5 Oscar-díjas film, ami világjárásra inspirál

Forrás: Youtube -
Oscar-díj film Oscar 2016 utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási magyar sikerrel zárult a 88. Oscar-gála, ahol a legjobb idegen nyelvű film díját a Saul fia nyerte, így hazánk immár három arany szobrocskával büszkélkedhet. Ennek apropóján most olyan Oscar-díjjal jutalmazott filmekből készítettünk válogatást, amelyek meseszép környezetbe repítik el a nézőközönséget, és egyben kedvet ébresztenek a következő utazáshoz.

Vicky Cristina Barcelona

Barcelona adja a fő hátteret ehhez a fordulatokkal teli pikáns történethez. Két amerikai nő – Vicky és Cristina – a spanyol fővárosban vakációznak, és megismerkednek a szívtipró festővel, Juan Antonióval. Érzelmi bonyodalmak egész sora veszi kezdetét, de Maria Elena, a művész exfelesége az, akinek a színrelépése mindent felforgat. Igaz, hogy Woody Allen álmodta meg a filmet, de a gyönyörűen fotografált helyszínek azok, ami gondoskodnak a közönség elvarázslásáról. És valljuk be, melyikünk ne szeretne a Földközi-tenger partján élni, bort kortyolgatni egy étterem teraszán, és közben élvezni a mediterrán atmoszférát? Penélope Cruz alakítását Oscar-díjjal jutalmazták, aki egy interjúban azt mondta, hogy ez volt az egyik legszebb, legösszetettebb karakter, amit valaha eljátszott.

Forrás: Youtube

A Life.hu extra tippje

Ha néhány napos tavaszi kiruccanásban gondolkodsz, a gyönyörű Barcelona nem fog csalódást okozni. Áprilisban az utcák megtelnek élettel, kinyitnak a tengerparti bárok, már javában zajlanak a fesztiválok, és a kellemes idő ideális városnézésre. Utazz el a katalán városba 79.900 forint/ fő/ 3 éjtől!

Távol Afrikától

Sok dolog csábít bennünket arra, hogy kimozduljunk megszokott környezetünkből. A tájak. Az ételek. A könyvek. A fényképek. De a filmek egészen különös módon hatnak az érzékeinkre, legfőképp a látásunkra, és olyan varázslatos tájakra kalauzolnak el minket, ahová mindig is vágytunk. A Távol Afrikától című romantikus drámát a kenyai Masai Mara természetvédelmi területen forgatták, ahol csak úgy hemzsegnek a vadon élő állatok. Sidney Pollack hét Oscar-díjjal jutalmazott remekműve Karen Blixen dán írónő emlékiratain alapul, aki 17 évet töltött a kelet-afrikai országban. A látvány lenyűgöző, a színészi játék briliáns (Meryl Streepnek és Robert Redfordnak köszönhetően), az atmoszféra utánozhatatlan, és benne van minden, ami egy romantikus alkotáshoz kell.

Forrás: Youtube

Gettómilliomos

Egy mozifilm tökéletes módja annak, hogy megismerjük azt a helyet, ahol még sosem jártunk korábban. Az egyik legnagyobb bollywoodi kasszasiker a nyolc Oscar-díjat nyert Gettómilliomos, és egy nyomornegyedben élő fiúról szól, aki megnyeri egy televíziós kvízjáték fődíját. Danny Boyle (A part és a Trainspotting című filmeket is ő rendezte) Indiát a maga valódiságában tárja a nézők elé: zsúfolt, koszos, szegénységtől sújtott, mégis gyönyörű. Az izgalmas látványvilág még a legóvatosabb turisták kíváncsiságát is felkelti, így nem véletlen, hogy a film bemutatója után Agra és Mumbai városának jelentősen megnőtt a látogatottsága.

Forrás: Fórum Hungary

Elveszett jelentés

A legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjat nyert film két amerikai különös kapcsolatát meséli el. Bob (Bill Murray), az idősödő színész egy reklámfilm-forgatás miatt utazik Tokióba, Charlotte (Scarlett Johansson) pedig fotós férjét kíséri el a japán fővárosba. Egy igencsak elmélázós történet, amely arról szól, hogyan lehet egy teljesen idegen világban barátságra lelni, és önmagunk teljességét megismerni. Az Elveszett jelentés hibátlanul rögzíti Tokió rideg szépségét és a kortárs japán környezet, ezáltal hihetetlenül inspiráló egy utazáshoz.

Forrás: Youtube

Che Guevara: A motoros naplója

Ez a bámulatos játékfilm Che Guevara feljegyzései alapján készült, mielőtt a kubai forradalom ikonikus alakjává vált. A húszas évei elején járó orvostanhallgató és biokémikus barátja, Alberto Granado elhatározzák, hogy motorkerékpárral felfedezik Latin-Amerikát. Nyolchónapos körútjuk során 8 ezer mérföldet tesznek meg Argentínán, Chilén, Perun, Brazílián és Venezuelán keresztül, majd ahogy szembesülnek a súlyos társadalmi problémákkal, úgy változnak meg korábbi nézeteik. A legjobb eredeti filmdalért (Jorge Drexler: Al Otro Lado del Río) Oscar-díjjal kitüntetett alkotás arra ösztönzi a nézőket, hogy minél többet megtudjanak erről a lélegzetelállító kontinensről.

Forrás: Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.