Lagzi és mézeshetek káprázatos földrészeken

Forrás: Thinkstock -
esküvő esküvő 2014 Bali Mexikó mézeshetek nászút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a pároddal úgy döntötök, kihagyjátok a lagzival járó cécót, és egy egzotikus helyen kötitek össze az életeteket, netán már most tudjátok, hogy az esküvőt egy csodás nászúttal koronázzátok meg, akkor van jó pár egzotikus hely, ahová édemes elutazni. Ha izgalmas ötleteket kerestek a romantikázáshoz, a Life.hu most összegyűjtött néhány fantasztikus célpontot.

Fürdőzzetek a napfényben: Bali, az istenek szigete

Egzotikus zöld táj, gyönyörű homokos strandok és 31 °C-os átlaghőmérséklet vonzza a szerelmeseket Indonézia varázslatos szigetére. A Balin tett kirándulások bepillantást nyújtanak az álomszép természeti környezetbe és a maláj-hindu kultúrába: az ősi templomok misztikus hangulatot árasztanak, és egyedi építészeti stílusuk miatt vonzzák az ide látogatókat. De legalább ennyire érdekes látnivaló a Gunung Agung vulkán és a Garuda Wisnu Kencana Kulturális Park, amely a világ egyik legrangosabb esküvői helyszíne. Kuta valóságos mennyország a külföldi turisták számára, amely főként látványos strandjairól és pezsgő éjszakai életéről ismert. A sziget művészeti központja Ubud városa, míg a Világörökség Listáján szereplő Goa Gajah a hindu világ szent helye, amit nem szabad kihagynotok!

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Túrázzatok a végtelen rizsteraszok körül, próbáljátok ki a különböző wellness szolgáltatásokat, és kóstoljátok végig a balinéz menüsort, amit fűszeres ételek és egzotikus gyümölcsök gazdagítanak.

A Life.hu extra tippje:

Álomnyaralás az istenek szigetén - Bali - 98.900 Ft/fő/7 éjtől

Viva, México! Romantika, kaland és pihenés

Mexikó a varázslatos városok, a természeti szépségek és a barátságos emberek miatt ideális hely egy szenvedélyes, kettesben töltött vakációhoz. A kultúra szerelmesei el lesznek ragadtatva az ősi maja romvárosoktól, a Yucatán-félszigeten fekvő Chichén Itzától, Tikaltól és Uxmaltól. A luxus üdülőhelyek Acapulcóban, Los Cabosban vagy Cancúnban a legmagasabb szinten kényeztetik a frissen egybekelteket. Az újdonsült házasok Taxco és Guanajuato városában áldozhatnak a romantika oltárán, akik pedig vonzódnak a nyüzsgéshez, ellátogathatnak Mexikóvárosba, ami bővelkedik kulturális gyöngyszemekben. Az ország sokszínűsége a konyhában is megmutatkozik: az ételekben francia, spanyol, karibi és arab hatások keverednek, így minden fogás felülmúlhatatlan élmény.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Mexikóban a májustól októberig tartó időszak a legmelegebb és legesősebb, ezért az időjárás szempontjából érdemes december-március között ide utazni.

Ahol valóra válnak az álmok: Thaiföld, az egzotikus szépség

Változatos tájaival, egyedülálló kulturális örökségével és csodálatos éjszakai életével Thaiföld megnyitja kapuit azok számára, akik méltóképpen ünnepelnék életük legszebb eseményét. Nem véletlen, hogy a Délkelet-Ázsia szívében fekvő ország a friss házasok egyik legkedveltebb célpontja: a lélegzetelállító strandok, a lenyűgöző víz alatti világ, a történelmi templomok és a nyüzsgő főváros minden kelléket kínál, ami a tökéletes nászúthoz szükséges. Az Andamán-tenger üdülőhelyei (pl. Phuket, Krabi, Khao Lak) és az egzotikus Phi Phi-szigetcsoport egyaránt csodás hely a lazításra, ami sokak számára ismerős lehet, mivel itt forgatták A part című film egyes jeleneteit Leonardo DiCaprio főszereplésével. Bangkok páratlan egyvelege a hagyománynak és a modernitásnak, ami megmutatkozik bámulatos építészetében, a vallások és kultúrák keveredése pedig gasztronómiai különlegességeket eredményez, amelyek a thaiföldi nyaralást még emlékezetesebbé varázsolják.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Thaiföld büszkélkedhet a világ legrégebbi buddhista templomaival, a hátizsákos mézeshetekhez pedig a nemzeti parkok nyújtanak felülmúlhatatlan élményt.

A Life.hu extra tippje:

Fedezd fel Thaiföld egzotikus világát! Utazgass a varázslatos keleten - már 189.900 Ft/fő/7 éjtől

Ünnepeljetek mediterrán hangulatban!

Függetlenül attól, hogy városnéző, tengerparti vagy kalandokkal teli nászútra vágytok, Dél-Európa egyik legelbűvölőbb országa szinte minden igényeteket kielégíti: a Pireneusok impozáns hegyláncaitól a paradicsomi Kanári-szigeteken át a hihetetlenül izgalmas városokig. Az Ibériai-félsziget finom homokos strandjai tökéletes felüdülést kínálnak, ahol a vízi sportok szerelmesei kedvükre hódolhatnak szenvedélyüknek, a gyönyörű Baleár-szigetek (Mallorca, Ménorca, Ibiza) pedig egész évben vonzzák a turistákat. Egy spanyolországi vakáció jóval többet nyújt a tengerparti lustálkodásnál, hisz a szerelmeseket garantáltan elkápráztatja a gyönyörű Madrid, a mór örökséget őrző Granada, a sokszínű Barcelona vagy a ragyogó Sevilla. Spanyolország bármely részén is ünneplitek a közös élet kezdetét, minden régió csodálatos illatokkal és tradicionális ételekkel csábít, legismertebb közülük talán a tapas, amihez feltétlenül koccintsatok egy pohár helyi borral.

Forrás: Thinkstock

Hasznos információk, mielőtt útra kelnétek: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/

A Life.hu extra tippje:



Mézeshetek az édenkertben

A Barátok közt Nádor Kingája 2012 májusában fogadott örök hűséget a sorozat zeneszerzőjének, Som Krisztiánnak, aki felesége régi álmát váltotta valóra, amikor meglepte egy Maldív-szigeteki luxusnyaralással. „A romantikus rejtekhely, ahol a mézesheteket töltöttük elképesztően gyönyörű, finom fehér homokkal, kókuszpálmákkal, hihetetlen kék vizű lagúnákkal, és szinte lakatlan, ezért zavartalanul pihenhettünk" – mesélte a Life.hu-nak Som-Balogh Edina, és hozzátette: nádtetős bungalóban laktak, ami még hangulatosabbá varázsolta az aprócska szigetet. A gyönyörű színésznő arról is beszélt, hogy a kéthetes vakáció minden elvárásuknak tökéletesen megfelelt, leszámítva a kellemetlen medúzákat és az éjszaka felbukkanó hatalmas cápákat, emiatt napközben sem mert úszni az óceánban. „A szigeten minden apróságért külön kellett fizetni, így azt tanácsolom az ide utazóknak, hogy alaposan járjanak utána, az all inclusive ellátás mit tartalmaz, és mennyibe kerülnek a különböző fakultatív programok."

A Life.hu extra tippje:

Fedezd fel a világot! Egzotikus kikapcsolódások már 55.900 Ft/fő/7 éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.