A legszebb síterepek Salzburg környékén

síterep Obertauern Bad Gastein Kaprun Salzburg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Salzburg nemcsak a Mozart emlékeit kereső turistákat, hanem a lelkes síelőket is vonzza, hiszen a tartomány tele van kiváló síterepekkel. Megmutatjuk a három legjobbat.

Kaprun

A magyar sportolók körében méltán népszerű kapruni síterepek igényesen karbantartott pályáin mindenki megtalálja az ízlésének és tudásának legjobban megfelelőt. A Kitzsteinhorn a Magyarországról legegyszerűbben elérhető gleccser-síterep, amely szinte egész évben alkalmas a sportolásra – már ősszel, és még júniusban is felcsatolhatod a síléceket. Sőt, épp a gleccsernek köszönhetően, szerencsés esetben még a nyári hónapokban is van errefelé téli sportokra alkalmas hó. Ausztria leghóbiztosabb terepének lejtőin a kezdő síelőktől a profikig mindenki megtalálja a számítását, a freestyle hívei pedig négy funparkban is próbára tehetik a tudásukat. Az egyik ilyen park a gleccseren található, így a freestyle hódeszkások és síelők már októbertől hódolhatnak szenvedélyüknek, a funparkok pedig időnként versenyeknek is helyszínt biztosítanak.

Forrás: Audi quattro

A kapruni sírégió másik kedvelt terepe a Schmittenhöhe, amelynek pályái a kabinos és ülőfelvonók rendszerével könnyedén elérhetők, és mivel minden pálya hóágyúzható, az átmenetileg enyhébb időjárás sem jelenthet gondot az ide látogatóknak. Zell am See egyik látványos érdekessége a Kunst am Berg projekt, amelynek keretében a pályák mellé hatalmas műtárgyakat helyeztek ki.

Forrás: Audi quattro

A Maiskogel síterep kevésbé ismert, pedig itt is 68 hektárnyi, gondosan karbantartott pálya várja a látogatókat. Itt az egyik legizgalmasabb program – természetesen a síelés mellett – a Maisflitzer alpesi bobpálya, ahol akár óránként 40 kilométeres sebességgel is száguldhatsz, és a beépített ugratók és hurkok sem könnyítik meg a dolgodat. De akár egy 11 tonnás ratrakra is felülhetsz, két és fél órányi ratrakozás 50 euróba kerül.

A Life.hu tippje:

A nap végén pihenésként választhatod a környék szórakozóhelyeit, wellness-központjait, de ha még mindig nem volt elég a csúszásból, a kivilágított szánkópályák is a rendelkezésedre állnak.

Bad Gastein

A Gastein-völgyben a karbantartott pályákon kívül termálvizes wellness-központok is várják a vendégeket, így a meleget kedvelő családtagok sem fognak unatkozni. A sírégió három települése, Bad Gastein, Bad Hofgastein és Dorfgastein környékén számos síterep áll a sportolók rendelkezésére: Graukogelben 14 kilométer, Sportgasteinnél 24 kilométer, a Bad Hofgastein-Bad Gastein síközpontban 86 kilométer, míg a Grossarltal-Dorfgastein síközpontban 80 kilométer sípályán lehet lesiklani. Bad Gastein és Bad Hofgastein a környék legmodernebb téli üdülőhelyeinek számítanak, a szállodák egész télen teljes kapacitással működnek. A Gastein-völgy másik nevezetessége a termálvilág: az óriási Kur- und Vital Zentrumban, Európa legmodernebb alpesi termálfürdőjében élménymedencékben, szaunaközpontokban és szépségszalonokban lazulhatsz, és élvezheted a 360 fokos alpesi panorámát.

Forrás: www.skigastein.com

A Life.hu tippje:

A sportgasteini pályák lélegzetelállító panorámája túltesz a megszokott alpesi látványvilágon – ne hagyd ki!

Obertauern

Ez a régió elsősorban a haladó síelők kedvence: hatalmas buckapályával és négy időmérő versenypályával is büszkélkedhet, de itt van Salzburg tartomány, sőt egész Ausztria legmeredekebb sípályája is. A Gamsleiten 2. sípályái és felvonói egy teljes kört alkotnak, így bármelyik felvonó is legyen a kiindulási pontod, a nap végére visszaérhetsz a túra elejére. Éjszakai síelésre hetente két estén van lehetőség a kivilágított sípályákon, az Edelweiss libegőnél. A hódeszkások a funparkban tölthetik az idejüket, este pedig számtalan hütte, vendéglő és bár várja a megfáradt sportolókat.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Látogass el a Beatles Barba, amely a Beatles egykori látogatásának emlékét őrzi. A zenei repertoár persze nem túl változatos itt, folyamatosan a „gombafejűek" számait játsszák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.