Napfürdőzz Thaiföldön! Négy kevésbé ismert trópusi paradicsom

Thaiföld Koh Phayam Koh Phra Thong Koh Lanta utazás trópusok nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is jobb, mint a pálmafák árnyékában koktélokat szürcsölni, csónakba pattanni és végigjárni a sok apró szigetet, a nap végén pedig megkoronázni az élvezeteket egy kényeztető masszázzsal. Thaiföldön nem kell nagyítóval keresned a turistamentes álomhelyeket, ahol gondtalanul élvezheted a "télből a nyárba” vakációt. 

Az igazi boldogság képlete egyszerű

Ezúttal kihagynád az őrült Full Moon partikat, és olyan nyaralós helyszínt keresel, ahol érezheted az abszolút szabadságot, a természet közelségét?

Az összes thaiföldi sziget közül Koh Lanta az egyik legjobb "mindentudó”,

Krabi városától kb. egy órás hajóútra található, és több mint ötven kis sziget alkotja.

Forrás: Thinkstock

A lenyűgöző strandok és az izgalmas szabadidős lehetőségek miatt Lanta Yai a leginkább vonzó célpont a turisták számára. A szigeten hangulatos éttermekre bukkanhatsz, amelyek különlegesen pihentető szertartást varázsolnak az ebédből, és amikor a nap nyugovóra tér, a függőágyakkal felszerelt beach bárok gondoskodnak a tökéletes ellazulásról.

Forrás: Thinkstock

A helyiek főként halászatból élnek, és ha bedobod a csalidat, nemcsak a kultúrájukról tanulhatsz sokat, hanem a vacsorának valót is kifoghatod. Természetesen a túrázás öröméről sem kell lemondanod, ugyanis van néhány remek útvonal a sziget déli részén. Ezek lényegében dzsungelpályák, ezért nagyon fontos a megfelelő ruházat.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Akár pihenni szeretnél, akár romantikáznál a pároddal, vagy aktív élményekre vágysz, Dél-Thaiföld egy különleges hely, ahol minden álmod megvalósulhat. És hogy mire számíthatsz? Varázslatos természeti látnivalókra, kellemes éghajlatra, ínycsiklandó ételekre és barátságos thai emberekre. Élvezd a napsütést és a vakáció minden egyes percét! Dél-thaiföldi körutazás pihenéssel Samui szigetén 499.990 Ft/fő/12 éjtől.

Ahol a kevesebb több

Csak egy apró villanás a turistaradaron ez a Kambodzsához közeli búvóhely, de érintetlen környezete és lenyűgözően tiszta, kék vize miatt mégis érdemes felvenni a bakancslistára.

Koh Mak a legnagyobb magántulajdonban lévő sziget Thaiföldön, ahol nem fogsz találni "Pattaya-hangulatot”, cserébe viszont nyugodtan élvezheted a paradicsomi idillt.

Forrás: Thinkstock

A sziget álomszép természeti környezete túrázásra csábít, és mivel a területe meglehetősen kicsi, gyalog vagy biciklivel néhány óra alatt kényelmesen bejárható. A halászfalvak felfedezése valóban autentikus thai élményt nyújt, ahol friss, helyben főzött finomságokat kóstolgathatsz, és búváriskolák is működnek a szigeten, ahol benevezhetsz egy snorkelingkirándulásra vagy egy éjszakai horgászatra.

Forrás: Thinkstock

Koh Phayam olyan, mint Thaiföld 30 évvel ezelőtt

A Thaiföldön élők közül sokan nem is tudják, hogy pontosan hol van ez az álmos kis sziget, ami szinte hívogatja a nyugalomra vágyókat. Koh Phayam az Andamán-tengeren fekszik, mintegy 30 km-re a szárazföldtől, és keskeny útjain nem látni autót, motorkerékpárt, biciklit is csak ritkán. A kenguru alakú szigetnek inspirálóan barátságos atmoszférája van, így bárki könnyen otthon érezheti magát.

Forrás: Thinkstock

A hatalmas szállodák helyett romantikus bungalók színesítik a partot, és az egyik leghangulatosabb szálláshely az Aow Yai strandnál, egy buja trópusi kertben található.

Fotó: John Everingham/www.true-beachfront.com

A hosszú, fehér homokos strandokban, mangrovefákban és gumiültetvényekben gazdag sziget igazi búvóhely, és sokszínű élővilága garantáltan elkápráztat majd téged is.

Álomszigetek Thaiföldön

Railay Beach gyönyörű sziklás partjairól híres, Phi-Phi a sziget legmagasabb pontjáról, Koh Phangan pedig az álomszép tengerről. Barangolj képzeletben Thaiföld gyönyörű szigetein, garantáltan kedvet kapsz egy utazáshoz.

Távol a stressztől és a világ zajától

Koh Phra Thong a délkeleti-ázsiai ország egyik utolsó érintetlen ékköve, így ideális választás azok számára, akik szívesen letérnek a jól kitaposott ösvényről. A szigethez egy legenda is kapcsolódik: több száz évvel ezelőtt egy kalózbanda kötött ki a partjainál, akik egy arany Buddhát rejtettek el a homokban, ám a szobor azóta sem került elő. Bár a sziget csupán 100 km-re fekszik a népszerű Phukettől, mégis egy világ választja el a tipikus thaiföldi üdülőhelyektől.

Az Arany Buddha strand Forrás: www.kohprathong.com

A végtelenül hosszú homokos strandok mellett a csodálatos élővilág adja Koh Phra Thong egyedülálló szépségét,

a tága füves mezők miatt pedig a táj meglepő hasonlóságot mutat az afrikai szavannákkal. A víz alatti világ fantasztikus élményeket rejt magában, a szigettől 60 km-re nyugatra lévő Richelieu Rock kihagyhatatlan úti cél a búvárkodás rajongóinak.

Engedd ki a gőzt síelés után! Top 4 apres-ski bár Európábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151224-sieles-utani-apres-ski-barok-europaban.htmlA síelésnek és snowboardozásnak tagadhatatlanul megvan a varázsa, de a hegyekben töltött szabadság nem lenne teljes egy kis szórakozás nélkül. Néhány síközpontban pedig az apres-ski mulatságok már ebédidőben elkezdődnek; elegáns bár Olaszországban, nyüzsgő partihely Ausztriában? Összeállításunkban biztosan megtalálod a kedvedre valót! UtazásThinkstockMesés ünnepi forgatagok - 6 csodás karácsonyi vásár Magyarországonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151130-karacsonyi-vasarok-orszagszerte-magyarorszagon-2015-gyor-sopron-budapest-kecskemet.htmlVégre itt a december! Kürtős kalács és forralt bor gőzölög mindenhol, az utcák kivilágítva, teljes az ünnepi hangulat. Nemcsak Budapesten érdemes ellátogatnod a vásárokra, sok másik városban vár még rád az adventi csoda! Utazás--Három város, amit ősszel mindenképp látnod kell!http://www.life.hu/lifeutazas/20150830-harom-varos-amit-latni-kell-osszel.htmlVannak olyan városok, amiket ősszel még jobban imádunk, mint az év bármely más időszakában. Ezúttal nem tengerpartra csábítunk, hanem néhány olyan helyre, amelyeket szeptemberben, októberben érdemes megnézned akár a nyár tökéletes lezárásaként.UtazásThinkstockVilágjárásra fel! Ezekbe az országokba érdemes elutaznod 2016-banhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151104-ezekbe-az-orszagokba-a-legjobb-utazni-top-10-botswana-japan-usa-ausztralia.htmlKözeleg az év vége, ilyenkor pedig mindannyian szeretünk fogadalmakat tenni. Ugye a te listádon is szerepel néhány ország, amelyeket még nem húztál ki a bakancslistádról? Most eláruljuk, melyek azok a helyek, ahová érdemes lefoglalnod a repülőjegyedet 2016-ra. UtazásThinkstockEgy sziget, ahol soha nem lehet unatkozni: Jáva, Indonézia lüktető szíve http://www.life.hu/lifeutazas/20151110-utazas-java-szigetere-indoneziaba-mit-erdemes-megnezni-csinalni.htmlTöbb mint 15 ezer szigettel büszkélkedhet, így nem csoda, hogy Indonézia a Föld egyik legsokszínűbb országa. Azok a kalandos kedvű turisták, akik ide készülnek, különleges tájakra, csodálatos építészeti kincsekre és végtelenül lenyűgöző kultúrára számíthatnak. A tenni-, látni- és ennivalók listája szinte végtelen, Bali természeti szépsége egyedülálló, így abszolút kihagyhatatlan, de Jáva szigetét is mindenképpen érdemes felírni a bakancslistára. Máris mutatjuk a legizgalmasabb helyeket! UtazásThinkstockNem csak a Big Bent érdemes megnézni - Kevésbé ismert, szuper helyek Londonbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20150923-london-latvanyossagok-utazas-harry-potter-studio-holland-park-camden.htmlHa azt mondják, London, mindenkinek azonnal a piros telefonfülkék, doubledecker buszok és a Big Ben ugrik be. Azonban az ötórai tea hazája sok más érdekességet is rejteget. Meríts ötletet a Life.hu tippjeiből, és szállj fel az élményvonatra (meg persze a London Eye-ra is)! UtazásThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.