Romantika másképpen: különleges úti célok különleges igényű pároknak

Mikonosz utazás romantika Barbados nyaralás Észak-India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kérdezz meg egy átlagembert, hogy mi jelenti számára a romantikus nyaralást, és valószínűleg a szokásos kliséket fogod hallani. Kéz a kézben andalogni a tengerparton, ejtőzni egy szálloda wellnessrészlegében vagy kempingezni a csillagos ég alatt. Ezek mind remekül hangzanak, de mi a helyzet azokkal, akik egészen másként határozzák meg a romantika fogalmát, és olyan vakációra vágynak párjukkal, ahol az izgalom szinte minden pillanatban jelen van? Elsősorban nekik szól a következő összeállítás.

A kalandok szerelmeseinek: Kumaon, Észak-India

A környezettudatos párok Észak-Indiában, a turisták által kevésbé ismert Kumaon régióban egy csodás ékszerdobozra bukkanhatnak. A napenergiával működő üdülőhely 2500 méter magasan a hegyekben, Leti falujától egyórányi gyaloglásra található, és tökéletes ellentéte a rohanó világnak, amiben a legtöbben élünk. A Heeramani-gleccser hófödte csúcsait általában csak edzett túrázók láthatják, de a futurisztikus tervezésű pavilonokból bárki élvezheti ezt a hihetetlen kilátást. A neves indiai építész, Bijoy Jain által tervezett ökokabinok szinte beleolvadnak a természetbe, és a belső terek olyan utánozhatatlan atmoszférát árasztanak, amelynek hatására a szerelmesek szinte eufórikus állapotba kerülnek.

Heeramani-gleccser havas csúcsa Forrás: Dreamstime

Igazi partikedvelőknek: Míkonosz

A görög szigetek messze földön híresek természeti szépségükről, tiszta vizű strandjaikról, és legendásak a véget nem érő éjszakák. Míkonosz biztosan nem olvad bele a háttérbe, amikor szórakozásról van szó, a pároddal itt aztán végre kiengedhetitek a fáradt gőzt. Töltsétek a napot egy kellemes vitorlázással, és élvezzétek a szikrázó napsütést, mielőtt belevetitek magatokat a legpezsgőbb bulikba. A legnépszerűbb klubokban már késő délután dübörög a zene, nemzetközi sztár-DJ-kel, go-go táncosokkal és töméntelen mennyiségű koktéllal. A sziget fővárosában egymást érik a szuperebbnél szuperebb partihelyek, és érdemes feltérképezni a Kis Velence néven ismert negyedet is, ahol rengeteg kikapcsolódási lehetőség közül választhattok.

Míkonosz kikötője esti fényekben Forrás: Dreamstime

A Life.hu extra tippje

Ha a strandok minősége kiemelten fontos számodra a nyaralás alatt, akkor Zákinthoszon igazán el leszel kényeztetve. Görögország egyik legszebb szigete a fürdőzésen túl megannyi izgalmat és kalandot tartogat, a helyi konyháról pedig tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Szezonnyitó last minute akciók az első indulásokra 64.900 Ft/ fő / 7 éjtől.


Lelkes gasztrománoknak: Bridgetown, Barbados

Ha igazi ínyencek vagytok, keresve sem találhattok jobb úti célt a Karib-térségnél, amit valóságos kulináris birodalomként tartanak számon. Természetesen minden sziget más szempontból izgalmas: egyesek a minőségi street foodban verhetetlenek, míg mások a fine dining élményekre összpontosítanak. Ez utóbbi mindig is Barbados erőssége volt, és ez ma sincs másként. Az itt élők imádják a változatos, kiadós, fűszeres fogásokat, és olyan különlegességekkel csábítják az éhes utazókat, mint például a roti (tortillaszerű tekercs) és a repülő hal – amit egyébként jellemzően cou-couval tálalnak. A Bridgetownban található Brown Sugar az egyik legautentikusabb étterem a szigeten, ahol kipróbálhatjátok a bajan finomságokat. Az étterem páfrányokkal teli terasza és a vízi kertek gyönyörű hátteret nyújtanak az ebédhez, ami emlékezetes marad hosszú időn keresztül.

Bridgetown kikötője és íncsiklandó ételei Forrás: Dreamstime, brownsugarbarbados.net

Megrögzött romantikusoknak: Newport, Rhode Island

Érintetlen strandok, festői túraösvények, gyarmati kúriák, fantasztikus múzeumok. Az Egyesült Államok új-angliai részén található Rhode Island kellemes meglepetés lehet azok számára, akik szokatlan, mégis teljesen amerikai kiruccanásra vágynak. Ha a romantikafaktort maximumra emelnétek, a bájos Newportban újra átélhetitek a szerelem varázsát. Az Easton's Beachen található kastély a klasszikus szépség és az elegancia megtestesítője, aminek szobáit úgy alakították ki, hogy a vendégek igazi luxusban pihenhessenek. A butikhotel kizárólag felnőttek számára kínál szállást, így teljes nyugalomban élvezhetitek egymás társaságát. Az aromaterápiás kezelések és a kertben tett séták csodás feltöltődést hozhatnak, a díjnyertes étterem menüsora pedig fenséges lakomát ígér.

Newport partja és a kastélyszálló Forrás: discovernewport.org

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.