3 varázslatos hely, amelyet mindenképp vegyél fel a bakancslistádra

Forrás: Dreamstime -
Kína Thaiföld utazás Nyár bakancslista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Neked is vannak álmaid, vágyaid? Hát hogyne lennének! A világ tele van szebbnél szebb helyekkel, amelyeket rövid életünk során kár lenne nem feltérképezni. Az ember néha fel sem fogja igazán, milyen mesés tájak találhatók a bolygónkon, így készítettünk egy rövid összeállítást a legkülönlegesebb úti célokról. Vegyetek mély lélegzetet, és merüljetek el ebben a virtuális utazásban! 

A kínai nagy fal

A legendás építmény kegyetlen munkafolyamatába emberek ezrei haltak bele, akiknek a holttestét a falba építették: ezért is nevezik a nagy falat a világ leghosszabb temetőjének vagy a könnyek falának. A védelmi rendszerként működő alkotás nem összefüggő, mindig ott építették, ahonnan támadásra számítottak.

A kínai nagy fal Forrás: Dreamstime

A ma látható legtöbb rész a 14. és 17. század között épült, a Ming-dinasztia idején. Ez körülbelül 6000 kilométer, a fal minden részletét – hegyvonulatokon, sivatagokon, pusztaságokon, mocsaras területeken át vezető szakaszait – összeadva azonban 50 ezer kilométer hosszú építményről beszélünk. Az egyedülálló látványosság leglátogatottabb részei viszont napról napra pusztulnak, aminek több oka is van. A csodás építmény évente több millió látogatót vonz, amit a fal egyszerűen már nem bír el, ráadásul a turisták szuvenírként darabokat visznek haza az ott található kövekből.

Phang Nga-öböl /James Bond-sziget

Köszöntünk a paradicsomban! A Phang Nga-öböl egy 400 négyzetkilométeren elterülő öböl az Andamán-tengerben, a Maláj-félsziget és Phuket szigete között. A terület nagy részét 1981-ben nemzeti parkká nyilvánították a természeti adottságai miatt. Az öbölben legalább 88 madár-, 82 hal- és 18 hüllőfaj, valamint 17 emlősfaj található, köztük a fehérkezű gibbon vagy a fekete rücskösfarkú disznódelfin.

Phang Nga-öböl Forrás: Dreamstime

A hely 1974-ben keltette fel a nyilvánosság figyelmét, méghozzá Az aranypisztolyos férfi című James Bond-film bemutatása után. Az itt található gomba alakú sziklát többen "James Bond-szikla"-ként is emlegetik. A mai napig a hajókirándulások egyik kedvelt célpontja, hiszen itt aztán tényleg úgy érzi az ember, mintha a mennyországba csöppent volna.

Champagne Pool

Egy igazi pezsgőmedence a világ végén! Akár egy ásványvízben a buborékok, úgy pezseg a szén-dioxid az új-zélandi Champagne Poolban. A meleg vizű képződmény körülbelül 900 évvel ezelőtt jött létre, és felszíni hőmérséklete eléri a 74 Celsius-fokot. A fantasztikus látvány mégis a tó széle, mert vibráló narancssárga színekben pompázik, amit a kovasav magas koncentrációja tesz lehetővé.

Lady Knox-gejzír Forrás: Dreamstime

A turisták egyik kedvenc látványossága a Lady Knox, ami egy óraműpontossággal működő gejzír: minden délelőtt egyazon időpontban lő ki vagy húsz méter magasra. Rotorua város Aucklandtől körülbelül 230 km-re délre található, a csodálatos Rotorua-tó partján. Számtalan helyi gejzírt már gyógyításra is befogtak a helyiek: több szállodában például termálvízzel fűtött úszómedencék vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.