához, amelyek mindig tökéletes állapotban vannak. A Brenta-Dolomitok ékköve Madonna di Campiglio, amely az egyik leglátogatottabb síterep a világon, és anélkül, hogy lecsatolnád a léceket, élvezheted Madonna di Campiglio, Folgarida, Marilleva és Pinzolo csodálatos lejtőit. A toplistás turistahelyek közé tartozik Andalo, Molveno és Fai, amelyek kényelmes és hagyományos szállodái tökéletesen illeszkednek a gyönyörű környezetbe. A Skirama Dolomiti bérlet megvásárlásával 8 helyszínen használhatod a 380 kilométernyi pályát, beleértve a Paganella Brenta síterepet.
Bővebb infó: http://www.skirama.it/EN/home/

Forrás: www.skirama.it

A Life.hu tippje:

Az egyetemista sportolók világversenyét Trentinóban rendezik meg idén, ahol magyar versenyzők is rajthoz állnak. A 26. Téli Universiade rendezvényhelyszínei közé tartozik Trento, Pergine Valsugana, valamint a Fassa- és a Fiemme-völgy. Kihagyhatatlan esemény, ha erre jársz! Időpont: 2013. december 11-21., bővebb infó: www.universiadetrentino.org

A Life.hu extra tippje

Színvonalas apartmanok Folgaridában - Residence Nevesole Resort - 37.873 Ft/fő/7 éjtől

Ahol a vakáció egy igazi ünnep

Földrajzi sajátosságainak és gazdag történelmi múltjának köszönhetően Trentinót a mediterrán és a közép-európai kultúra kereszteződése jellemzi, amelynek jelei markánsan megmutatkoznak a hagyományokban, a szokásokban és a különböző nyelvjárásokban. A hegyekkel körülvett Trento a régió fővárosa, amelyre érdemes időt szánnod. Megcsodálhatod a történelmi belváros szépségeit és romantikus sétákat tehetsz a sikátorokban. Ha fagyosra fordul az idő, tökéletes menedéket nyújtanak az izgalmas múzeumok.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A régió konyhakultúrájának igazi értéke az egyszerűség, ahol az ételek elkészítéséhez helyi termelésű, kiváló minőségű alapanyagokat használnak. Trentino híres különlegességei közé tartozik a tiroli sonka (speck) és az őshonos szőlőkből készült borok (Nosiola, Marzemino stb.), ha pedig szereted a sajtokat, feltétlenül kóstold meg a híres alpesi „Spressa delle Giudicarie"-t.

A Life.hu extra tippje:

Apartmanház festői kilátással - Residence Cielo Aperto - 24.774 Ft/Fő/6 éj

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.