Lépj a fedélzetre! Szuper botelek Stockholmtól Belgrádig

pihenés szállás utazás botel kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európa országai sok mindent kínálnak azok számára, akik valami újszerű, valami egyedi és igazán különleges élményre vágynak, beleértve a szállást is. Ha unod a túlzsúfolt hoteleket, a szebb napokat látott moteleket és a klasszikus panziókat, miért nem próbálod ki a vízen ringatózó boteleket? 

Autentikus élmény Stockholm szívében

A hajón kialakított szálláshelyek, más néven botelek (boat + hotel) a szabadság különleges élményét nyújtják a víz kellemes ringatózásával, lenyűgöző panorámával és kényelmes kabinokkal. Stockholm tökéletes úti cél egy hosszú hétvégére, és ha ellátogatsz a világ egyik legzöldebb városába, a legjobb hely, ahol álomra hajthatod fejed az egész napos bóklászás után, a Red Boat Mälaren. Ez a hajó a bohém hangulatú Södermalm negyedben található, és a fedélzetről gyönyörű kilátás nyílik a Gamla Stanra, Stockholm középkori óvárosára.

Forrás: theredboat.com

Van Gogh nyomában

A Van Gogh városának is nevezett dél-franciaországi Arles római kori műemlékeivel, gyönyörű kúriával, hívogató múzeumaival, csúcskategóriás éttermeivel és izgalmas fesztiváljaival csábítja a turistákat. A Rhône folyón, mégis a történelmi központtól mindössze néhány percre található Le Boatel egy békés menedék az élménydús napok végére. A különleges design hotel kortárs dekorációval ellátott kabinokkal és wellnessrészleggel várja a kikapcsolódni vágyókat, éttermében pedig mediterrán finomságok kerülnek az asztalra.

Forrás: leboatel.com

A Life.hu extra tippje

Gyönyörű őszi színek, forró csoki egy kávézó teraszán, sétára csábító parkok, szüreti fesztiválok. Párizsba mindig érdemes kiruccanni, de ősszel különösen bájos a hangulata, és valószínűleg olcsóbban fogsz szállást találni, mint a nyári szezonban vagy a téli ünnepek idején. A Fald fel Párizst! Ősszel legjobb ára-175.000Forint/fő/3éjtől

Éjszakázz a Sárga tengeralattjáróban!

Ha Liverpoolban jársz, és rajongsz a Beatlesért, nem hagyhatod ki azt az úszó szállodát, amit a banda 1966-os Yellow Submarine című dala ihletett. Az Albert Dokkban található sárga tengeralattjáró három hálószobát és egy nappalit rejt magában, a belső tereket pszichedelikus nyomatok és Beatles-relikviák díszítik. Mélyen a zsebedbe kell nyúlnod, ha itt szeretnél megszállni, az árak ugyanis 150–350 font között mozognak, ám a borsos összegért cserébe a világörökségi listán is szereplő kikötőnegyedben lakhatsz. A 60-as évek stílusában felújított szállótól Liverpool minden fontosabb látnivalóját könnyen elérheted egy kellemes sétával, így metróznod sem kell.

Forrás: yellowsubliverpool.co.uk

Barcelona – egy másik aspektusból

Képzeld el, hogy egy pihentető éjszaka után a csillogó víz látványára ébredsz, és a reggelidet egy hatalmas napozóteraszon fogyasztod el, miközben szemléled a lassan-lassan beinduló kikötői forgatagot és a gyönyörű luxusjachtokat. A St. Katharine a Port Forumban horgonyzik, és a fedélzetén minden megtalálható, ami a pihentető kikapcsolódást biztosítja. Az örökké vibráló katalán főváros kulturális nevezetességei, csodálatos múzeumai és fantasztikus éttermei alig tízperces metróútra találhatók, ezért a hajóhotel tökéletes választás, ha a belvároshoz közel szeretnél megszállni.

Forrás: bed-and-breakfast-barcelona.com

Ringatózz a Dunán!

Friss szellő, halk hullámok, meseszép panoráma – Belgrádot rendhagyó módon ismerheted meg abból a városközponthoz közeli botelből, ami árnyas fák alatt ringatózik a Dunán. A nyolc hálószoba berendezését a modern egyszerűség jellemzi, ezek mindegyike saját zuhanyzóval, WC-vel, klímával, wifivel rendelkezik, és a hangulatos szálláshelyen közös konyha is található. Ha két keréken szeretnéd bejárni Szerbia fővárosát, a házban lehetőség nyílik kerékpárkölcsönzésre, és a kiruccanás idejére akár autót is bérelhetsz.

Forrás: boatelcharlie.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.