3 görög sziget, ahol nem kell tartanod a zsúfoltságtól

Forrás: Thinkstock -
Milos Zakintosz Görögország nyaralás Kastellorizo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Láttad Korfut, Krétát, Rodoszt és Szantorinit, és azt gondolod, hogy ismered a görög szigeteket? Fedezz fel hármat a kevésbé ismert görög csodák közül!

Zakynthos – képről már ismered

Talán nincs is Görögországnak olyan rajongója, aki ne ismerné képről a Zakynthos, vagy magyaros írásmóddal Zákinthosz szigetén található Navagio-öblöt. Ez az az öböl, amelyet három oldalról hatalmas mészkőfalak vesznek körül, a negyedik oldalról a csodásan kék tenger, a homok közepén pedig egy rozsdás csempészhajó roncsai tűnnek fel – ez utóbbi egyébként nem túl ősi, mindössze 1980-tól fekszik az öbölben. Az athéni Akropolisz és Szantorini kék kupolás templomai mellett a legtöbbször ez az öböl tűnik fel a Görögország turisztikai értékeit népszerűsítő plakátokon. A sziget északi részének legnépszerűbb látványosságai a Kék barlangok, amelyeket motorcsónakkal lehet megközelíteni. Némelyikükben őshonos mediterrán fókák élnek és nevelik kicsinyeiket. A keleti és déli részen rengeteg a sekély, fürdésre is alkalmas öböl, az állatbarátok pedig akár a Caretta Caretta nevű álcserepes teknősöket is megnézhetik – ám érdemes tudni, hogy a teknősök a szigorúan védett állatok közé tartoznak. A turistaforgalom a Laganas-öbölbe és Tsivilibe koncentrálódik, itt van az éjszakai élet központja is. Érdemes a sziget fővárosát, Zakynthost is megnézni, amely ugyan az 1953-as földrengés után szinte teljesen újjáépült, mégis tükrözi a régi velencei hangulatot.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Ha a fővárosba látogatsz, feltétlenül sétálj fel a város fölötti Bochali-dombra, és gyönyörködj a panorámában.

A Life.hu extra tippje:

Fedezd fel Görögország festői részét, Zakynthost! Szuper szállások elérhető áron

Kastellorizo

Görögország legkisebb állandóan lakott szigete valószínűleg lovagváráról kapta a nevét. De nemcsak erről nevezetes, hanem arról is, hogy ez a görög szigetvilág legkeletibb része, amely mindössze két kilométerre fekszik a török partoktól. Színes, anatóliai stílusú házaival és csodásan tiszta tengerpartjaival a nyugalom szigetének is nevezhetjük. A sziget Kék barlangja nagyobb, mint a Capri szigetén található híres „rokon", érdemes csónakba ülnöd, hogy megnézd. A kikötő fölött magasodó várból és kolostorból akár a közelben fekvő török Kas városáig is elláthatsz – egy napra érdemes oda is átruccannod. Ha pedig nyugodtan akarsz napozni és búvárkodni, téged vár Agios Georgios szigete a part mentén.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

A szigetre Rodoszról vagy Kasból juthatsz el komppal.

Milos

A Kikládok vulkanikus szigetének látványa valósággal holdbéli: vörös, barna és fehér sziklák és fehérben, aranyban, vörösben és szürkében játszó tengerpartok, no persze a tenger fantasztikus kékjével kiegészítve. A Szantorinitől nyugatra, Kréta és a görög szárazföld között elterülő szigeten találták meg a milói Vénuszként elhíresült szobrot. A „lelőhely", Tripiti környékén feltétlenül nézd meg az ókori színházat, a katakombákat és a szélmalmokat. A fehér halászfalvak és a hegyi települések is sok élményt nyújtanak. Ülj halászcsónakba, és fedezd fel a partvidéket a tengerről is, nézd meg a naplementét Plakában, a régi fővárosban, és élvezd az eldugott öblök nyugalmát és fantasztikus látványát.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje:

Az elő- és utószezonban alig jár errefelé turista, így ha nyugalomra vágysz, ilyenkor érdemes érkezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.