Jön a hosszú hétvége: 3 bűbájos magyar kisváros, amit érdemes felfedezni

Forrás: MTI/Nyikos Péter -
Magyaroroszág kisváros hétvége hosszú hétvége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beköszöntött a naptári tavasz, és a hideg napok után végre előbújt a nap, ami nemcsak a mi energiaraktárainkat tölti fel, hanem a városokét is. A kellemes idő csalhatatlan jele, hogy újra benépesednek az utcák, a kávézók megnyitják teraszaikat, és a kulturális élet is felpezsdül. Mutatjuk, hol tudod a lehető legjobban kiélvezni a hosszú hétvégét!

Mártózz meg az élményekben!

Magyarország tele van romantikus településekkel, amelyek békésen élik mindennapjaikat, és épp ez a nyugodt harmónia teszi őket barátságossá. Szép fekvése és kellemes hangulata miatt Sárvár abszolút ideális célpont egy hosszú hétvége erejéig. A nyugat-dunántúli kisváros elsősorban gyógyhatású termálvizéről ismert, de a fürdőn kívül még bőven akad látnivaló. A középkorban épült Nádasdy-vár izgalmas időutazásra invitál, a benne működő múzeumban pedig közelebbről is megismerkedhetsz a híres nemesi család történelmével.

A Nádasdy-vár Forrás: MTI/Nyikos Péter

Ha egy igazán romantikus programra vágysz, látogass el a vár szomszédságában lévő Arborétumba, ahol évszázados fák között sétálgathatsz. Ha itt jársz, feltétlenül nézd meg a különleges hang- és fényjátékkal megépített szökőkutat, az ebédet pedig költsd el egy hangulatos étteremben, ahol kipróbálhatod a helyi gasztronómiai ínyencségeket, mint például a tócsnit és a dödöllét. Mi lehetne kellemesebb érzés annál, mint relaxálni a városnézés után a medencében? A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a pihenés és az élmények kavalkádja, ahol színültig töltődhetsz energiával.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Forrás: sarvarfurdo.hu

A Life.hu extra tippje

Családi kiruccanást tervezel, és ehhez keresed a tökéletes helyszínt? A városközpontban található szálloda kitűnő szolgáltatásainak, kényelmes szobáinak és pazar ételkínálatának köszönhetően igazi felüdülést nyújt. Nézz körbe itt!

Egy ékszerdoboz a Dél-Alföldön

Egy tavaszi kiruccanás kapcsán talán nem is gondolnál Mórahalomra, pedig remek szabadidős lehetőségeket tartogat. Csongrád megye egyik legfiatalabb települése ideális hely arra, hogy összekapcsold a pihenőnapokat egy kis kultúrával. Ha barangolsz az utcasorok között, érezni fogod azt a csendes, vidéki atmoszférát, amitől annyira varázslatos ez a homokháti kisváros.

A Szent László-templom Forrás: Wikipédia

A virágos főtér, a változatos programokat kínáló Aranyszöm Rendezvényház és a szabadtéri makett múzeum egytől egyig szép látnivalók, ám a Szent László parkban lévő Millenniumi kúthoz is érdemes elsétálni. Városnézés közben jól tud esni egy kis sütizés, a Homokháti Emlékház melletti Rétesházban te sem tudsz majd ellenállni az édes kísértésnek. Semmiképpen se hagyd ki a Babagyűjteményt, ahol igazán egyedi darabokat csodálhatsz meg, és a Nagyszéksósi Bivalyrezervátum is különleges kalandot ígér. Egy mórahalmi látogatás nem lenne teljes anélkül, hogy ne keresnéd fel a Szent Erzsébet Gyógyfürdőt, ami az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre ismertebb mind itthon, mind külföldön.

A Szent Erzsébet Gyógyfürdő egyik csúszdája Forrás:

A Life.hu extra tippje

Frissítő masszázs, jakuzzi, szauna, élő zenés vacsora. Ugye milyen kényeztetően hangzik? Töltsd a hosszú hétvégét a fürdőváros exkluzív szállodájában, ahol kipihenheted magad, és megszabadulhatsz a mindennapi stressztől.

Nosztalgikus kirándulás Matyóföld szívében

Mezőkövesd valójában mindig megér egy utazást, de tavasszal, amikor az egész város virágba borul, különösen érdemes felkeresni. Budapesttől mindössze 1 órányira van, mégis egy teljesen más világba csöppensz. A Bükk lábánál fekvő települést méltán tette híressé a matyó népművészet és a kénes gyógyvíz, utánozhatatlan hangulatát pedig a múlt és a jelen harmóniájának köszönheti.

Matyó népviseletbe öltözött fiatal férfi Mezőkövesden Forrás: MTI/Komka Péter

A legjobb, ha a napot a Hadas városrészben indítod, ami girbe-gurba utcáival és nádfedeles parasztházaival megidézi az egykori mezővárosi életformát. A kötelező látnivalók listájáról nem hiányozhat a Kisjankó Bori Emlékház, ami a kivételes tehetségű népművésznek állít emléket, felfrissülést hozhat és a Matyó Múzeum, ahol közelebbről is megismerkedhetsz a gyönyörű hímzőkultúra történetével. A felfedezőtúra során benézhetsz a Városi Galériába, itt Takács István festőművész alkotásait veheted szemügyre, de a Mezőgazdasági Gépmúzeum is tartogat meglepetéseket. A programok zárásaként felfrissülést hozhat a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, a mellette lévő négycsillagos szálloda pedig garanciát jelent az önfeledt kikapcsolódásra.

Gyönyörű mezőkövesdi hímzés Forrás:
A mesés vidék, ahol több a cava, mint a víz – San Sadurní d’Anoiahttp://www.life.hu/lifeutazas/20160229-san-sadurni-danoia-boraszatok-cava-keszites.htmlA jó borokat, pezsgőket szinte mindenki szereti, de csak kevesen tudják, mennyi munka, szakértelem és elkötelezettség szükséges ahhoz, hogy ezek az italok az asztalra kerülhessenek. Spanyolország napsütötte borvidékén jártunk, ahol a méltán híres cava nevű itallal és készítésének rejtelmeivel ismerkedhettünk meg. UtazásOrigoSikk és csillogás a magasban: ezeken a hegyeken szeretnek síelni a hírességek!http://www.life.hu/lifeutazas/20160226-ezeken-a-hegyeken-szeretnek-sielni-a-hiressegek.htmlA legnagyobb sztárok bármikor megengedhetik maguknak azt a fényűzést, hogy a világ egyik pontjából a másikba repüljenek a trópusi napfényért, a vakítóan kék tengerért és a paradicsomi nyugalomért. Náluk a tél is a luxus jegyében telik, a híres emberek ilyenkor párostul, családostul elutaznak valami hófehér helyre, hogy élvezzék a táj és a havas sportok szépségeit. Figyelem, havas celeblelőhelyek következnek! UtazásThinkstockForraltborozásra fel! - Látogasd meg Európa legjobb adventi vásáraithttp://www.life.hu/lifeutazas/20151109-karacsonyi-vasarok-europaban-berlin-becs.htmlA november beköszöntével az egész világ lázasan elkezd készülődni az év legcsillogóbb ünnepére, a karácsonyra. Még a Grincsek szíve is képes ellágyulni, mikor betévednek a forralt bor és kürtőskalács-illatú forgatagba. Bár a budapesti adventi vásár óriási kedvenc, eláruljuk, hova érdemes még ellátogatnod egy kis karácsonyturizmus céljából. UtazásThinkstockSzeretsz izzadni a forróságban? Akkor ezeket a szaunákat neked találták ki! http://www.life.hu/lifeutazas/20160216-a-legjobb-szaunak-vilagszerte.htmlSauna, sona, banya, bastu. Bárhogy is hívják a gőzben való ücsörgést, számos kultúrában nagy hagyomány van. Talán semmi sem viszi közelebb az utazót a helyiekhez, mint átélni az együttizzadás örömét, mely nagyszerű lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és az élménygyűjtésre. Utazás--Szeretsz izzadni a forróságban? Akkor ezeket a szaunákat neked találták ki! http://www.life.hu/lifeutazas/20160216-a-legjobb-szaunak-vilagszerte.htmlSauna, sona, banya, bastu. Bárhogy is hívják a gőzben való ücsörgést, számos kultúrában nagy hagyomány van. Talán semmi sem viszi közelebb az utazót a helyiekhez, mint átélni az együttizzadás örömét, mely nagyszerű lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra és az élménygyűjtésre. Utazás--Groningen, a fiatalok lenyűgöző városahttp://www.life.hu/lifeutazas/20150928-latnivalok-groningenben-az-eszaki-holland-varosban.htmlHollandia legészakibb nagyvárosát, Groningent nem sokan ismerik, de akik egyszer elutaznak oda, örökre beleszeretnek. Nem csak Amszterdamot érdemes bejárni, ha a tulipánok országába készülsz! Kalandra fel, ismerd meg Hollandia egyik legmesésebb városát! Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.