Ha unod a tucatholmikat – Inspiráló karácsonyi vásárok a divat és a dizájn jegyében

fashion week divattervező WAMP divatvilág design Design Terminál karácsonyi vásár Gresham Palota Paloma ház Gozsdu Udvar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű karácsonyi piacoknak köszönhetően Budapest hangulata ilyenkor a legmeghittebb, legromantikusabb. Ha a tökéletes ajándékok után kutatsz, de ezúttal szeretnél kimaradni a bevásárlóközpontokban csúcsosodó shopping-őrületből, célozd meg azokat a karácsonyi vásárokat, ahol kényelmesen beszerezheted az igazán egyedi fa alá valót!

Vigyél egy díszt és kapsz egy kupont!

A Kossuth Lajos utcában lévő Paloma üzletház hosszú éveken át üresen állt, ám idén megújult, és egy kortárs közösségi-művészeti térként kapcsolódott be Budapest kulturális vérkeringésébe. Itt eltölteni néhány órát nem csupán igazi felüdülést jelent, hanem a kis showroomok és műhelyek rengeteg egyedi portékát rejtenek, amivel meglepheted a családodat, ráadásul nézelődés előtt egy finom reggelire is lehetőséged nyílik. Ha az ünnepekre való készülődés során találsz a szekrényben olyan karácsonyfadíszt, amit meguntál, itt felhasználják dekorációként, és egy 500 Ft értékű kupont adnak cserébe, amit levásárolhatsz a tervezőknél. Az akció december 23-ig tart, a programokról bővebb infót itt találsz.

/1412/Palom2014129162132

A Life.hu extra tippje

Járd be Budapestet, és szállj meg a város szívében - Central Hotel 21 - 3075 forint/fő/éjtől

Ismerd meg a magyar tervezők legjobbjait!

A Design Terminál a kreatív művészetek egyik legfontosabb közép-európai központja, és neve az évek során szinte fogalommá vált. Idén negyedik alkalommal rendezik az intézmény karácsonyi kiállítását és vásárát a főváros több pontján. Ez tényleg egy potenciális lelőhely azok számára, akik nem hétköznapi holmikra vadásznak. Az Ajándék Terminálon 150 magyar dizájner termékeit láthatod, és először mutatkoznak be Merő Péter divattervező termékei, valamint az ideiglenes dizájntetoválást kínáló márka, a Tatz is. Izgalmas élményben lehet részed, ha benevezel egy tárlatvezetésre a Je Suis Belle tervezőivel a Magyar Nemzeti Galériában, de Budapest utcáit is bejárhatod egy tematikus séta keretében, hogy bepillantást nyerj az alkotóműhelyek kulisszatitkaiba. A karácsonyváró napokat hazai DJ-k mixei színesítik a Design Terminál üzletében, és december 19-én a Mozgó festmény című élő fényjátékot sem szabad kihagynod, ha valami igazán szokatlant látnál. Időpont: 2014. december 5-24., helyszínekről és nyitva tartásról itt találsz infókat.

Life.hu tipp

Hazánk legpatinásabb luxusszállodájának első karácsonyi vására a hideg téli napokon tökéletes lélekmelegítő. A Zrínyi Passage-on szebbnél szebb standok előlegezik meg az ünnep hangulatát, és egy pohár forralt borral a kezedben élvezheted a pompázatos látványt. A Four Seasons Hotel Gresham Palace adventi vásárát december végéig tekintheted meg, bővebb infót itt találsz.

„A kedvenc karácsonyi vásárod" – WAMP

A karácsony a szeretetről szól, és nem az a fontos, hogy drága ajándékokat vásárolj, hanem az, hogy olyan meglepetéssel rukkolj elő, amivel valódi örömet szerezhetsz másoknak. Az ünnepekre való hangolódás egyik legjobb módja, ha kilátogatsz Budapest legnépszerűbb dizájnvásárára, aminek a megtekintése már önmagában nagy élményt jelent. A fast fashion üzletek monoton egyhangúsága után friss impulzusokat kaphatsz a tehetséges magyar tervezők kreációi révén, a wonderLAB showroomjában és a Printa minigalériáiban kivételes kollekciókat csodálhatsz meg, a neves iparművészek és lakberendezők egyedi alkotásaival pedig új ruhába öltöztetheted otthonodat. A közel 200 kiállítót felvonultató eseményen a gasztrovonal sem maradhat ki, ráadásul az exkluzív finomságok karácsonyi ajándéknak sem utolsók. Időpont: 2014. december 14 és 21. Helyszín: Millenáris B csarnok, bővebben az eseményről itt olvashatsz.

/1412/WAMP_2014129175630

Mesés ajándékok mesés helyen

Ha olyan kis városi oázist keresel az ajándékvadászat közben, ami pihenésre csábít és inspirál, a Marriott Hotelben egy lenyűgöző karácsonyi pop-up boltra bukkanhatsz. A lélegzeted elakad az enteriőr láttán, hiszen a shopban lévő bútorok nagy része felújított vintage darab, amelyek szépségét még inkább fokozzák az ünnepi dekorelemek, ám a kínálat is bódító hatást gyakorol majd rád. A játékoktól kezdve a cuki plüssfigurákon át a gyönyörű csipkecsodákig itt biztosan megtalálod az igazi meglepetést, hiszen a polcokon olyan tehetséges magyar tervezők kreációival találkozhatsz, mint Abodi Dóra, Pápai Lilla, Oláh Anna és Sármán Nóra. A Santa Shop január 5-ig, minden nap 10.00-19.00 óráig várja látogatóit, bővebb infót itt találsz.

Vásárolj első kézből!

Szívesen tennél a fa alá valamit, ami nem futószalagon gyártott tömegcucc, és amiben benne van a készítő ember lelkének egy darabja? A közösségi vásárlás palettáján egy üde színfolt a Király utcai DiP Design Passage, ami utánozhatatlan hangulata miatt az ajándékok beszerzésének ideális helyszíne. Akár ékszerrel, lakberendezési tárggyal, ruhával vagy natúrkozmetikumokkal lepnéd meg hozzátartozóidat, a magyar alkotóművészek munkái egytől egyig a minőséget és az egyediséget képviselik, nézelődés közben pedig minden apró titkot megtudhatsz az általuk készített termékekről. December 20-án bent és kint is tart majd a karácsonyi vásár, a termelői piacon beszerezheted az ünnepi menü néhány hozzávalóját, az isteni péksüteményekről már nem is beszélve. Helyszín: Central Passage (Budapest VI., Király utca 8-10.), bővebb infókat itt találsz.

/1412/DiP_D2014129171029

Life.hu tipp

A Gozsdu Udvar Budapest egyik legfelkapottabb része, ahol a retró és a dizájn kézműves termékekre fókuszálva idén először nyitotta meg kapuit a karácsonyi vásár. A koncertek, a kreatív foglalkozások, a kiállítások és a könyvbolhapiac izgalmas téli kikapcsolódást ígérnek, és igazi kuriózumnak számít az 5 forintos forralt bor, amit délután 4 és 5 óra között mérnek az élményudvar két bejáratánál. A vásár december 23-ig tart nyitva, és minden program ingyenes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.