Nincs pénzed luxusra, de melegbe mennél? Európa 50 ezer alatt is vár

Forrás: Thinkstock -
télből nyárba fapados utazás kikapcsolódás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unod az itthoni, nyomott időt? Mennél, de karácsony után és a fűtésszezon idusán nincs miből? Feszélyeznek a celebek "télből nyárba" típusú posztjai, és a jobb sorsú ismerőseid nászutas fényképei? Itt az ideje, hogy végre te is szelfizz egyet a tengernél, és a szolin kívül is szerezz egy kis színt, méghozzá az öreg kontinensen belül.

Amikor az ember lánya január végén, február elején egy kis melegségre vágyik, fel-felötlik benne, hogy összeszedi, amije van, és ha törik, ha szakad, elutazik valahová, ahol süt a nap, és a hőmérő higanyszála legalább 15-20 fok között van. Ekkor persze az összes jóbarát Thaiföldet javasolja, mondván csak a repjegy drága, ott már olcsó az élet. Ha azonban nincs több százezer forintod arra, hogy átrepüld a világot, és nem vennél ki már az év elején annyi szabadságot, amennyit egy ilyen út megkívánna, maradnak a low cost megoldások, a fapados légitársaságok, az Európán belüli úti célok, és persze a hosszú hétvégék.

Forrás: Thinkstock

Melegebb éghajlatra fel!

Róma - Olaszország (A hőmérséklet februárban: 10-16 fok között.) Egész biztosan szerepel a terveid között, hogy egyszer bizony felfedezed az Örök Várost, Rómát. Ha a legnagyobb nyári melegben nem szeretsz a történelmi város falai között csatangolni, jó megoldás lehet, ha nem vársz júliusig, hanem most járod be a híres helyszíneket, izzadás, kiszáradás és hőguta nélkül.

Forrás: Thinkstock

Ha például február utolsó napjaiban tudsz elszabadulni a munkahelyedről, akár 25 000 forintért (oda-vissza, szolgáltatások nélkül) is eljuthatsz az olasz fővárosba, ahol februárban akár 15-16 fok és verőfényes napsütés is lehet.

5 titkos hely Rómában, amit fedezz fel

Rómát látni kell! Kolosszeum, Spanyol lépcső, Trevi-kút - ezek az Örök Város kihagyhatatlan látnivalói. Mindezek mellett a Life.hu korábbi cikkében azokat a csodákat ajánlotta a figyelmedbe, amelyek nincsenek benne minden útikönyvben. Íme a titkos helyek!

A Life.hu extra tippje

Rómát egyszer látni kell! Járd be az Örök Várost, és pihenj meg a Szent Péter-bazilika közelében, éttermek és kávézók gyűrűjében. Innen a belváros könnyedén megközelíthető, a Termini pályaudvarhoz pl. a 62-es és 64-es autóbuszokkal lehet eljutni. Az Olaszország, Róma, Residence San Pietro (egyéni) legjobb ára 11 900 forint/fő/éjtől.

A tél elől menekülők régiója

Alicante - Spanyolország (A hőmérséklet februárban: 14-21 fok között.) "Szürkeségnek nyoma sincs, helyette gyümölcsöt érlelő narancsfák, virágzó jázmin és verőfényes napsütés fogad. Nem kell tehát okvetlenül elhagyni Európát azért, ha néhány napra meg akarunk szabadulni a hidegtől és a sötéttől - ez volt a Costa Blanca fővárosába, Alicantéba tett utazás egyik legfőbb tanulsága. A másik az, hogy nem árt azért két évszakra pakolni ruhát, mert estére lehűl a levegő, bár a kellemetlen mínuszokat meg sem közelíti" - így kezdte korábbi beszámolóját az Origo munkatársa, aki pár évvel ezelőtt a decemberi fagyok elől a spanyolországi Alicantéba menekült, ahol kellemes, tavasz végi idő fogadta.

Forrás: Thinkstock

"Valamint rengeteg turrón, pálmák, kisvárosok és a tél elől ide menekülő, barátságos nyugdíjasok."

Alicantéba február végére vagy március elejére érdemes időzíteni az utazást, mert aki keres, bizony igen olcsó repülőjegyekre bukkanhat: akár 20 000 forintért (oda-vissza, szolgáltatások nélkül) is eljuthatsz ebbe a csodás kisvárosba.

"Glempingelj", mint a világsztárok Spanyolországban

A természet szerelmese vagy, és olyan helyszínt keresel az idei vakációhoz, ahol a nyugalom garantált? A "glamping" (magyarul glamúros kempingezés) olyan hírességek között hódít, mint Tom Cruise és Justin Bieber, aminek lényege, hogy a kényelem messze meghaladja a hagyományos kempingekét, és a középpontban a fenntartható ökoturizmus áll.

A történelmi Refugio Marnes gyönyörű természeti környezetben található a spanyol Alicante tartományban, kb. 500 méteres tengerszint feletti magasságban egy kis hegyen. A Fönícia korabeli gazdaságban három épület található: a régi parasztház, ahol a tulajdonosok élnek, a Los Establos szárny és a La Ruina nevű kunyhó. A különleges búvóhely gyöngyszeme a fényűzően berendezett beduin sátor, ami új értelmet ad a "glamping" életérzésnek - írtuk korábbi cikkünkben, amelyben meghökkentő, európai szálláshelyeket kerestünk, ha unod a hagyományos szállodai szobákat, és ezúttal valami merőben mást szeretnél.

A Life.hu extra tippje

Barcelona Európa egyik legszebb városa; a műemlékek széles skálája mellett egy rendkívűl elegáns, tiszta, tengerparti város képe rajzolódik ki a látogatók előtt. Gaudi építészeti csodái, a gótikus negyed hangulata, a Ramblas nyüzsgése felejthetetlen élménnyel ajándékoznak meg mindenkit! A Barcelona városlátogatás legjobb ára 79 900 forint/fő/3 éjtől.

Ahol évi 340 a napsütéses napok száma

Larnaca - Ciprus (A hőmérséklet februárban: 14-19 fok között.) Több ízben is foglalkoztunk már a ténnyel, hogy bizony Cipruson augusztus végével sem ér véget a nyár. Korábban azt írtuk, a békés, türkizkék vizű tengerpartok szeptemberben még bőven alkalmasak a fürdésre, hiszen Cipruson évi 340 napsütéses nappal számolhatunk. Így pedig a tavasz is viszonylag korán kezdődik: már februárban beköszönt Ciprusra. (Fontos azonban tudni, hogy ilyenkor tart még a csapadékos időszak, vagyis esős napokkal is számolni kell.)

Pálmafás sétány Larnacán Forrás: Wikipédia

Ciprus első számú nyaralóvárosa, és egyben a legelegánsabb üdülőhelye, a Larnacától 40 km-re található Ayia Napa. Ennél az egykori halászfalunál a legszebb a tengerpart, hófehér homokkal borított öblök helyezkednek el egymás mellett. Ráadásul itt az áprilistól novemberig tartó nyáron sem csak a strandolásról szól az élet: legyen nappal vagy éjszaka, itt mindig buli van. Bővebben itt írtunk róla korábban.

Ide többnyire szórakozni vágyó fiatalok utaznak, míg a közeli, nyugodtabb Protarasban inkább gyermekes családokat és házaspárokat találunk.

Ciprus szigetére február utolsó hetében akár 30 000 forintért (oda-vissza, szolgáltatások nélkül) is eljuthatsz.

A Life.hu extra tippje

Ciprus a szerelem és a szépség szigete. A napfényes órák számában meghaladja a mediterrán térség bármely szigetét: a nyári szezon májustól október végéig tart. A kultúrák sokszínű keveredése, a csodálatos, homokos tengeröblök, a magas hegyek és a mélykék tenger éles hangulata helyi specialitásokkal, mind-mind rabul ejti a turistákat. Ciprust a sok-sok napfény és a tenger kékje mellett a különleges látnivalók miatt is érdemes felkeresni! A Ciprus - Hotel Kapetanios legjobb ára 115 900 forint/fő/7 éjtől.

Európa ütőkártyája: a tengeren ringatózó történelem

Valletta - Málta (A hőmérséklet februárban: 14-17 fok között.) A Földközi-tenger közepén megbújó apró szigetország csodálatos természeti képződményekkel, lenyűgöző lovagkori történetekkel és lüktető éjszakai élettel várja, hogy a kalandokra éhes utazók felfedezzék maguknak - írtuk legutóbbi cikkünkben.

Forrás: Thinkstock

Kevés olyan hely van ugyanis a világon, ahol minden évszakban megtaláljuk azt, amire a testünk és a lelkünk egyaránt vágyik: a melengető napsugarakat, a kobaltkék tengert, a kristálytiszta partszakaszokat, a történelmi városokat, a tenger ízletes gyümölcseit és a finom borokat.

Vagyis kétségkívül Málta az úti célok igazi jolly jokere.

Márciusban Máltára körülbelül 45 000 forintból (oda-vissza) utazhatsz.

5 kihagyhatatlan látnivaló Máltán

Bár Málta területe Budapesténél is kisebb, az aprócska szigeten annyi látnivaló várja az utazót, hogy aki egy kicsit is érdeklődik a történelem és a természet szépségei iránt, hirtelen azt sem tudja, melyiket válassza. Megmutatjuk az öt kedvencünket, amelyeket nem érdemes kihagyni.

A Life.hu extra tippje

Válassz olyan szállást Máltán, ahonnan könnyedén eléred a fő látnivalókat, és a tenger is csak pár perc sétatávolságra van! A Málta - Hotel Topaz legjobb ára 53 900 forint/fő/7 éjtől.

Elbűvölő itáliai kisváros az olasz csizma sarkában

Bari - Olaszország (A hőmérséklet februárban: 8-18 fok között.) Sokan még csak nem is hallottak az elképzelt sarkantyú magasságában fekvő tengerparti városkáról, pedig Nápoly után Bari Dél-Olaszország második legnagyobb városa. És ami a legjobb benne, hogy Budapestről közvetlen repülőjárattal is el lehet jutni oda.

Forrás: Thinkstock

Az Olaszország szegényebb részének számító Puglia régió nem annyira felkapott, mint a látnivalókban dúskáló Észak-Olaszország, de érdemes felfedezni itt is néhány különleges helyszínt.

Itt leginkább az olaszok látogatják a kristálytiszta adriai tengerpartot, és az árak is alacsonyabbak, mint a gazdag északon.

Bariban az óvárosi részt csak nemrég újították fel, és kapcsolták be az európai turisztikai körforgalomba. Itt órákon át barangolhatsz a régi házak között, amelyek udvarán felfedezheted az éppen száradó helyi specialitást, azaz a kagylótésztát. Ezt az olasz "mammák" gyúrják saját kezűleg nemcsak a család, de a helyi éttermek számára is. Ezt a jellegzetes tésztafajtát errefelé járva nem szabad kihagyni; paradicsomszósszal és parmezánnal a legfinomabb - írtuk korábbi cikkünkben, amelyben bemutattuk ezt a csodás régiót, ahol szintén korán kezdődik a tavasz. Február végén például 30 000 forintból eljuthatsz ebbe a mesés kisvárosba.

Groningen, a fiatalok lenyűgöző városahttp://www.life.hu/lifeutazas/20150928-latnivalok-groningenben-az-eszaki-holland-varosban.htmlHollandia legészakibb nagyvárosát, Groningent nem sokan ismerik, de akik egyszer elutaznak oda, örökre beleszeretnek. Nem csak Amszterdamot érdemes bejárni, ha a tulipánok országába készülsz! Kalandra fel, ismerd meg Hollandia egyik legmesésebb városát! Utazás--Koccints a barátságra! Aosta-völgy, nem csak a síelés szerelmeseinekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20160113-aosta-volgy-nem-csak-a-sieles-szerelmeseinek.htmlKépzelj el egy darabka mennyországot, ahol mesésen keveredik egymással a francia, az olasz és a svájci kultúra. Ehhez add hozzá a friss hegyi levegőt, a finom ételeket, a gyönyörű panorámát és a szabadtéri izgalmakat, majd jól keverd össze őket. A világ egyik legfestőibb régiója lesz a végeredmény, ami magával ragadja az itt időző turista képzeletét. És ha meglátod az Aosta-völgyet, te is így fogod gondolni! Utazás--Varga Viktor: "Órákig csak sírtam a Taj Mahalban”http://www.life.hu/lifeutazas/20160114-varga-viktor-uti-beszamoloja-indiarol.htmlVarga Viktor élete álmát váltotta valóra, amikor Indiába utazott, hogy az egzotikus és mesés országot felfedezze. Arról faggattam az énekest, milyen lenyűgöző helyszínek maradtak meg a legjobban az emlékezetében. Utazás--Téli unalom ellen – Ezek a városok tudják, hogyan kell karneválozni!http://www.life.hu/lifeutazas/20160107-szuper-karnevalok-franciaorszag-koln-spanyolorszag.htmlAlig ért véget a karácsony, máris itt van a farsangi időszak, ami a vidámság, az evés-ivás és a mulatozás jegyében telik. Maskarás felvonulók lepik el a városok utcáit, ám ezek a látványos parádék azok számára is tartogathatnak új élményeket, akik nem szeretnének jelmezbe bújni. Ha szívesen megismernéd más országok ünnepi hagyományait, mutatjuk, hová érdemes ellátogatnod a következő hetekben. Utazás--Méregteleníts télen is! 5 különleges spa a testi-lelki felüdüléshezhttp://www.life.hu/lifeutazas/20160104-5-kulonleges-spa-a-testi-lelki-feluduleshez-japan-svajc-finnorszag.htmlSzaunák, jacuzzik, gőzfürdők, kényeztető masszázsok - mi más lehetne élvezetesebb és nyugtatóbb, mint egy kellemes nap a gyógyfürdőben? Időről időre mindenkinek szüksége van visszavonulásra, egy olyan szentélyre, ahol relaxálhat, szépülhet, és ahol azt teheti, amihez csak kedve van. Bújj bele a spaköntösbe, engedd ellazulni az elmédet, és add át magad a frissítő pillanatoknak! Utazás--Kikészítettek az ünnepek? Lépj le! Íme, 2016 legklasszabb belföldi úti céljaihttp://www.life.hu/lifeutazas/20151223-ime-2016-legklasszabb-belfoldi-uticeljai-ha-kifaradtal-a-karacsonyi-hajtasban.htmlSokaknak a karácsony nem épp a pihenésről szól, így joggal érezhetjük, hogy mire lezajlanak az ünnepek, kimerültebbek vagyunk, mint előtte. A nagy sürgés-forgásban nem biztos, hogy jut idő a lazulásra, pedig a testünk igazán megérdemel pár nap kényeztetést a munkával töltött év után. A 2016-os esztendő méltó köszöntéseként a legjobb, amit tehetsz, hogy lelépsz. Mutatjuk is, hova! Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.