Divatos helyi drágakövek Bangkoktól Sevilláig: Ezeket a negyedeket favorizálják a turisták

Forrás: Thinkstock -
Airbnb turista hely Sevilla Bordeaux Kuala Lumpur Hamburg Athén negyed utazás Oszaka Bangkok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha külföldi utazásról van szó, sokan a már jól bevált helyeket választják, de talán még többen vannak azok, akik szívesen belevágnak az ismeretlenbe, és ott szeretnek lenni, ahol mindig történik valami. A tökéletes célállomás kiválasztása nem könnyű feladat, ám az Airbnb most ebben is segít. A világ legnagyobb szálláshely-szolgáltatója összegyűjtötte azokat a városrészeket, ahol az elmúlt évben jelentősen megnőtt a foglalások száma. Ezúttal nem fogsz lemaradni az autentikus élményekről!

Csúó-ku, Oszaka, Japán

A ranglistát Csúó-ku vezeti, ami az előző évhez képest hatalmas, mintegy 7000%-os növekedést produkált. A vibráló negyed tele van divatos kávézókkal, üzletekkel, galériákkal és történelmi nevezetességekkel, így remek „hotspot” a kíváncsi turisták számára. Szintén itt található Japán egyik leghíresebb épülete, az oszakai kastély, és a parkja cseresznyevirágzás idején egyszerűen álomszép!

Forrás: Thinkstock

Banglampoo, Bangkok, Thaiföld

Első pillantásra álmos negyednek tűnhet a lista második helyezettje (1230%), de a nyüzsgő utcák végtelen lehetőséget rejtenek azok számára, akik igazán különleges és felejthetetlen élményekre vágynak. Rámen shopok, gyönyörű templomok és jazz klubok adják ennek a városrésznek a különlegességét, ám esténként a szórakozni vágyók is megtalálják itt a számításukat.

Fotó: Brent Lewin for Airbnb

Brickfields, Kuala Lumpur, Malajzia

A malajziai Brickfields közel van a városközponthoz, és magán hordozza az indiai kultúra minden jellegét Bollywoodtól kezdve a fűszereken át egészen a zenéig. Az Airbnb jelentése rámutat arra, hogy a terület gyors átalakuláson ment keresztül az elmúlt években, így mostanában egy új városrész kezd kialakulni, ahol sorban épülnek a lakások, az irodák és az üzletek. A „kis Indiaként” emlegetett negyed 1200%-os növekedésével a 3. helyen áll, és tökéletes hely lehet a szabadidő eltöltésére.

Forrás: Thinkstock

Capucins, Bordeaux, Franciaország

2014-ről 2015-re 960%-os növekedést tudhat magáénak a Bordeaux „hasaként” emlegetett negyed, mert amíg a város és környéke elsősorban boráról híres, Capucins fantasztikus gasztronómiája miatt vált népszerűvé az utazók körében. Ha netán ellátogatsz ide, indítsd a napodat friss bagettel és „jésuites”-szel (mandulás sütemény), amit beszerezhetsz a helyi pékségekben. Ne hagyd ki a délnyugat-franciaországi település fő attrakcióját, a Marché des Capucins-t, ahol a friss osztriga mellett egyéb ínyencségeket is megtalálsz.

A Marché des Capucins Forrás: Thinkstock

Koukaki, Athén, Görögország

Az 5. helyen álló Koukaki az egyik legsétálhatóbb városrész Athénban, ami számos étteremmel, turistanevezetességgel, bárral és történelmi kinccsel büszkélkedhet. A Drakou és az Olymbou nevű utcákat az elmúlt években autómentessé tették, ezért ide feltétlenül el kell látogatnod, ha egy kis esti andalgásra vágysz. Ráadásul a gasztronómiai örömökről sem kell lemondanod, az “I Fabrika tou Efrosinou”-ban rendelhetsz mezét és különféle ragukat, a „Monsieur Barbu” és a “Hops” hamburgerei pedig verhetetlenek.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Annak ellenére, hogy a világ egyik legrégebbi városa, Athén egy 21. századi metropolisz, egy olyan úti cél, ami bőven kínál izgalmakat és látnivalókat, függetlenül attól, hogy milyen turista-típus vagy. És hogy miért a tavasz a legjobb alkalom a kiruccanásra? Mert az időjárás szó szerint tökéletes! Látogasd meg Athént 76.900 Ft/fő/4 éjtől.

Triana, Sevilla, Spanyolország

Az Airbnb-n tavaly 770%-os növekedést produkált a sevillai Triana, ami macskaköves utcáival, színesre festett házaival és folyóparti éttermeivel olyan, akár egy színes mesekönyv. A negyed nemcsak gazdag történelmi múlttal, hanem életteli jelennel is rendelkezik, és különleges varázsát nehéz szavakba önteni. Sétálj át az II. Izabella-hídon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, igyál egy kávét a Plaza del Altozano-n, és látogass el a vásárcsarnokba, ahol a standok azulejosszal vannak díszítve.

Forrás: Thinkstock

Hammerbrook, Hamburg, Németország

Németországos hangulatos kikötővárosa sajátos karakterrel rendelkezik, és itt a „Große Freiheit”, vagyis a nagy szabadság valóban az élet egyedülálló megközelítését jelenti. Hammerbrook az elmúlt években új identitást szerzett, és népszerű lakónegyeddé vált, ahol a régi és az új épületek tökéletesen kiegészítik egymást. Korábbi nevén „Kis Velence”, ma Hammerbrooklyn bebarangolása remek időtöltést kínál, és fákkal szegélyezett csatornái igazán romantikus hatásúak.

Forrás: Flickr/liebeslakritze

Tudtad?

Budapest VII. kerülete is szerepel a világ legmenőbb helyei között, ami 2014-hez képest 145%-kal tudta növelni látogatóinak számát. Erzsébetvárost főként a kultikus romkocsmák miatt kedvelik a turisták, és a legendás Szimpla Kert az abszolút kedvenc.

A lista további szereplői: Kaneohe (Oahu, Egyesült Államok), Meireles (Fortaleza, Brazília), Roma Sur (Mexikóváros, Mexikó), Oak Lawn (Dallas, Egyesült Államok), Poncey-Highland (Atlanta, Egyesült Államok), VII. kerület (Budapest, Magyarország), Bukit-félsziget (Bali, Indonézia), Richmond (Melbourne, Ausztrália), Constitución (Buenos Aires, Argentína).

Színezd át a téli szürkeséget! Andamán és Nikobár, a trópusok királynői http://www.life.hu/lifeutazas/20160211-andaman-es-nikobar-szigetek-tropusi-utazas.htmlUnod már a nagykabátot, a vastag pulcsit, és szívesen bújnál lengébb öltözetbe? Napoztatnád kicsit a sápadt bőrödet? Nos, itt a lehetőség, hogy búcsút ints a csípős hidegnek, és áthelyezd a székhelyed valami melegebb helyre. Van néhány tippünk, hogyan hozhatod ki az álomüdülésből a legtöbbet! UtazásThinkstockVarga Viktor: "Órákig csak sírtam a Taj Mahalban”http://www.life.hu/lifeutazas/20160114-varga-viktor-uti-beszamoloja-indiarol.htmlVarga Viktor élete álmát váltotta valóra, amikor Indiába utazott, hogy az egzotikus és mesés országot felfedezze. Arról faggattam az énekest, milyen lenyűgöző helyszínek maradtak meg a legjobban az emlékezetében. Utazás--Van élet a pucér csajokon túl! Legénybúcsú programok azoknak, akik inkább kihagynák a sztriptízbárokathttp://www.life.hu/lifeutazas/20160203-legenybucsu-programok-sztriptizbarok-helyett.htmlNehéz megszervezni egy olyan legénybúcsút, ami minden résztvevő számára különleges élményt nyújt, nem unalmas, nem fullad kollektív lerészegedésbe, és ahol nem a lengén öltözött táncosnők jelentik az esemény fénypontját. De akkor hogyan lehet kreatívan újragondolni ezt a már-már közhelynek számító témát? Megmutatunk néhány szórakoztató alternatívát! Utazás--Úti cél: Eilat, ahol tenger és sivatag találkozikhttp://www.life.hu/lifeutazas/20160127-izrael-legdelibb-varosa-eilat-turisztikai-latvanyossagai.htmlIzrael legdélibb városában az év 365 napján tombol a nyár. Meleg szélben lengedező pálmafák, kobaltkék tenger és megannyi kikapcsolódási lehetőség vár az ideutazókra – ha a zimankós európai telet egy mediterrán turistaparadicsomra szeretnéd cserélni, ne gondolkodj tovább, célozd meg a Vörös-tenger északi csücskét, irány Eilat. UtazásThinkstockAhol a valóságot átszövi a varázslat: Izland, az utánozhatatlanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20160113-utazas-es-kirandulas-izland-az-utanozhatatlan.htmlRövidek a nappalok, repkednek a mínuszok, és jeges szélből sincs hiány, de ez ne riasszon el téged! Izland a téli időszakban annyi látnivalót kínál, hogy akár több hetet is el lehet tölteni itt unatkozás nélkül! Csomagolj pár váltás meleg ruhát a bőröndbe, és készülj fel életed egyik legkalandosabb élményére! UtazásThinkstockNapfürdőzz Thaiföldön! Négy kevésbé ismert trópusi paradicsomhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151228-4-kevesbe-ismert-tropusi-paradicsom-koh-lanta-koh-mak-koh-phayam-koh-phra-thong.htmlNincs is jobb, mint a pálmafák árnyékában koktélokat szürcsölni, csónakba pattanni és végigjárni a sok apró szigetet, a nap végén pedig megkoronázni az élvezeteket egy kényeztető masszázzsal. Thaiföldön nem kell nagyítóval keresned a turistamentes álomhelyeket, ahol gondtalanul élvezheted a "télből a nyárba” vakációt. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.