Afrikától az új-zélandi hegyekig: Extrém esküvői helyszínek

esküvő extrém Új-Zéland utazás nászút Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki arra vágyik, hogy a nagy nap felejthetetlen élmény legyen, de akikben túlteng az adrenalin és imádnak utazni, azok nem elégszenek meg a szokványos esküvővel. Természetesen egy szálloda vagy egy kastélyhotel is tökéletes helyszíne lehet az álomfrigynek, most azonban öt olyan célpontot mutatunk, ahol a jegyesek formabontó módon kelhetnek egybe. 

Kéz a kézben mesebeli tájakon: Búðir, Izland

Forrás: hotelbudir.is

Nincs hónapokig tartó szervezés, stressz és lármás vendégsereg, csak két ember, akik távol a világtól szeretnének ünnepelni, édes kettesben. Ha te sem szereted a nagy felhajtást, ezért egyszerű, mégis látványos frigyre vágysz, Izland remek választás lehet. A szigetország nyugati részén lévő Snæfellsnes-félsziget maga a megtestesült varázslat. A tengerpart, a Kirkjufellsfoss vízesés és a festői fekvésű kisvárosok egyedülálló fotózási helyszínek, amik izgalmas töltetet adhatnak a nagy napnak. Meghitt pillanatokat élhettek át, amikor kimondjátok a boldogító igent a fekete templomban, ami egy kis faluban, Búðir-ban található. A romantikus hangulatot azonban tovább is lehet fokozni, a templom közelében épített hotelben minden adott, ami egy intim elvonuláshoz szükséges.

Búðir - a híres fekete templomi "igen" Forrás: nordicaphotography.com

Szafari esküvő: Madikwe Vadrezervátum, Dél-Afrika

Madikwe vadrezervátum Forrás: Dreamstime

Szemet gyönyörködtető táj, autentikus élővilág, egzotikus erdők. A háttér az igazán emlékezetes esküvő egyik alapkelléke, és az egzotikus szafariknál keresve sem találhattok ideálisabb környezetet. A Madikwe Vadrezervátum Afrika egyik legszebb, ám kevésbé ismert természetvédelmi területe, épp ezért tökéletes búvóhely lehet a házasulandók számára. A maláriamentes parkban - ami 27 állatfajnak ad otthont - rusztikus, nádtetős faházak bújnak meg, melyek mindegyike afrikai ihletésű dekorációval büszkélkedhet. A házasságkötés helyszínéhez a szavannán át juthattok el, és felülmúlhatatlan látvány, ahogyan elefántcsordák vonulnak el lassan előttetek. Naplemente után a luxus lodge-ban folytatódik a mulatság, a fáklyákkal, lámpásokkal megvilágított park pedig igazán meghitt miliőt teremt a szertartáshoz.

Vadregényes romantika Forrás: taugamelodge.co.za

Magasan a hegyek között: Cecil Peak, Új-Zéland

Cecil Peak - elképesztő kalandok Forrás: heliweddings.co.nz/Fredrik Larsson

Imádjátok az izgalmakat, a kalandot és a magasságot? Nem okoz gondot a több ezer méter magas hegyek leküzdése? Akkor a Wakatipu-tó déli oldalán lévő Cecil Peak-et pont nektek találták ki! A helikopteres repülés lélegzetelállító élmény lesz, és ha felértek a csúcsra, lenyűgöző kilátás tárul elétek Queenstownra, a Remarkables-hegységre és a kéken csillogó tóra. A hegy tetején a terep meglehetősen hepehupás, és a csúszós fű is veszélyes lehet, ezért a legpraktikusabb, ha lapos cipőben állsz az „oltár” elé.

Forrás: heliweddings.co.nz

Boldogító igen a sivatag közepén

Burning Man - igazi felhőtlen, bohém életérzés Forrás: kern-photo.com

A Burning Man a világ egyik legőrültebb fesztiválja, így magától értetődő, hogy igazán egyedi esküvői helyszínnek számít. Minden nyáron több tízezer ember gyűlik össze a nevadai Black Rock sivatagban, hogy annak kiszáradt tómedrében létrehozzanak egy különleges metropoliszt, melyet akár a kreativitás olvasztótégelyének is nevezhetnénk. Ha vonzódtok a szürreális dolgokhoz, az extrém jelmezekhez és a meghökkentő installációkhoz, miért ne kelhetnétek egybe ezen az eufórikus művésztelepen?

Forrás: kern-photo.com

A Life.hu extra tippje

Egy külföldi esküvőnek mindig különleges hangulata van, és London tökéletesen passzol egy extravagáns frigyhez. A brit fővárosban rengeteg helyszín közül válogathatsz, attól függően, hogy milyen stílusú esküvő illik hozzád leginkább, a látnivalókat pedig újdonsült férjed társaságában fedezheted fel 79.900 forint/fő/3 éjtől.

Ahol a szerelem tényleg a levegőben van

Minden különleges igényre találunk megoldást Forrás: dinnerinthesky.com

Amikor a legtöbb ember elképzel egy esküvőt 50 méter magasan, valószínűleg egy sokemeletes épület képe ugrik be, de ebben az esetben teljesen másról van szó. A profi csapat olyan eseményeket szervez, ahol a vendégeket beszíjazzák egy kényelmes ülésbe, majd 15 emeletnyi magasságba húzzák fel őket, hogy a levegőben élvezhessék a kiszolgálást. A Marriage in the Sky valóban különleges élményt jelenthet azoknak a pároknak, akik a felhők felett esküdnének örök hűséget egymásnak.

Forrás: dinnerinthesky.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.