4 szuper bringaútvonal, amit kezdőként is imádni fogsz!

Forrás: Thinkstock -
bicikliút utazás bicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európa páratlanul sokszínű tájait kerékpárutak sűrű hálózata szövi át, tele izgalmas és kihívást jelentő szakaszokkal. Na de, mi van akkor, ha csak nemrég pattantál nyeregbe, és inkább kényelmes tempóban, átlagos távolságot megtéve szeretnél tekerni? Mutatunk négy remek útvonalat, ami kezdő bicajosok számára sem jelent túl nagy megterhelést.

Két kerék, három ország, egy tó

Közép-Európa harmadik legnagyobb tava, a Boden-tó a legszebb bringás úti célok egyike, így pihentető, rövid kiruccanáshoz vagy hosszabb családi vakációhoz ideális. A kiválóan kiépített Bodensee kerékpárút 273 km hosszú, és három országon halad keresztül: Ausztrián, Németországon és Svájcon. A túra fénypontját Konstanz, Stein am Rhein, Meersburg, Lindau és Bregenz történelmi városai jelentik, ám összehasonlítva más kerékpárutakkal a napi távok viszonylag rövidek, így az egyes régiók látnivalóit sokkal nyugodtabb tempóban fedezheted fel. Hangulatos vidéki fogadók, kiváló szállodák, rusztikus kocsmák, ínyenc éttermek, idilli strandok és lebilincselő múzeumok – útközben mindent megtalálsz, ami a tökéletes vakációhoz szükséges.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje:

Németország fővárosa a kerékpárosok paradicsoma, mivel nagy része szinte teljesen lapos. Ez azt jelenti, hogy viszonylag könnyű eljutni egyik pontjáról a másikra, így nem kell időt vesztegetni a parkolóhely keresésével és az utazással. Utcai fesztiválok, sörkertek, piacok, szabadtéri lakomák – Berlin nyáron él igazán! A Berlin-Potsdam legjobb ára-69.900Forint/fő/3éjtől

Egy francia régió egyedülálló tájjal és kultúrával

A biciklizés a legélvezetesebb módja annak, hogy alaposabban is megismerhesd Franciaország egyik meseszép régióját, Bretagne-t, aminek több ezer kilométer hosszú tengerpartja, homokos strandjai, álmos falvai és bájos kisvárosai adják utánozhatatlan hangulatát. Ha idilli szépségű útvonalat keresel, tekerj végig a saint-brieuc-i öböltől egészen az Atlanti-óceán partján található Lorient városáig (175 km). Mûr-de-Bretagne, az erdőkkel és tavakkal (beleértve Bretagne legnagyobb tavát, a Lac de Guerlédant) körülvett kisváros tökéletes hely egy kiadós ebédre, ahonnan haladhatsz is tovább a Pontivy és Hennebont nevű települések felé. Az izgalmas kerékpártúra Lorient-nál ér véget, ahol élvezni fogod a vibráló kikötői atmoszférát.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

A csillogó tenger, a mesés strandok, a jachtkikötők és a fényűző villák évről évre rabul ejtik a nyár szerelmeseit. A francia Riviérát átjárja a bohém kifinomultság és a „boldog békeévek" szelleme, kóstolj bele te is! A Franciaország-Provence Cote D Azur legjobb ára-156.900Forint/fő/8éjtől

Tekerj végig Umbria szépségein!

Umbria, „Olaszország zöld szíve" roskadásig tele van látnivalókkal, és minden szegletében életben tartják a régi idők hagyományait. A biciklis nyaralás lehetőséget ad arra, hogy a régió finom részleteit is megismerd, és egy kis időre magad mögött hagyd a mindennapi élet gondjait. Umbriában zöldellő olajfaligetek, végtelen szőlőültetvények, lankás dombok és etruszkok által alapított városok szolgálnak a kerékpárutak festői hátteréül. Ha egy kellemes tekerés után leszállnál a nyeregből, a ferences rend alapítójának, Assisi Szent Ferencnek a szülővárosánál aligha találhatnál szebb megállót. A kezdő bringások élvezhetik a Trasimeno-tó mentén húzódó kis utakat, és végiggurulhatnak Bevagna és Spoleto között: a két település közötti kerékpárút vadregényes tájakon vezet át, útközben pedig fantasztikus kilátás nyílik az „Umbria erkélyeként" is emlegetett Montefalcóra és a dombtetőre épült Trevire. A kiruccanás nem lenne teljes a helyi borok, a pecorino (juhsajt) és más ízletes finomságok megkóstolása nélkül.

Forrás: Thinkstock

Hollandia, a bringások Mekkája

Hollandia főként azok számára lehet ideális úti cél, akik tartanak egy komolyabb kihívást jelentő bringatúrától és a nagy autóforgalomtól, mivel az ország tele van jól kiépített, védett kerékpárutakkal és sík terepekkel. Amszterdam a bringázás fellegvára – erről már Lilu is mesélt nekünk-, és az egyik legszórakoztatóbb nyári program kétkerekűvel felfedezni a legszebb látnivalókat. Ha kíváncsi vagy arra, milyen valójában a holland vidéki élet, tekerj végig a 'Gouda ' elnevezésű kerékpárúton (távolság: 41 vagy 29 km), aminek fénypontja természetesen a félkemény sajtról, a gyertyáról és a finom stroopwafelről (karamellás sziruppal töltött kerek ostya – a szerk.) jól ismert történelmi város, Gouda. Az út elvezet Haastrechtbe, Hekendorpba és Oudewaterbe, ahol a középkori boszorkánymérleg is található.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Ha még nem jártál Amszterdamban, a nyár a legideálisabb alkalom az utazásra, mert jó eséllyel elkerülheted a szürke, esős napokat. Hajókázz a csatornákon, ücsörögj a nyüzsgő Dam téren, sétálj egy nagyot a Vondelparkban, és próbáld ki a heringes szendvicset! Az Amszterdam városlátogatás legjobb ára-84.900Forint/fő/3éjtől

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.