Ahol tilos szemetelni – fedezd fel Szingapúrt!

Forrás: Thinkstock -
Szingapúr utazás Ázsia kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ázsia legtisztább és leggazdagabb országa Szingapúr-szigetből és 58 kisebb szigetből áll. A városállam hihetetlen gyorsasággal fejlődik, számos nemzetet képviselő lakossága pedig békésen, fegyelmezetten él együtt.

A kalózok és a halászok, akik a 16. században a szigeten éltek, ma nemigen hinnének a szemüknek. De azt az elképesztő fejlődést, ami itt az utóbbi évszázadokban végbement, még Thomas Stanford Raffles, a Brit Kelet-indiai Társaság képviselője sem remélte, amikor 1819-ben megalapította a Szingapúrnak nevezett kikötőt és gyarmati települést. A városállam valósággal ragyog a gazdagságtól, és az Ázsiában kevés helyen tapasztalt patikatisztaságtól. Ennek persze ára van – a mi szemünkkel talán túlzottan merevnek tűnő szabályok értelmében például dohányozni, szemetelni, sőt, még rágógumit rágni is tilos, ezeket a nemkívánatos cselekedeteket szigorúan ellenőrzik és büntetik. Ám Szingapúr nemcsak tilalmakban, hanem látnivalókban is bővelkedik.

Forrás: Thinkstock

Az olvasztótégely

Szingapúr az ázsiai népek valóságos olvasztótégelye: élnek itt indiaiak, muzulmánok, kínaiak, malájok és számos más népcsoport. Az indiai negyed egyszerűen a Little India nevet viseli, és tényleg, mintha Indiában járnál, azzal a különbséggel, hogy itt nyoma sincs a nyomornak: az apró, tarka boltocskák, kifőzdék és a gazdagon díszített hindu templomok tökéletesen karbantartva várják a látogatóikat. Az Arab Street a muzulmán lakosok központja, minden sarkon szőnyegboltokba, textilüzletekbe, fűszerárusokba és mecsetekbe botlunk. A Nagy Szultán-mecset Szingapúr legnagyobb muszlim vallási létesítménye, de a Malabar-mecset is gyönyörű. A kínai negyed egyik leglátványosabb temploma a Thian Hock Keng, amelyet nem érdemes kihagyni. Ha pedig megéheztél, a kifőzdékben közelebbi ismeretséget köthetsz a kínai gasztronómiával.

A Life.hu tippje:

A kínai negyed utcai piacának végénél találod Szingapúr legrégebbi hindu templomát, ahol több órát tölthetsz el a díszítések és a látogatók fotózásával.

A Life.hu extra tippje:

Feledhetetlen körutazás egy varázslatos világban - Szingapúr-Malajzia-Thaiföld - 279.900 Ft/fő/8 éjtől

Fantasztikus építmények

A Marina Bay Sands hotel három felhőkarcolójában önmagában még nem lenne semmi különös, ám a tornyok tetején nyugvó Sky Park és a 150 méter hosszú, hihetetlen kilátást kínáló úszómedence már kihagyhatatlan látnivaló. A medencét csak a hotel vendégei használhatják, ám 20 szingapúri dollárért fel lehet menni a kilátóba, vagy az egy emelettel feljebb elhelyezkedő bárba. A világ legnagyobb kaszinóterme, egy múzeum, két kirstálypavilon és egy műlyégpálya, valamint egy bevásárlóközpont is a hotel „tartozéka".

Forrás: Thinkstock

A Gardens by the Bay projekt 101 hektárnyi, az óceántól visszanyert területen helyezkedik el a Marina Bay Sands hotel mögött. A „szuperfáknak" nevezett építmények este földönkívüli fényárba borítják a hatalmas pakrendszert, a 16 szintes, növénnyel borított épületeket, amelyek a napenergia és az esővíz gyűjtésével is védik a környezetet és a negyedmillió növényfajtát nevelő kerteket.

A Life.hu tippje:

Az üvegházakban a szingapúritól eltérő éghajlat alatt élő növények nevelkednek, a magashegyi növényektől kezdve a mediterrán vidékek őshonos virágaiig.

Az óriáskeréktől az állatkertig

A Singapore Flyer londoni mintára épült városnéző óriáskereke: a 165 méter magasra feljutó, légkondicionált óriáskapszulákból jó időben egész Malajziáig ellátni. A kerék aljában többemeletes szórakoztató központban múlathatod az időt.

Az állatvilág szerelmesei számára kihagyhatatlan a világ egyik legjobbjának tartott szingapúri állatkert, amely több mint 300 állatfaj közel 2800 egyedének ad otthont, köztük a veszélyeztetett fehér tigrisnek, fehér orrszarvúnak és a jegesmedvének. Az állatokat eredeti élőhelyükre a lehető legjobban emlékeztető kifutókban csodálhatod meg, és a különféle állatbemutatókat, előadásokat is kár lenne kihagyni. Az állatkert tőszomszédságában este fél nyolctól a 2500 állatot bemutató éjszakai szafari útvonalát járhatod be.

A Life.hu tippje:

Ha shoppingolni vágysz, érdemes végigjárnod az Orchard Roadot, ahol a divatházak méregdrága üzletei a nagyáruházakkal, bevásárlóközpontokkal váltakoznak.

Szenvedélyes, energikus, vibráló - Egy város, ami tudja, hogyan kell élnihttp://www.life.hu/lifeutazas/20140217-egy-varos-ami-tudja-hogyan-kell-elni-5-ok-amiert-imadni-fogod-madridot.htmlTörténelmi épületek, buja zöld parkok, legendás éjszakai élet és varázslatos konyhakultúra – az izgalmas spanyol metropolisz az elmúlt években megújult, világhírű múzeumai még lenyűgözőbbek lettek, míg a belvárosban sorra nyílnak a remek dizájnerboltok és a jobbnál jobb gasztrobárok. A Life.hu útikalauzából most megtudhatod, miben rejlik Madrid mágikus titka.Utazás--Ilyen színes a világ - a legszebb nemzeti parkokhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140223-gyonyoru-nemzeti-parkok-manuel-antonio-nemzeti-park-costa-rica-kakadu-nemzeti-park-ausztralia.htmlHavas hegycsúcsok, monumentális sziklák, zöldellő szavannák, festői naplementék - ha szeretnéd felfedezni az anyatermészet érintetlen csodáit, térj le a kitaposott ösvényről, hogy részesévé válhass életed egyik legcsodálatosabb kalandjának - a Life.hu most a világ legizgalmasabb nemzeti parkjaiból csemegézett! Utazás4 kastély, ahol királylánynak érezheted magadhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140210-kastelyok-magyarorszagon-noszvaj-andrassy-kastely-nadasdy-kastely-gyurky-solymossy-kastely.htmlNéha a mai, modern lányoknak is szükségük van rá, hogy királylánynak érezhessék magukat. Akár veled van már a Herceg, akár még vársz rá, Valentin-nap környékén mindenképp érdemes ellátogatnod egy romantikus kastélyba, ahol te is királylánynak érezhetd magad kicsit. Utazás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.