Tengerparti nyaralás Normandiában? Miért ne?

Normandia utazás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elsőre talán furcsának tűnhet, hogy Normandiát ajánljuk nyár végi úti célként, de ez a három dolog talán meggyőzhet: gyönyörű strandok, drámai tengerparti tájak, ínycsiklandozó ételek. És mindehhez hozzájön még az elképesztően gazdag kulturális és történelmi örökség, ami már csak hab a tortán.
Forrás: Thinkstock

Egy régió, tele misztikummal és érzelemmel

Gondolj a különleges városokra, az ősi kikötőkre, a történelmi strandokra, a fenséges sziklákra és a végtelen almaültetvényekre, így máris lesz egy eleven képed Normandiáról. A Franciaország északnyugati részén található tájegység kapcsán a legtöbb turistának a második világháború egyik kulcsfontosságú eseménye jut eszébe. Azt már talán kevesebben tudják, hogy a 3 C vidékeként emlegetett régió – calvados (almabrandy), cidre (almabor), camembert (francia lágy sajt) – természeti adottságai legalább olyan változatosak, mint a kikapcsolódási lehetőségek. Normandia 600 km hosszú partvonala tele van szebbnél szebb városokkal és strandokkal, ennek köszönhetően minden feltétel adott ahhoz, hogy a vakációd tökéletes legyen.

Időtlen szépség, kikötői varázs

Normandiában több tucat olyan város található, amit egyszerűen nem hagyhatsz ki utazásod állomásai közül. Itt van például a Szajna torkolatánál lévő Honfleur, amit könnyen megközelíthetsz a hatalmas méretű Normandia hídon átkelve. Ha máshonnan nem is, festményekről és képeslapokról biztosan ismerősnek fog tűnni a régi kikötő, a piactér és a templomtorony. A karizmatikus kikötőváros a régi időkben is mágnesként vonzotta a művészeket, nem véletlenül nevezte a francia festő, Eugène Boudin a világ legelragadóbb helyének. A jellegzetes vízparti házak, a ringatózó hajók, a keskeny utcák, az izgalmas galériák és az ínyenc éttermek adják Honfleur utánozhatatlan báját, ahol a feltöltődés a legteljesebben valósulhat meg.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Párizs a világ egyik legszebb városa, ahová mindenki szeretne egyszer eljutni, de Franciaország jóval több ennél! Normandia és Bretagne az idilli tájak mellett elképesztően sok látnivalót kínál, így garantáltan kiélvezheted a nyaralás minden egyes pillanatát. A Normandia és Bretagne dióhéjban legjobb ára: 171.900 forint/fő/4 éjtől.

Szabadtéri színház az Alabástrom-parton

Étretat fehér sziklái és természetes boltívei Franciaország legismertebb látnivalói közé tartoznak, lenyűgöző szépségük megihlette az impresszionista művészeket (Jongkind, Monet, Boudin), ám Alexandre Dumas és Guy de Maupassant is rajongott a hangulatos városkáért. Ezeket a természeti csodákat testközelből is szemügyre veheted, és ha kigyönyörködted magad a látványban, a sziklák alatt lévő strandon kellemesen elnyújtózhatsz. Étretat a középkori épületek mellett tradicionális éttermekkel is büszkélkedhet, ahol édes és sós crêpe-eket, valamint különlegesen elkészített tenger gyümölcseit kóstolhatsz.

Forrás: Thinkstock

Trouville, a strandok királynője

Szeretnél a családdal együtt nyaralni, ezért olyan helyet keresel, ahol mindenki jól érezheti magát? Franciaország fővárosából kb. egyórás vonatúttal eljuthatsz arra a tengerparti üdülőhelyre, amit gyakran neveznek a „párizsi Riviérának". Trouville hosszú, aranyhomokos strandja akkor vált igazán népszerűvé, amikor Charles Mozin, a fiatal francia festő az itt készült képeket kiállította az előkelő szalonokban. A kristálytiszta víz ideális körülményeket biztosít a vízi sportokhoz, fürdés után pedig andaloghatsz a századfordulós villákkal tarkított tengerparti sétányon. A nyüzsgő kikötő és a halpiaci forgatag téged is magával ragad, ide inkább reggel érdemes kimenned, amikor friss fogások lepik el a standokat.

Forrás: www.tourisme.fr

Life.hu tipp

Ha próbára tennéd a szerencsédet, az 1912-ben épült 'Casino Barrière Trouville'-ben megteheted, és izgalmas szórakozásban lesz részed!

Élvezd a nyáridőt!

Glamúros események, fényűző partik, rangos lóversenyek, filmfesztiválok. Trouville dekadens szomszédja Deauville, ami szintén büszkélkedhet kaszinóval, tengerparti sétánnyal és egy sor exkluzív villával, ám legnagyobb varázsát kétségtelenül csodálatos tengerpartja jelenti. A nemzetközileg is híres üdülőhelyen megtapasztalhatod a párizsi stílusú 'party time'-ot, aminek pikáns és romantikus atmoszférája könnyen levesz a lábadról. Akár a plázson hűsölsz egy színes napernyő alatt, akár az üzletek kínálatával ismerkedsz, vagy egyszerűen csak sétálgatsz a hangulatos utcákon, vakációd alatt egy percig sem fogsz unatkozni!

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.