Dominikai Köztársaság utazás tengerpart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha egy egzotikus utazásról álmodozol, lelki szemeid előtt rögtön megjelenik a végtelen hosszú, fehér homokos tengerpart, és szinte látod magadat, ahogyan hűs koktélt szürcsölsz a pálmafák árnyékában. Ehhez még képzeld hozzá a fülledt latin ritmusokat, a helyiek töretlen életörömét, a trópusi dzsungelek élővilágát és a fantasztikus kalandtúrákat. A Dominikai Köztársaság megérinti a szívedet!

Élvezd a természet túlcsorduló bőségét!

A 25-30 fokos éves átlaghőmérséklet, a lenyűgöző strandok és a pezsgő éjszakai élet miatt egyre több turista választja szabadsága eltöltésére a Dominikai Köztársaságot. A közép-amerikai Hispaniola-sziget keleti részén fekvő ország mágnesként vonzza a romantikára vágyó párokat és a partirajongókat, ám a gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhető táj a természet szerelmesei számára is igazi paradicsom.

Forrás: Thinkstock

Ha márciusban repülsz el a Nagy-Antillák második legnagyobb szigetére, nagy esélyed van arra, hogy szemtanúja legyél egy páratlan csodának. Ilyenkor több száz hosszúszárnyú bálna tér vissza a Samanai-öbölbe, hogy párosodjon, és világra hozza kicsinyét. Ezen a területen ez természetesen nem új jelenség, a bennszülött tainók barlangrajzokon ábrázolták a bálnák vonulását, továbbá Kolumbusz Kristóf – aki 1492-ben felfedezte Dominikát – is készített feljegyzéseket a bálnákról. Az ország középső részén húzódik a Központi-Kordillera az egész karibi-térség legmagasabb csúcsával (Pico Duarte, 3175 m), és a Karib-szigetek legnagyobb tavát, a 300 km²-es Lago Enriquillót is érdemes beiktatnod a túratervbe.

Life.hu tipp

Altos de Chavon egy igazi építészeti csoda. A La Romana tartományban található bájos falu művészeti galériái, régészeti múzeuma, görög stílusú amfiteátruma és hangulatos temploma miatt elképesztően megkapó hely, ahol élvezheted a régi idők hangulatát.

A Life.hu exra tippje

Kezdd el idejében tervezni a nyaralást! Járd be a világ vagy Európa legcsodálatosabb tengerpartjait, pihenj gyönyörű helyeken, élvezd a napsütést, és ismerj meg más kultúrákat. Ha még nincs ötleted, hova utaznál legszívesebben, itt válogathatsz a legjobb ajánlatok közül.

Lélegzetelállító tengerpartok, romantikus vízesések

Megmártózni egy kristálytiszta lagúnában, lubickolni a lezúduló vízesés alatt? Fantasztikusan hangzik, ugye? Életed egyik legkalandosabb élménye lesz, ahogyan lóháton baktatsz végig a meredek trópusi utakon, és megérkezel a mintegy 36 méter magas "El Limón" vízeséshez. A 27 zuhatagból álló Damajagua-vízesésrendszer kihagyhatatlan látványosság az országban - úszás, mászás, csúszás és ugrás közben garantáltan életre kel minden érzéked!

A Dominikai Köztársaság nemcsak csodálatos természeti képződményekkel, hanem végtelen hosszú, finom homokos strandokkal is büszkélkedhet. A Santo Domingótól 30 km-re fekvő Playa Boca Chica kristálytiszta vizét korallzátonyok védik, Punta Cana mesébe illő strandjain egész évben biztonságos körülmények között pancsolhatsz, a festői szépségű Cayo Levantado a búvárkodás kedvelőit csalogatja, a sziklákkal körülvett híres Playa Rincón pedig sokak szerint a Karib-térség egyik legszebb strandja. A dominikai vakációt azonban vétek lenne kizárólag a strandon tölteni: a buja, hegyvidéki táj páratlan lehetőségeket nyújt a szabadidő aktív eltöltésére: kalandtúrázásra, vadvízi evezésre, sziklamászásra vagy hegyi kerékpározásra.

Life.hu tipp

Puerto Plata az északi part legnagyobb városa, gyönyörű viktoriánus házaival, híres Borostyánmúzeumával, rumgyárával és érintetlen strandjaival olyan élmény, amit biztosan nem felejtesz el soha.
Forrás: Thinkstock

Ahol minden elkezdődött

Santo Domingo a Dominikai Köztársaság nyüzsgő fővárosa, amit 1496-ban La Nueva Isabela néven Kolumbusz Kristóf testvére, Bartolomé alapított. Izgalmasan keverednek itt az ellentétek: előkelő szállodák, trendi üzletek sorakoznak a gyarmati időszakból fennmaradt épületek mellett, luxusautók suhannak el a lovas kocsik előtt, és az éttermekben nemcsak a klasszikus kreol konyha finomságaiból, hanem az avantgárd gasztronómiai különlegességeiből is csemegézhetsz.

A hangulatos óváros történelmi múzeumokkal, építészeti gyöngyszemekkel teletűzdelt, és méltán tette az UNESCO a világörökség részévé, hiszen itt található az Újvilág legrégebbi katedrálisa, első egyeteme, első városházája, valamint első kórháza. Kolumbusz Kristóf fiának, Hispaniola kormányzójának egykori otthona (Alcázar de Colón) kivételes példája a spanyol gyarmati építészetnek, ha pedig fotózáshoz keresel érdekes helyszíneket, a 16. században épült ferences kolostor romjainál és a gyönyörű botanikus kertben csodálatos felvételeket készíthetsz.

Forrás: Thinkstock

A Plaza de España remek választás egy esti sétára – a téren érdekes zenei és táncelőadásokat láthatsz, autentikus ízekért pedig irány a Santo Domingo közelében lévő Juan Dolio – a tengerparti településen remek éttermekre bukkanhatsz. Bővebb tudnivalókat az országról ITT találsz.

Life.hu tipp:

Hol másutt tanulhatnád meg a merengue alaplépéseit, mint a szülőhazájában? Ha belefér az idődbe, Santo Domingo tánciskoláiban órákat is vehetsz, májustól pedig a főváros sétálóutcája ad otthont a „Jazz Nights" nevű eseménynek, ahol ugyancsak élvezheted a vérpezsdítő afrikai és a karibi ritmusokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.