A „wow" faktort keresed? Ezekben a strandokban benne van!

Forrás: Thinkstock -
Macedónia Mallorca utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha olyan vakációról álmodozol, ami magában foglalja a napsütést, a puha homokot és a kristálytiszta vizet, jó hírünk van. Nem kell túl messzire utaznod ahhoz, hogy valóra váljon a víziód. Autentikus báj, fesztelen hangulat, időtlen szépség, mediterrán elegancia. A Life.hu tengerparti összeállítása most azoknak szól, akik tudják, hogyan kell felfedezni a világot.

Élvezd a szabadtéri előadást: Étretat, Franciaország

Étretat Felső-Normandia magával ragadó üdülőhelye, és első pillantásra érteni fogod, hogy Monet, Boudin és Courbet miért innen merítettek ihletet festményeikhez. A várost körülvevő tengerparti táj már önmagában bámulatos, de igazi különlegességei a drámai sziklaszirtek, amelyek látogatók ezreit vonzzák minden évben.

Forrás: Thinkstock

A fehér sziklák között elnyúló strand az egyik leghíresebb egész Franciaországban, s bár a kavicsok kissé megnehezítik a sétát a parton, mindezért kárpótol a természet vad szépségének látványa. A hangulatos település a piknikezés, a napozás és az első osztályú éttermek mellett számos sportolási lehetőséget kínál, és kihagyhatatlan program a gyógynövénylikőrről ismert Fécamp városa, ahová Victor Hugo is gyakran ellátogatott.

A Life.hu extra tippje:

Hűsölj a francia riviérán, amely már 139.700 Ft / fő / 8 éjtől elérhető.

Ahol a hegyek, az erdők és a tenger találkozik: Cirali, Törökország

Hunyd be a szemed, és képzelj el egy csendes strandot buja zöld hegyek árnyékában, fantasztikus kilátással a ragyogó kék tengerre! Úgy hangzik, mint egy meditáció szövege, de ez a hely valóban létezik, és tökéletes nyaralási célpont, ha romantikus kikapcsolódásra vágysz.

Forrás: Thinkstock

Az álmos tengerparti falucska, Cirali alig több mint egyórás autóútra van Antalyától, és az egyik legérintetlenebb üdülőhely a Földközi-tengeren. A 3,5 km hosszú strand az álcserepes teknősöknek köszönhetően védett terület, és minden egyes itt töltött pillanat igazi ünnep. A környék tele van történelmi helyszínekkel: egy rövid séta során eljuthatsz Olympos ősi városába, ha pedig észak felé veszed az irányt, megcsodálhatsz egy lenyűgöző természeti jelenséget, a misztikus lángoló köveket.

A Life.hu extra tippje:

Lélegzetelállító strandjaival, ősi kulturális látnivalóival és kivételesen szép környezetével Antalya tökéletes választás a tökéletes nyaraláshoz! A török riviéra már 115.900 Ft / fő / 7 éjtől elérhető.

Egy apró gyöngyszem a Földközi-tenger partján: Caló des Moro, Mallorca

Spanyolország legnagyobb szigetén több tucat eldugott öbölre bukkanhatsz, az egyik legszebb közülük Santanyí üdülőhelyétől mintegy 6 km-re található. A védett természeti területen lévő aprócska strandot meredek sziklák veszik körül, így nem egyszerű megközelíteni, de mindenképpen megéri az erőfeszítést.

Forrás: http://nexttriptourism.com

Caló des Moro képeslapszépségű: a puha homokon napozva és megmártózva a türkizkék tengerben úgy fogod érezni magad, mintha álmodnál. Az öböl kristálytiszta vize és a Földközi-tenger élővilága kiváló feltételeket teremt a búvárkodásra, ám a strandon nincs étkezési és ivási lehetőség, ezért indulás előtt ne felejtsd el feltölteni a hűtőtáskádat.

A Life.hu extra tippje:

Palma Nova és Magaluf minden korosztály számára tartogat izgalmas szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget. Mallorca varázslatos tengerpartjai már 89.900 Ft / fő / 7 éjtől elérhető.

Trópusi hangulat Görögországban: Egremni, az egzotikus csoda

A görög szigetek a strandimádók Mekkája, és akár a romantikus kis öblöket, a trópusokat idéző partszakaszokat vagy a szörfözésre alkalmas területeket keresed, itt biztosan megtalálod kedvenc fürdőhelyedet. A festői Egremni strand Lefkada délnyugati részén, közel a meseszép Porto Katsikihez található.

Forrás: Thinkstock

Több száz meredek lépcső vezet a 2 km hosszú tengerpartra, ahol a hófehér homok, az impozáns sziklák és a szikrázóan kék víz egzotikus hangulatot áraszt – a táj szépsége különösen naplementekor bámulatos. Ha kényelmesebb pihenésre vágysz, a strandon napozóágyat, napernyőt is kölcsönözhetsz, és azért sem kell aggódnod, hogy étlen-szomjan maradsz.

A Life.hu tippje:

A strand középső részeit nudisták használják, és ha nem vagy szégyellős, te is bátran hódolhatsz a meztelen fürdőzés örömeinek.

A Life.hu extra tippje:

Nikiana a pihentető vakáció záloga, és rengeteg kellemes hangulatú strand található a közelében. Görögország már 39.900 Ft / fő / 7 éjtől elérhető.

Bidderosa, az igazi szardíniai oázis

Szardíniát a természet elhalmozta ajándékokkal: az érintetlen öblök, a magas dűnék és a gyönyörű strandok mind részét képezik utánozhatatlan bájának. A sziget keleti partján fekvő Oroseitől 13 km-re, csodálatos természetvédelmi területen található a híres Bidderosa strand, ahol a kék ezer árnyalatában tündöklő víz, ezüstösen csillogó homok és vörös sziklák varázslatos látványa fogad.

Forrás: www.urbanjunkies.com

A partszakasz különleges, hiszen 5 öbölből áll, a levegőt átjárja az eukaliptuszfák illata, és amikor az arcodon érzed a mediterrán napsütést, azt kívánod, örökké tartson ez az idilli állapot. Mivel a környéken a parkolás korlátozott, ha nem kelsz fel időben, meg kell várnod a következő napot, hogy megcsodálhasd ezt a páratlanul szép oázist.

A Life.hu tippje:

Ha igazi strand-ínyenc vagy, bérelj motorcsónakot, és sodródj addig az apró öblök és szigetek között, amíg rá nem bukkansz a kedvencedre. Szardínia már 185.094 Ft / fő / 7 éjtől elérhető.

"Rovinj egy életérzés számomra!"

A második gyermekével várandós Tölgyesi-Khell Cynthiának évek óta az Isztriai-félsziget nyugati partján fekvő Rovinj a favoritja, ahol már többször vakációzott férjével, Hujber Ferivel. A gyönyörű táncosnő a Life.hu-nak mesélt az itt töltött napokról: „Rovinj egy életérzés számomra, a szenvedély szinonimája és maga a nagybetűs Boldogság, mert itt élvezhetem a határtalan szabadságot. Már első pillantásra szerelmes lettem ebbe a tengerparti városba, és a macskaköves, sikátoros utcákat járva olyan érzésem támadt, mintha egyazon időben lennék Görögországban, Olaszországban és Szentendrén. Az illatok, a fények, a színek és az egész hely atmoszférája nagyon inspiráló, különösen a nyári salsafesztivál idején, amikor Rovinjt és a környező szigeteket ellepi a táncoló tömeg."

Forrás: Thinkstock

Cynthia szerint itt vannak Horvátország legszebb strandjai, és az óvárosból lépcsők vezetnek le egy hangulatos kis strandra, ahol felejthetetlen élményben lehet részünk: a sziklákon elnyújtózva csodálhatjuk a végtelen tengert, hallgathatjuk közben a bárokból kiszűrődő zenét, és este gyönyörködhetünk a naplementében.

A Life.hu extra tippje:

Lazíts a horvát tengerparton! Horvátország már 5.826 Ft / fő / éjtől elérhető!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.