Merülj alá egy álomvilágba! 5 lebilincselő program a mélység szerelmeseinek

Forrás: Thinkstock -
víz búvár utazás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A turisták a szárazföldön is bőven találhatnak maguknak olyan helyszíneket, ahol kellőképpen kiélhetik kalandvágyukat, de a vízi világ másfajta izgalmakat rejt magában. Lenyűgöz a tenger alatti élet, és közelebbről is megcsodálnád a mélység titokzatos lényeit? Ha van elég bátorságod kipróbálni az ismeretlent, megmutatjuk, milyen fantasztikus élmények várnak odalenn!

Az igazi „Wow!”-élmény: a láthatatlan Maui

„Maui no ka oi” egy helyi mondás, ami lefordítva annyit jelent, hogy „Maui a legjobb”, és ha ellátogatsz ide, magad is meggyőződhetsz arról, hogy a sziget teljes mértékben kiérdemelte ezt a címet. Sokszínűségben a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb tagja verhetetlen, érintetlen szépsége és gyönyörű üdülőhelyei minden évben mágnesként vonzzák a turistákat.

A gyönyörű Kaanapali strand Mauin Forrás: Thinkstock

Ám Mauin az élet korántsem csak a pihenésről szól, a szabadtéri kalandok legalább annyi örömet nyújtanak, mint egy hűsítő koktél társaságában heverészni a homokban. Ha meglesnéd a víz alatti világ titkait, ugyanakkor szárazon szeretnél maradni, nevezz be egy tengeralattjáró-túrára ami mintegy 100 láb mélységbe ereszkedik le. Inkább a felszín felett maradnál? A sétahajók fedélzetéről nemcsak a panorámában, hanem a bálnákban is gyönyörködhetsz!

Bálnalesen Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

A Karib-tenger azon helyek egyike, ami valószínűleg mindenki bakancslistáján szerepel. A trópusi napsütés, a csodálatos szigetek, a lenyűgöző élővilág és rengeteg nagyszerű program teszi tökéletessé a vakáció élményét. Az isteni Sophia Loren ihlette MSC Divina most elvisz téged az egzotikumok földjére 388.500 Ft/fő/9 éjtől.

Szobrok az óceán fenekén

Grenada sok szempontból különleges: az itt élő emberek, a környező tengerek, a dús természeti környezet, ám a nyugati partjainál mindez egy mágikus egésszé áll össze.

Grenada fővárosa, St. George Forrás: Wikipédia/Julien Mitchell

A brit származású búvárkutató és művész, Jason deCaires Taylor által létrehozott víz alatti szoborpark elsőre egy kicsit hátborzongató, mégis kihagyhatatlan. Az egyik legikonikusabb installáció a Krisztus-szobor, ami karjait a víz felszíne felé emeli, de a kézen fogva kört alkotó gyerekek is elképesztő látványt nyújtanak. A szobrok speciális összetételű betonból készültek, és arra tervezték őket, hogy elősegítsék a korallok megtelepülését azon a területen, amely korábban komoly viharkárokat szenvedett.

Forrás: www.grenadaunderwatersculpture.com

Robogj a víz alatt!

Képzeld el, hogy a víz alatt száguldozol, mintha csak egy sci-fiben lennél, de ezúttal nem lesz szükség speciális effektekre ahhoz, hogy valóra váljon a fantáziád. Az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. Thomas egy eldugott karibi paradicsom, tele millió meglepetéssel: világhírű golfpályái, idilli strandjai, kulturális csemegéi és pulzáló éjszakai élete szinte garancia a felejthetetlen élményekre. Itt a felszín alatt is bámulatos impressziókra számíthatsz: az egyedi építésű elektromos robogókkal három méter mélyre merülhetsz, és a víz alatti kamerával megörökítheted az óceán csodáit.

St. Thomas Forrás: Wikipédia

Cetcápák között Belizén

Ha valami egzotikus helyre vágynál, Belize az egyik legfestőibb úti cél, amit csak javasolhatunk. A kellemes klíma, a pazar élővilág, a gyönyörű maja romok és a dzsungeltúrák igazi földi mennyországgá teszik a közép-amerikai országot. Természetesen vízi attrakciókban sincs hiány, ám Belize ebben is valami egészen különlegeset kínál. A cetcápa a Föld legnagyobb hala, ám megfélemlítő neve ellenére szelíd teremtény. Ha szívesen tanulmányoznád közelebbről is ezeket a hatalmas állatokat, a Gladden Spit védett tengeri területen van erre a legnagyobb esélyed. Mivel a cetcápák közismerten kíváncsi természetűek, általában nagyon közel engedik magukhoz a búvárokat, így bámulatos felvételeket lehet róluk készíteni, mielőtt alámerülnek a mélységbe.

Belize partjai Forrás: Jennifer Williams/Wikipédia

Szórakozz halak társaságában!

Mi lehetne jobb annál, mint hajnalig táncolni a hullámok között? Az Indiai-óceánban található a világ első víz alatti szórakozóhelye, amely egyedülálló a maga nemében. A Maldív-szigeteki luxus resort bárjából káprázatos kilátás nyílik a vízre, és miközben a vendégek a tengeri rózsákat idéző székben ücsörögnek, papagájhalak, murénák és teknősök úsznak el előttük. A kagyló ihlette klubban a látványon túl pezsgős reggelik, gourmet fogások és fantasztikus partik gondoskodnak a kikapcsolódásról.

A víz alatti bár Forrás: www.minorhotels.com
Divatos helyi drágakövek Bangkoktól Sevilláig: Ezeket a negyedeket favorizálják a turistákhttp://www.life.hu/lifeutazas/20160215-utazas-a-legkedveltebb-turistanegyedekbe.htmlHa külföldi utazásról van szó, sokan a már jól bevált helyeket választják, de talán még többen vannak azok, akik szívesen belevágnak az ismeretlenbe, és ott szeretnek lenni, ahol mindig történik valami. A tökéletes célállomás kiválasztása nem könnyű feladat, ám az Airbnb most ebben is segít. A világ legnagyobb szálláshely-szolgáltatója összegyűjtötte azokat a városrészeket, ahol az elmúlt évben jelentősen megnőtt a foglalások száma. Ezúttal nem fogsz lemaradni az autentikus élményekről! Utazás--Van élet a pucér csajokon túl! Legénybúcsú programok azoknak, akik inkább kihagynák a sztriptízbárokathttp://www.life.hu/lifeutazas/20160203-legenybucsu-programok-sztriptizbarok-helyett.htmlNehéz megszervezni egy olyan legénybúcsút, ami minden résztvevő számára különleges élményt nyújt, nem unalmas, nem fullad kollektív lerészegedésbe, és ahol nem a lengén öltözött táncosnők jelentik az esemény fénypontját. De akkor hogyan lehet kreatívan újragondolni ezt a már-már közhelynek számító témát? Megmutatunk néhány szórakoztató alternatívát! Utazás--Groningen, a fiatalok lenyűgöző városahttp://www.life.hu/lifeutazas/20150928-latnivalok-groningenben-az-eszaki-holland-varosban.htmlHollandia legészakibb nagyvárosát, Groningent nem sokan ismerik, de akik egyszer elutaznak oda, örökre beleszeretnek. Nem csak Amszterdamot érdemes bejárni, ha a tulipánok országába készülsz! Kalandra fel, ismerd meg Hollandia egyik legmesésebb városát! Utazás--Varga Viktor: "Órákig csak sírtam a Taj Mahalban”http://www.life.hu/lifeutazas/20160114-varga-viktor-uti-beszamoloja-indiarol.htmlVarga Viktor élete álmát váltotta valóra, amikor Indiába utazott, hogy az egzotikus és mesés országot felfedezze. Arról faggattam az énekest, milyen lenyűgöző helyszínek maradtak meg a legjobban az emlékezetében. Utazás--Színezd át a téli szürkeséget! Andamán és Nikobár, a trópusok királynői http://www.life.hu/lifeutazas/20160211-andaman-es-nikobar-szigetek-tropusi-utazas.htmlUnod már a nagykabátot, a vastag pulcsit, és szívesen bújnál lengébb öltözetbe? Napoztatnád kicsit a sápadt bőrödet? Nos, itt a lehetőség, hogy búcsút ints a csípős hidegnek, és áthelyezd a székhelyed valami melegebb helyre. Van néhány tippünk, hogyan hozhatod ki az álomüdülésből a legtöbbet! UtazásThinkstockNapfürdőzz Thaiföldön! Négy kevésbé ismert trópusi paradicsomhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151228-4-kevesbe-ismert-tropusi-paradicsom-koh-lanta-koh-mak-koh-phayam-koh-phra-thong.htmlNincs is jobb, mint a pálmafák árnyékában koktélokat szürcsölni, csónakba pattanni és végigjárni a sok apró szigetet, a nap végén pedig megkoronázni az élvezeteket egy kényeztető masszázzsal. Thaiföldön nem kell nagyítóval keresned a turistamentes álomhelyeket, ahol gondtalanul élvezheted a "télből a nyárba” vakációt. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.