„Hűvös" vakáció Európában: ide utazz, ha unod a tikkasztó hőséget!

Vakáció pihenés uatzás Svájc Villeneuve Lausanne Csehország nyaralás Németország Prága
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Attól, hogy a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, a strandok vize pocsolyalangyossá válik, a nap pedig már perzseli a bőrödet, akkor sem kell beutaznod a fél világot csak azért, hogy elmenekülhess a kánikula elől. A Life.hu most négy olyan utazási célpontot mutat be, ahol garantáltan felfrissülsz, és nem csak a jó levegőtől!

100% inspiráció: Kalandozz a svájci Riviérán

Ezerszer inkább városnézős nyaralás, mint tengerparti semmittevés, de nem szeretnéd az elviselhetetlen hőségben róni az utcákat? A svájci Riviéra pont neked való, mivel itt nyáron ritkán van 25 Celsius-fok fölötti meleg. A Genfi-tó és környéke évszázadok óta vonzza az arisztokratákat és a gyönyörű tájból olyan hírességek merítettek inspirációt, mint Victor Hugo, Lord Byron és Freddie Mercury. Az idilli tóparti régió fő vonzereje a sétányokkal és macskaköves utcákkal tarkított Montreux.

Forrás: Thinkstock

A város júliusi attrakciója 1967 óta a híres Jazz Fesztivál és a legendás Château de Chillon, ami szintén kihagyhatatlan látványosság. Vevey-t, a gyönyörű üdülőfalut az UNESCO-listás Lavaux szőlőültetvények drámai teraszai veszik körül, és talán nem tudtad, de Charlie Chaplin is ebben a városkában élt. Lausanne a francia nyelvű Svájc szellemi központja és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelye, a római kori emlékekkel és jól megőrzött középkori kastéllyal Nyon valóságos időutazásra csábít, környéke pedig tökéletes kikapcsolódást nyújt a bor és a túrázás szerelmeseinek.

A Life.hu tippje: A Genfi-tó keleti csücskében megbúvó Villeneuve a romantika szinonimája: egy gőzhajó fedélzetéről gyönyörködhetsz az azúrkék tó látványában, míg a Grangettes Természeti Rezervátumban közelebbről is megismerkedhetsz a helyi élővilággal.

A Life.hu extra tippje:

Kóstolj bele Svájc utánozhatatlan hangulatába, és csodáld meg természeti szépségeit a panorámaexpressz hatalmas ablakain át! Utazz a Gleccser Expressz álomvonattal 147.500 Ft/ fő / 2 éjtől!

Borkum, az allergiások oázisa

Forrás: wikipedia/Ralf Berger

Ha te is szenvedsz az allergiától, és a nyár számodra a legrosszabb időszak, tudunk egy helyet, ahol egy időre megszabadulhatsz a kellemetlen tünetektől. A Németországhoz tartozó Borkum a Keleti-Fríz-szigetek legnagyobbika az Északi-tengeren, és kedvelt üdülőhely azok számára, akik szeretnének elmenekülni a tikkasztó meleg és a nyüzsgő városi élet elől. A kellemes éghajlat, a sokrétű szabadidős tevékenységek és az érintetlen környezet is elég vonzó, de a sziget igazi ütőkártyája az alacsony pollentartalmú és jódban gazdag levegő. Itt nyugodt szívvel hódolhatsz a testmozgásnak, mivel 130 km-nyi kerékpáros és túraútvonal áll rendelkezésre, és eldöntheted, hol akarsz mélyebben lélegezni: a tengerparton, a dűnéknél, a kis tavaknál vagy a festői legelőknél. Borkum képeslapszerű díszletei közé tartoznak a világítótornyok, a csíkos strandsátrak, a hófehér homokos strandok és a szigetvasút: válts offline üzemmódra, és élvezd az egyedülálló élményt!

A Life.hu tippje:

Borkum különlegességei az ún. Milchbudenek, amiket tavasszal építenek fel, majd késő ősszel bontanak le, és egy dolog közös bennük: hideg-meleg italokat, édességeket és szendvicseket kínálnak az éhes strandolóknak.

Érezd a hegyeket!

Forrás: Thinkstock

A legtöbben Ausztriát a síeléssel kötik össze, ám a hegyekben nyáron is hosszú hagyománya van az üdülésnek: ilyenkor a zöld völgyek és a csillogó fehér csúcsok kontrasztja még látványosabb, a hegyi tavak frissítőbb fürdőélményt nyújtanak, mint a zsúfolt strandok, és a hőmérséklet is kellemesebb, mint a forró tengerpartokon. A vorarlbergi Brandnertal az egyik legszebb völgy a Keleti-Alpokban, ami a középkori hangulatú Bludenztől kezdődik, és egészen Brand falujáig emelkedik. Hegyek, gleccserek, erdők, hegyi tavak és folyók jellemzik ezt a lenyűgöző tájat, az élménydús nyaralást pedig a gazdag kultúra és a családbarát vendégszeretet teszi teljessé. A régió a természetrajongók igazi paradicsomának számít a 400 km-nyi túra- és hegyikerékpáros-útvonallal, a sziklamászás, a lovaglás, az íjászat és a horgászat kiválóan alkalmas a szabadidő kellemes eltöltésére, és a golfozás szerelmesei is hódolhatnak játékszenvedélyüknek.

A Life.hu tippje:

A Schesaplana a Rätikon hegység legmagasabb csúcsa (2965 m), és a lábánál terül el az egyik legnagyobb természetes tó a világon: a Lünersee-t körbesétálva magadba szívhatod a friss hegyi levegőt, és élvezheted a lenyűgöző alpesi kilátást.

Csehország kicsit másképp: kóstolj bele a vízitúrások életébe

Ha idén nyáron Csehországban szeretnél eltölteni néhány napot, célszerű a Prágán túli területeket választanod, ahol a hétköznapok sokkal kellemesebbek, és nincs végeláthatatlan embertömeg mindenütt. A számos szabadtéri tevékenység közül kevés olyan népszerű, mint a kenuzás, és a jól kiépített idegenforgalmi infrastruktúra lehetővé teszi, hogy teljes mértékben élvezd a folyók nyújtotta élményt, bármerre is jársz.

A Moldva egyik legnépszerűbb raftingútvonala Vyšší Brodtól Rožmberkig (kb. 2 óra) és Český Krumlovtól Zlatá Korunáig tart (kb. 5 óra). A Sázava folyó Týnec nad Sázavou és Pikovice közötti szakasza a leggyönyörűbb egész Csehországban, és ha kezdő vízitúrázó vagy, a széles és lassú folyású Berounka ideális számodra. A varázslatos Ohře rendkívül kedvelt a kenusok körében, és olyan gyönyörű városoknál halad, mint Karlovy Vary, Cheb és Kadaň. Az egykor aranyban gazdag Otava folyó a Šumava erdő fennsíkjai között kanyarog egészen az orlíki víztározóig, ahol a sátradat természetközeli kempingekben verheted fel.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje:

Ismerd meg Európa rejtett gyöngyszemeit egy csehországi vakáció során! Prága, cseh kastélyok, várak, meseszép középkori városok és sörfőzdék már 55.900 Ft/ fő / 4 éjtől.
Egy tál friss osztriga a tengerparton? Bretagne, a nagy pillanatok földjehttp://www.life.hu/lifeutazas/20140625-bretagne-franciaorszag-francia-regio-nyaralas-utazas-gavrinis-szigete.htmlBretagne sokkal több, mint amire elsőre számíthatsz. 2000 kilométernyi tengerpart, vadregényes tájak, idilli városok és misztikus szigetek, figyelemreméltó történelmi örökségek és a világ legszebb őskori tereptárgyai. De ez csak néhány ok, amiért az észak-nyugati franciaországi régiót érdemes felrajzolnod az idei vakációtérképre.UtazásOrigoAhol szupererős a flörtfaktor: Európa legpörgősebb helyei szingliknekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140620-gorogorszag-mikonosz-san-teodoro-szardinia-marakrska-horvatorszag.htmlMeglelni az Igazit az élet nagy kihívása, és ha egyedülállóként vágsz neki az idei nyárnak, itt az idő, hogy elkezdj globálisan gondolkodni, mert könnyen lehet, hogy a hozzád illő férfit egy másik országban találod meg.Utazás--Készen állsz a határtalan élményáradatra? Belek, a sport- és napimádók Mekkájahttp://www.life.hu/lifeutazas/20140619-torokorszag-antalya-belek-torok-riviera-nyaralas-blue-voyage-hajoutak.htmlEgy tengerparti nyaralás mindig a nap, a fürdés és a pihenés szinonimája, ám a török Riviéra a vakáció fogalmát minden téren új szintre emeli. A gazdag történelmi hagyaték, a természeti szépségek és a multikulturális életmód tették az ország délnyugati partvidékét igazán különlegessé, és rejtett kincsei csak arra várnak, hogy felfedezd őket.Utazás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.