Álomnyaralás Miamiban - Dukai Regina tippjei

Forrás: Thinkstock -
Vakáció Amerikai Egyesült Államok Dukai Regina Miami nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miamiról a legtöbbünknek első hallásra a hófehér homokos tengerpartok, a pálmafák és a sztárok ugranak be, nem is alaptalanul. Pedig nemcsak Miami Beachen várnak rád fantasztikus programok. Alkalmi idegenvezetőnknek Dukai Reginát kértük fel, a modell-énekesnő ugyanis nemrég érkezett vissza floridai nyaralásáról.

Színes házak, kubai hangulat

Az Ocean Drive Miami egyik leghíresebb része, elsősorban pezsgő éjszakai életéről, éttermeiről és elit klubjairól ismert. A 6.-tól a 15. utcáig tart a város egyik legérdekesebb látványossága, az Art Deco negyed, amelynek több mint 800 épülete a '30-as, '40-es években épült. A színes házak legszebbjei általában szállodaként üzemelnek, a Colony Hotel, a Waldorf Towers Hotel vagy a Breakwater Hotel ismert és sokat fotózott turistalátványosságok. Az Art Deco District Welcome Centerben audioguide-ot is bérelhetsz, hogy a megfelelő információkkal ellátva sétálgathass a városrész utcáin.

Forrás: Thinkstock

Egy másik városnegyed, ahová feltétlenül érdemes ellátogatni, a Little Havana, a kubai városrész. Olyan, mintha egy pillanat alatt átruccannál Kubába, hiszen az utcákon jóformán alig hallani angol szót. Mi is lenne a városrész legnevesebb látványossága, ha nem egy dohánygyár? Az El Creditóban az Egyesült Államokban is kedvelt kubai szivarok készülnek, de az erre járó turistákat is szívesen fogadják.

Dukai Regina tippje:

Az Ocean Drive legnevesebb éjszakai klubjaiba, a Club Space-be, a Mango's Tropical Caféba vagy a Nikki Beach Clubba előre foglalás, sőt kapcsolatok nélkül nehéz bejutni. Annak azonban semmi akadálya, hogy elfogyassz egy mennyei bacon cheeseburgert a Five Guys hamburgerláncnál – erről a hamburgeresről még maga Obama elnök is elismerően nyilatkozott. A Cinnabon bár forró fahéjas csigáit se hagyja ki, aki szereti a pocakját.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Egzotikus társaságban

Miami állatkertje az egyik legnépszerűbb és legjobbnak tartott amerikai állatkert – szerencsére a floridai éghajlat megengedi, hogy az ázsiai, ausztráliai és afrikai állatoknak - akiket nem ketrecekben, hanem nagy szabad területeken tartanak - kellemes élőhelyet teremtsenek. A fehér tigrisektől a kubai krokodilokig, a zsiráfoktól, akiket a Samburu Giraffe Feeding Station elnevezésű állomásnál meg is etethetsz, az egzotikus madarakig, rengeteg állatfaj képviselőivel találkozhatsz itt.

A Rickenbacker Causewayen található tengeri akvárium delfinjei, fókái minden nap előadásokkal szórakoztatják az idelátogatókat, sőt, még egy ritkaságszámba menő tengeri tehenet is láthatsz az itteni medencékben. A Jungle Islanden viszont papagájok, pingvinek, flamingók, lámák, kenguruk és különféle majomfajok látványában és mutatványaiban gyönyörködhetsz.

Forrás: Thinkstock

Dukai Regina tippje:

A Florida legdélibb csücskében található Everglades nemzeti park az Egyesült Államok egyik legkülönlegesebb természetvédelmi területe. A mocsaras vidék 14 veszélyeztetett állatfajnak, köztük krokodiloknak és a floridai párducnak ad otthont. Ki ne hagyd, ha erre jársz!

Rendhagyó múzeumok

A modern városban érdekes látványt nyújt a Biscayne-öbölnél fekvő Vizcaya Múzeum: a 20. században épült, európai reneszánsz stílust utánzó villa tele van 16-19. századi műtárgyakkal, amelyek fantasztikus ellentétben állnak a környező utcák 21. századiságával. A múzeum nemcsak népszerű látványosság, hanem kedvelt esküvői helyszín is.

A Miami Children's Museum, azaz a Gyermekmúzeum viszont épp futurisztikus interaktív kiállításaival tűnik ki a tömegből. Minden van itt, amire a gyerekek vagy a gyermeklelkű felnőttek vágynak: a játékmackó-kiállítástól a tengeri teremig, a tévéstúdiótól a tűzoltóautóig.

Vizcaya Múzeum Forrás: Thinkstock

Dukai Regina tippje:

A sportrajongók semmiképpen se mulasszák el a Miami Heat valamelyik meccsét az American Airlines Arénában, a hangulat ugyanis felülmúlhatatlan. A Universal Studios filmes attrakcióiért és a Disneyland egész napos kalandjáért kicsit messzebb, Orlandóig kell utazni, de megéri!

A gazdagok és híresek Párizsahttp://www.life.hu/lifeutazas/20140120-utazas-es-programajanlo-draga-szallodak-es-ettermek-parizsban.html6 elképesztő hely: gondolnád, hogy létezik?http://www.life.hu/lifeutazas/20140109-csuklyas-vezeklok-tuzszivarvanyok-vilagito-gombak-kulonleges-helyek-a-vilagban.htmlGyöngyszem a Balaton mellett: Tapolcahttp://www.life.hu/lifeutazas/20140124-gyongyszem-a-balaton-mellett-tapolca-itt-nott-fel-toth-gabi.htmlSzerencséd volt az időjárással a nyári balatoni nyaralásokon? Ez egyfelől remek dolog, másfelől viszont az az eredménye, hogy jó eséllyel nem nagyon mozdultál el a vízpartról. A tél viszont kiváló lehetőséget ad arra, hogy bebarangold a Balatontól pár kilométerre fekvő vidéket – Tapolca és környéke például valóságos kis gyöngyszem errefelé. Ki más is kalauzolhatná el a Life.hu olvasóit a városban, mint Tóth Gabi, aki itt nőtt fel, és azóta is ezer szállal kötődik Tapolca városához?Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.