Mozizás, vacsizás, korizás Valentin-napon? Elcsépelt randihelyek helyett tudunk jobbat!

helyszín Valentin-nap utazás szerelem Valentin2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra elérkezik most is, mint minden évben, a Valentin-nap. Ha unod már az évről évre ismétlődő koreográfiát, és úgy érzed, kinőttél a csokoládék, rózsaszirmok és plüssmacik világából, mutatunk néhány szuper programot, amelyek segítségével még jobban átélheted a szerelem mámorító érzését. Végtére is, mit ér a románc egy kis rejtély, kaland és meglepetés nélkül?

Biarritz, a csillogó boldogság

Sokan csak egy újabb hóbortként tartják számon a Valentin-napot: egy giccses, unalmas és felesleges felhajtásnak, aminek nincs túl sok értelme. Nem… a szerelmesek napja ennél többről szól, mégpedig arról, hogy a hétköznapokból kizökkenve izgalmas dolgokkal lepjétek meg magatokat. Biarritz főként a szörfösök körében népszerű, de hangulatos korzója, bájos utcái, elegáns szállodái és apró üzletei révén egy romantikus hétvégére tökéletes célállomás lehet.

Forrás: Thinkstock

Az elegáns dél-franciaországi üdülőváros szinte tálcán kínálja az élvezeteket, és bár februárban nincs épp a legmelegebb, hidd el, a tengerparti andalgás ilyenkor is kellemes! A városközpontban megcsodálhatjátok a díszes 19. századi épületeket, de érdemes benéznetek a helyi piacra (Halles de Biarritz) is, ami roskadásig tele van baszk finomságokkal.

Forrás: www.halles-biarritz.fr

A múzeumok is remek kikapcsolódást ígérnek, és ha netán megéheznétek, betérhettek valamelyik kikötői étterembe. Amolyan bónuszprogramként sétáljatok el a 74 méter magas világítótoronyhoz, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a városra.

Valentin-nap és Balaton? Igen!

Vacsora egy zajos étteremben, a szokásos körítéssel? Unalmadban te is ásítasz egyet, ugye? Mert amire titokban vágysz most, az egy vidéki kiruccanás, hangulatos parasztházzal, pattogó tűzzel a kandallóban és végtelen csenddel. A Balaton romantikus választás, a ködfátyolba burkolózó hegyek és az ezüstösen csillogó víz sajátos hangulatot kölcsönöznek a téli tájnak. Idén Valentin-nap vasárnapra esik, így nyugodtan elszökhettek kettesben ide egy hosszú hétvégére. Bár a konkrét úti célt illetően nem könnyű a döntés, Badacsonnyal nem foghattok mellé. A környéken mindig találtok nyitva tartó pincét, és a mozgás, a természet közelsége nagyon jót fog tenni mindkettőtöknek.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje

Ha kedvelitek a hagyományos ízeket, feltétlenül ugorjatok át Badacsonytördemicre, ahol február 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a kocsonya-szépségversenyt.

Egy város, egy tó és a hegyek

Ha még nem találtátok meg a tökéletes Valentin-napi úti célt, ne is keresgéljetek tovább! A Vierwaldstätter-tó télen különösen szép: az Alpok vonulataival és a középkori épületekkel a háttérben maga a megtestesült romantika.

Forrás: Thinkstock

A valódi téli csodaország csak egy karnyújtásnyira van innen, a „havas” üdülőhelyekre pedig könnyedén eljuthattok vonattal, busszal és akár hajóval is. A tó északi partján elterülő Luzern nemcsak Svájc, hanem a világ egyik legszebb városa címet is elnyerhetné. A Kapellbrücke Európa legrégebbi fedett fahídja, ami nagyban hozzájárul a település csodás látképéhez, ahogyan a cukorkaszínű házak és a vízparti sétányok is. A történelmi óváros egyszerűen gyönyörű. Kanyargós utcáin magatokba szívhatjátok a múlt hangulatát, és nem kell messzire mennetek ahhoz, hogy találjatok egy elragadó butikot, egy kellemes éttermet vagy egy csokizót.

Forrás: Thinkstock

Édeskettesben a Gellért-hegyen

A Valentin-nap sokunknak jó lehetőség arra, hogy igazán lenyűgözzük a kedvesünket, és bebizonyítsuk, hogy nem vagyunk lusták kimozdulni valahová. És amikor megszületik az elhatározás, már csak az van hátra, hogy megtaláljuk a megfelelő helyszínt.

Az együtt töltött idő a legnagyobb ajándék, és milyen jobb módja lehetne ennek, mint egy meghitt séta a párunkkal?

A fővárosból sem kell kimozdulnotok, ha csendes környezetben töltenétek február 14-ét. A Gellért-hegyen csavarogni mindig romantikus, sőt az északi oldalán még egy különleges látványosságra is bukkanhattok.

Forrás: Thinkstock

A Filozóiai kert című szoborkompozíció a Japánban élt magyar szobrászművész, Wagner Nándor alkotása, amelynek öt alakja (Ábrahám, Ehnaton, Jézus Krisztus, Buddha, Lao-ce) a világmindenséget szimbolizálja. Burkolózzatok egy takaróba, és élvezzétek a nyugalmat Assisi Szent Ferenc, Bodhidharma és Mahatma Gandhi társaságában!

Forrás: www.kozterkep.hu

Összebújós hétvége skót módra

Skócia talán nem az első ország a listádon, amikor a szerelemre gondolsz, de Edinburgh ügyesen dacol a klisékkel - rusztikus bája, titokzatos óvárosa, barátságos lakói garanciát jelentenek az önfeledt kikapcsolódásra.

Forrás: Thinkstock

A hűvös és gyakran esős február egyfajta melankolikus nosztalgiát kölcsönöz a skót fővárosnak, ám ettől csak még inkább kedved lesz hozzábújni a párodhoz. A felfedezőtúrát kezdhetitek a Királyi botanikus kertben, utána felgyalogolhattok a vártól keletre fekvő Arthur's Seatre, ahonnan tényleg csodaszép a kilátás. Ne hagyjátok ki az óváros szívében lévő Grassmarket negyedet, ami bővelkedik jó éttermekben, bisztrókban és dizájnerüzletekben. Benne vagytok egy felejthetetlen buliban? Ünnepeljétek a Valentin-napot egy whiskykóstolóval! A Royal Mile-on igazi csemegékre lehet bukkanni - nem beszélve a csodálatos középkori épületekről - de városszerte találhattok tradicionális kocsmákat.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.