4 természeti csoda, amihez nem kell rózsaszín szemüveg

Fotó: Jean Paul Ferrero -
Komodo Indonézia komodói varánusz természeti csoda Jordánia Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A körülöttünk lévő világ át van itatva fantasztikus színekkel, amik tudattalanul is befolyásolják hangulatunkat, érzelmeinket, gondolkodásunkat. A legnagyobb festő maga a természet, kreativitása azonban nem merül ki a kék tavakban, a zöld erdőkben és a fehér hegycsúcsokban. Káprázatos rózsaszín alkotásai játékos énjét tükrözik, és elég csupán egyetlen pillantást vetni rájuk, máris rabul ejtik a képzeletet! Íme, a Life.hu kedvencei!

Nem a szemed káprázik! Pink Beach, Komodo-sziget, Indonézia

Ha úgy gondolod, hogy rózsaszín tengerpart csak a mesében létezik, bizony alaposan tévedsz, mert a valóságban is láthatsz ilyet! Az indonéz szigetvilág apró szigete, Komodo a világ hét legújabb természeti csodájának egyike, és természetes élőhelye Földünk legnagyobb gyíkja, a komodói varánusz mellett a szőnyegcápának, az ördögrájának és több ezer más furcsa tengeri lénynek. A Komodo Nemzet Park nem csak egyedülálló állatvilága miatt közkedvelt a turisták körében, szokatlan strandja is vonzza a természeti különlegességek iránt rajongókat.

Ahogyan a neve is sugallja, a Pink Beachnek rózsaszín homokos a partvonala, aminek lenyűgöző árnyalatát a fehér és piros koralltöredékek okozzák. A strandot a tengeri flóra és fauna teszi igazán csodálatossá, a víz alatti élet pedig a búvárkodni vágyók számára nyújt életre szóló élményt.

Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Sokan nem is tudnak a Kis-Szunda szigetlánchoz tartozó Lombok sziget rejtett ékszerdobozáról. A rózsaszín homokos Tangsi Beach Mataram városától jó kétórányi autóútra található, és békés hangulata egyszerűen felülmúlhatatlan.

A Life.hu extra tippje

Drámai vulkánok, hatalmas sziklák, rizsteraszokkal teli völgyek, pálmafás strandok, misztikus templomok. Az indonéziai Bali egy olyan hely, amibe azonnal beleszeretsz! 2 éj Szingapúr+7 éj Bali nyaralás (repülőjegy nélkül) - 210.900 forint/fő/9 éjtől

Ausztrália színes rejtélye, a Hillier-tó

A világ egyik leghihetetlenebb természeti látványossága a nyugat-ausztráliai Stirling Range Nemzeti Park közelében, az eukaliptusz- és teafákkal borított Middle-szigeten található. A több mint 200 évvel ezelőtt felfedezett, mintegy 600 méter széles, sekély sóstó hihetetlenül rózsaszín, és látképe egy pink rágóból fújt lufira hasonlít. E gyönyörű szín rejtélyére nincs egyértelmű tudományos magyarázat: nem a víz visszatükröződése okozza, és nem is az itt élő organizmusok, mint sok más színes tó és folyó esetében. Az óceántól csupán egy keskeny földsávval elválasztott Hillier-tó hőmérsékletingadozás hatására sem változatja színét, sőt, még akkor is megtartja rózsaszín árnyalatát, ha palackba töltik.

Fotó: Jean Paul Ferrero

Life.hu tipp

Ha szeretnéd madártávlatból megcsodálni a tavat, fizess be egy kétórás helikoptertúrára, ami a legközelebbi városból, Esperance-ból indul, úszáshoz pedig válaszd a Goldfields-Esperance régióban lévő Pink Lake-et, ami csak bizonyos ökológiai körülmények között rózsaszín.

A nagyra nőtt eperturmix: Dusty Rose Lake, Kanada

A rózsaszínű tavak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében, akik a világ másik felére is képesek átrepülni csak azért, hogy lefényképezhessék az eléjük táruló látványt. Kanada legnyugatibb tartományának, a „Csendes-óceán kapujának" is nevezett Brit Columbiának nem mindennapi természeti képződménye úgy néz ki a magasból, mint egy finom eperturmixszal teli medence. A Kitimat város közelében található hegyvidéki tó azért is páratlan, mert nem sós a vize, nem élnek benne algák, így furcsa színét állítólag a környező sziklák apró ásványi anyagainak köszönheti, amik az olvadó gleccserek vizével kerülnek a tóba.

Forrás: http://wikimapia.org

Petra, a jordán gyöngyszem

A híres „Rózsavörös város" az ókori világ csodája, és minden kétséget kizáróan Jordánia legnagyobb turisztikai attrakciója. Petra szépségét és titokzatosságát szinte lehetetlen szavakba foglalni, a lenyűgöző építmények, a bámulatos természeti környezet és a páratlan hangulat megér egy többnapos itt-tartózkodást.

Forrás: Thinkstock

A sokszínű sziklák az évszázadok alatt mit sem változtak, és egyszerűen földöntúli látványt nyújtanak, ahogy megcsillan rajtuk a lenyugvó nap sugara. A kulturális világörökségi listán szereplő sivatagi romváros hatalmas barlanglakásokat, impozáns szentélyeket és színházat rejt, amelyeket több mint 2000 évvel ezelőtt rózsaszín, vörös, bíbor és narancssárga színű homokkőből faragták ki a nabateusok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.