Hűsölnél egy jót? Szuper csobbanóhelyek Budapest környékén

Gyömrő strand Magyaroroszág Göd utazás Duna-part nyár 2014 nyaralás Dunakanyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A főváros strandjai zsúfolásig megtelnek a nyári hétvégéken, ami sok esetben azt jelenti, hogy az igencsak borsos belépőért cserébe alig találni egy törölközőnyi helyet, és a medencékben egymás hegyén-hátán zsúfolódnak az emberek. Ha inkább kihagynád ezt a tortúrát, és természetközeli kikapcsolódásra vágysz, a Life.hu összeállításában szereplő fürdőhelyek igazi felüdülést jelentenek a nyári hőségben.

Dunai kalandok égen és vízen

Ha szeretnél megmártózni hazánk legnagyobb folyójában, a Budapesttől csupán 20 perces autóútra található kisváros kellemes kikapcsolódást biztosít. A Dunakanyar kapujának is nevezett Göd nem csupán termálfürdőjéről híres, hanem a mintegy 5 km hosszú Duna-partjáról is, ahol füves és homokos részeken egyaránt élvezheted a strandolás örömeit, méghozzá ingyenesen.

A Dunakanyar festői települése a Visegrádhoz közeli Dunabogdány, hangulatos éttermekkel, vendégházakkal és egy fürdésre kijelölt, biztonságos szabadstranddal. A vízparti fák árnyékában hűsölhetsz, lubickolhatsz a kellemes vízben, és megtalálhatod a szokásos dolgokat is (zuhanyzó, öltöző, büfé), amelyek a kényelmedhez szükségesek.

Forrás: MTI

A Life.hu tippje:

Dunabogdányban kajak és kenu kölcsönzésére is lehetőséged nyílik, ha pedig szeretnéd kipróbálni, milyen érzés a magasból szemlélni a világot, siklóernyővel átrepülhetsz hazánk egyik legszebb tája felett.

A Life.hu extra tippje:

Kapcsolj ki a városi üzemmódból a Dunakanyar gyönyörű szállodáiban: Az élmények reneszánsza már 12 900 Ft/ fő / éjtől.

Ahol éjjel sem áll meg az élet

Egy fárasztó nap után szívesen kimozdulnál városból, és ennél a szabadban egy jó sajtos-tejfölös lángost? A Budapest központjától 30 km-re fekvő Gyömrő ideális hely, hogy a betondzsungelból kiszakadva feltöltődhess a természetben. A Gödöllői dombság peremén fekvő településen található a környék egyik legjobb állóvize, amely kiváló minősítést kapott az ÁNTSZ-től, és bár a tófürdő területére nem ingyenes a belépés, a budapesti strandokhoz képest jóval olcsóbban juthatsz be. A 100 hektárnyi erdős parkkal körülvett, kristálytiszta vizű tó kiválóan alkalmas a szabadidő eltöltésére, kajak-, csónak és vízibicikli bérléssel, remek büfékkel, éttermekkel, ám igazi különlegességét a közepén álló úszóbár adja, ahol több mint 100 féle ital közül választhatod ki a leginkább kedvedre valót.

Forrás: www.gyomro.hu

A Life.hu tippje:

Ha ennyi élmény még nem lenne elég, megtapasztalhatod, milyen érzés lehet éjszaka csúszni a vízen!

Lubickolj hazánk egy legtisztább vizű tavában!

Hűs víz, szikrázó napsütés és homokos part - ezek az élménydús strandolás kellékei. A Dorogi-medence legnagyobb tava közkedvelt pihenőhely az itt élők és a turisták körében egyaránt, amelynek legfőbb vonzereje a csodálatos természeti környezet, a kellemes klíma és a finom strandételek. Esztergom több mint 30 hektárnyi mesterséges bányatava - helyi becenevén Pala - a strandolni és búvárkodni vágyók paradicsoma, és a közvetlen szomszédságában található horgásztó kitűnő lehetőséget nyújt a pecázás szerelmeseinek.

Forrás: Máth Dávid/Wikipedia

A tófürdő szolgáltatásai sokrétűek (vízibicikli-, napozóágy-, csónakkölcsönző, értékmegőrző, zuhanyzó stb.) a napi belépőjegy magyarországi viszonylatban olcsónak számít (400 Ft/felnőtt), és ha 16.00 óra után érkezel, mindössze 300 Ft-ot kell fizetned.

Nyugalom, feltöltődés, kivételes panoráma

A gyönyörűen parkosított és színvonalas fürdők árai általában az egekben járnak, de mi tudunk egy olyan helyet, ahol paradicsomi környezet fogad, és még a pénztárcádat sem terheli meg túlzottan. A fővárostól 40 km-re található Vasad a nyugalom szigete, ahol távol a főváros zajától tölthetsz el kedveseddel egy tartalmas délutánt vagy akár egy hétvégét. A pihenőpark és környezete valódi fürdőélményt kínál, ahol te is kipróbálhatod, hogy milyen érzés egy óriáscsúszdáról landolni a vízben. Csobbanás után heverészhetsz a kényelmes napozóágyon, és ha megmozgatnád az izmaidat, birtokba veheted a strandröplabda-pályát, kihívhatod a párodat egy asztalitenisz-meccsre, és tesztelheted ügyességedet a kalandparkban (ezért külön fizetned kell). A parton fekvő étterem teraszáról meseszép panoráma tárul eléd, a menü állandóan frissül, így bátran válogathatsz a szezonális újdonságok közül.

Forrás: http://www.nadaspihenopark.hu

Nyáron is biztonságosan!

A kánikulában való fürdőzés nem csupán kellemes élményt nyújt, ám számtalan veszélyforrást is rejt, különösen akkor, ha szabad vizek mentén tartózkodsz.

Soha nem ússz egyedül, és mindig legyen melletted valaki, aki segíteni tud a bajban! Felhevült testtel soha ne ugorj hideg vízbe, mert életveszélyes, és akár izomgörcsöt, szívmegállást is előidézhet! Igyál sokat, ami a legjobb ellenszer a kiszáradás ellen, de soha ne a folyó vagy tó vizéből, mert egészségre ártalmas baktériumokat tartalmazhat. Ne feledd, hogy könnyebben leéghetsz a vízben, ezért mindig kend be magad megfelelő faktorszámú naptejjel vagy spray-vel! A bójákon túli fürdőzés is veszélyes lehet, és ha nem egyértelműek a határok, inkább kérdezd meg a vízimentőket vagy a strand személyzetét!

Ha kiruccannál valamerre, Pest megyében több, az ÁNTSZ által hivatalosan kijelölt természetes fürdőhely közül válogathatsz a veresegyházi tóstrandtól kezdve a délegyházi tavakon keresztül egészen a pócsmegyeri Pázsit Tófürdőig.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet a nem kijelölt fürdőhelyeken, a nem engedélyezett fürdővizeken való fürdőzés veszélyeire, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, és a strandolás higiéniás feltételei sincsenek meg.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az alapvető higiénés szabályok betartása közös érdekünk. A strandon a kijelölt illemhelyet használjuk, majd mossunk kezet. Beteg ember a strandokat ne látogassa! Fontos tudni, hogy a hasmenéses tünetek elmúlását követően még három napig, de akár még egy hétig is fennállhat a fertőző képesség, így a strandot, a fürdőzést legalább ennyi ideig kerülni kell!

Kalandozások a Balkán szívében: Macedónia egy kincsesláda, tele meglepetésselhttp://www.life.hu/lifeutazas/20140717-macedonia-szkopje-balkan-ohrid-krusevo-mavrovo-nemzeti-park-gali-nik.htmlEleged van a zsúfolt strandokból, a túlértékelt városokból, és semmi kedved kerülgetni a tömeget? A Balkán-félszigeten fekvő ország szürreális, izgalmas és végtelenül meglepő, ráadásul turisztikai szempontból még viszonylag felfedezetlennek számít, így olyan utazási élményben lesz részed, ami semmihez nem fogható!Utazás--Érezd magad a tengerparton Magyarországon is!http://www.life.hu/lifeutazas/20140715-balaton-siofok-tisza-to-abadszalok-velencei-to-gardony-utazas.htmlA tenger az valami más – mondják, akik úgy érzik, hogy ezt az egyedülálló hangulatot itthon nem lehet átélni. A legújabb luxushotelek a legnagyobb hazai tavak partján viszont arra törekszenek, hogy ez ne így legyen. Mutatunk három helyet, ahol anélkül érezheted magad a tenger mellett, hogy sok száz kilométert kellene autóznod.UtazásOrigoTavazzak vagy maradjak? Mibe kerül a budapesti strandolás?http://www.life.hu/lifeutazas/20140709-budapesti-strandok-palatinus-dagaly-velencei-to-autoval-es-vonattal-olcsobb.htmlKíváncsiak voltunk, érdemes-e egy nyári hétvégén egy fővárosi strandon hűsölni, vagy jobban jön ki a család, ha egy közeli természetes tó, például a Velencei-tó felé veszi az irányt? Utazás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.