4 pénztárcabarát úti tipp a nyár végére

Forrás: Dreamstime -
Göcsej utazás Ausztria Aggteleki Nemzeti Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan álmodozunk egy hónapokig tartó utazásról, de legtöbbünknek mindez nem adatik meg részben időhiány, részben anyagi okok miatt. Még ha nem is fogsz nekivágni hátizsákkal Ázsiának, vagy nincs lehetőséged elutazni egy távoli szigetre, számos egyéb módja van a világ felfedezésének. Épp ezért most olyan helyszíneket választottunk, ahol kevés pénzből is fantasztikus élményekben lehet részed.

Romantikus hétvége Göcsejben

A kánikulában nincs is jobb annál, mint hűs limonádét kortyolgatva heverészni a vízparton. A hűsöléshez a legtöbben a Balatont és a Velencei-tavat választják, de ha nincs kedved a tömeghez, Göcsejben megtalálod a tökéletes nyugalmat. A zöldellő dombok és erdők ölelésében megbúvó Kustánszeg egy titkos oázis, ahol nem kell sokat költened ahhoz, hogy töltekezz. A környéken remek túrákat tehetsz, ám a községben is akad látnivaló bőven, például a tájház és a millenniumi emlékmű.

Göcseji falumúzeum Forrás: gocsejiskanzen.hu

A Life.hu extra tippje

Ausztria egyik legdélebbi fekvésű tava rendkívül vonzó nyaralóhely, hisz a víz minősége kiváló, és nyáron a hőmérséklete gyakran 26 Celsius-fok fölé emelkedik. Itt a vízi sportok rajongói, illetve a túrázás és kerékpározás szerelmesei is megtalálják számításaikat, a tó körüli kempingekben pedig különleges élmény az üdülés. Foglalj helyet most 23 900 Ft/ fő / 3 éjtől.

Bärenschützklamm... az „ordító élmény”

Idegen tájakon barangolni, új kultúrákat felfedezni mindig üdítő élmény, és ehhez nem kell feltétlenül repülőre szállni. Ausztria közel van hozzánk, és gyönyörű természeti adottságaival igazi paradicsom a túrázás szerelmeseinek. Elég csupán Grazig utaznod, hogy részese legyél egy felejthetetlen nyári kalandnak, ugyanis innen 40 km-re, Mixnitz közelében található a Medve-szurdok (Bärenschützklamm).

Vízesések tömkelege a Medve-szurdokban Forrás: baerenschuetzklamm.at

Csodáld meg a világ legnagyobb könyvét!

Ha kiszabadulnál a város zajából egy kellemes kirándulásra, de nem szeretnéd a pénztárcádat megterhelni, Aggtelek és környéke ideális választásnak tűnhet. A fő attrakciót természetesen a világörökség részét képező barlangok jelentik, amelyek nemcsak egyedülálló élményt, hanem kellemes felüdülést is nyújtanak. Az Aggteleki Nemzeti Park határán található Szinpetri a nyugalom szigete, ahol egy időre leteheted a mindennapok gondjait. Ez az alig 250 lelket számláló község a mai napig őrzi a múltat, és nagyon kellemes a régi parasztházak között sétálgatni, beszédbe elegyedni a helyiekkel.

A világ legnagyobb könyve Forrás: legnagyobbkonyv.hu

Ahol magával ragad a történelem

A bajmóci várkastély Forrás: Dreamstime

A sziklaszirtre épült vár legkorábbi írásos említése 1113-ból maradt fenn, és hosszú évszázadokon át nemesi családok lakóhelyéül szolgált. A várkastély mai romantikus megjelenését a 19. századi átalakításoknak köszönheti, és töretlen népszerűségét mutatja az is, hogy számos filmet forgattak ezen a mesés helyszínen. A 365 ablakos épületegyüttest gyertyafényes túra keretében is felfedezheted, míg ősparkjában megcsodálhatod az ország legidősebb fáját, amely egykor Mátyás király egyik kedvenc tartózkodási helye volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.