Szabadítsd fel belső energiáidat - Meseszép jógahelyek Pugliától Tirolig

Tirol Puglia jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy érzed, hogy a mindennapi stressz teljesen lemerítette az energiakészleteidet? Szükséged van pihentető lazításra, testi-lelki felfrissülésre? A jóga egyre növekvő népszerűsége azt jelenti, hogy bármerre is jársz a világon, könnyen találhatsz olyan gyönyörű helyeket, ahová visszavonulhatsz feltöltődni, és ahol igazán önmagadra figyelhetsz!

Nyugalom, szabadság, természet

Gyönyörű táj, első osztályú szállás, csodálatos ételek. Egy dél-olaszországi jógavakáció kikapcsol és felpörget egyszerre, ráadásul ebben a festői környezetben olyan élményekkel gazdagodhatsz, amik több hónapra feltöltik energiakészleteidet.

A Puglia szívében lévő Itria völgye igazi meseország,

a bájos falvak, a történelmi városok, a kellemesen illatozó olajfaligetek és a „trullik" (kerek, kúptetős házak) látványába azonnal beleszeretsz. A völgy szívében áll az a régi farmházból átalakított jógaközpont, ahol harmonizálhatod tested energiáit, és éberebbé teheted az elmédet. Két jógaóra között élvezheted a mesés panorámát, úszkálhatsz a tengerben, kipróbálhatsz különböző szépségkezeléseket, de a környező falvak és a táj is számos felfedeznivalót tartogat.

Trullik (fent), jógaközpont Puglia szigetén Forrás: Thinkstock, larosadei4venti.org

Life.hu-tipp

Ismerd meg Puglia gyöngyszemeit! A trullik fővárosa, Alberobello nyáron páratlan hangulatot áraszt, Martina Franca remek kiindulópont a környék szépségeinek megismerésére, míg Cisterninót sokan az egyik legszebb olasz településnek tartják. A bombette (sonkával, sajttal töltött húsgombóc) kihagyhatatlan!

A Life.hu extra tippje

Állandóan változó, érintetlen tájak, rusztikus villák, történelmi városok és finom borok adják Olaszország egyik legszebb régiójának izgalmas atmoszféráját. Umbria a különböző kultúrák találkozási pontja, fedezd fel páratlanul gazdag örökségét egy körutazás során! Az Umbria - Napfivér, Holdnővér nyomában legjobb ára 159 900 forint/fő/3 éjtől.

Exkluzív elvonulás egy festői szigeten

Az Évia szigetétől 15 perces hajóútra fekvő holisztikus oázis fenséges nyugalmat nyújt mindazoknak, akik a belső békét és a harmóniához vezető utat keresik. A hullámzó dombok, a kis öblök, az öreg olajfák látványa és a ciprusok, vadvirágok illata minden érzéket magával ragad, és egyedülálló lehetőséget nyújt a csendes elmélkedésre. A magántulajdonban lévő szigeten te is megtapasztalhatod a szabadban jógázás fantasztikus élményét, miközben tekinteted végigjárja a csillogó tengert. A mediterrán ihletésű vegetáriánus konyha és a méregtelenítő kezelések még teljesebbé teszik ezt a csodálatos helyet, ahol garantált a feltöltődés.

A holisztikus oázis Évia szigetén Forrás: silverislandyoga.com

Lépj ki a komfortzónádból – Andalúziában!

Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkezel erre a Córdobához közeli rejtekhelyre, érteni fogod, mit is jelent pontosan a teljes visszavonulás. A gyönyörű természetvédelmi parkban lévő birtok az élet szépségét testesíti meg, ahol egy különleges vakáció áll előtted. Az egész épület a régi és az új tökéletes ötvözete, a virágokkal, gyümölcsfákkal teli kert és a fűtött medence egymás mellett harmóniában simulnak össze, nyugtató hátteret adva a kellemes hangulatú jógaóráknak. A festői hely a rohanó életmód tökéletes „ellenszere", és akár mélyebb kapcsolatba szeretnél kerülni önmagaddal, akár a kalandvágy hajt, vagy egészséges életmódra törekszel, itt érezni fogod a pozitív változás kezdetét.

A jógaközpont Andalúziában Forrás: Instagram/mamamushka

Jóga és alpesi varázslat

Ha számodra a csendes erdők és a békés hegyek jelentik az igazi nyári kikapcsolódást, a tiroli Alpok tökéletes választás. A friss hegyi levegő és a megkapó természeti környezet a jógázás tökéletes kiegészítő elemei, amik még inkább segítik a megújulást, az energiarendszer harmonizálását. A híres alpesi üdülőparadicsomhoz, Kitzbühelhez közeli jógaház magasan képzett, tapasztalt oktatói megadják a kulcsot a felismeréshez, és mindent megtesznek azért, hogy a jógázás örömteli és élvezetes legyen. A főazőworkshopon azt is megtudhatod, hogyan lehet egészséges, energetizáló finomságokat készíteni, emellett izgalmas témájú előadásokon is részt vehetsz. Kristálytiszta tavak, színpompás rétek és magas hegyek hívogatnak kirándulásra, és a természetközeli élményekkel való feltöltődés újult erővel hat mind a testre, mind a lélekre.

Jóhaház az Alpokban Forrás: sivananda.at

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.