Legendás kastélyok, ahol elvarázsolt királykisasszonynak érezheted magad

Forrás: Dreamstime -
Anglia Howard kastély Erdély Románia Drakula Japán Törcsvár Hohenzollern kastély kastély Himeji kastély Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak, akiket szorongással töltenek el a monumentális építmények, amelyeknek kapuja előtt állva vagy folyosóin barangolva icipicinek érzi magát az ember. Mások azonban éppen ezért rajonganak a kastélyokért, amelyeket felfedezve megelevenedik a történelem, ráadásul a művészeti alkotások iránti éhségünket is kielégíthetjük. Közeleg az ősz, lassan ideje a bikinit túracipőre cserélni! Ha messzire nem is tudsz elutazni, egy közeli ország kastélyában még feltöltekezhetsz a télre. 

Hohenzollern-kastély – Németország

A neogótikus Hohenzollern-kastély Stuttgarttól 50 km-re fekszik, a 855 méter magas Hohenzollern-hegy tetején. Ez a mesebelinek tűnő kastély egykor a porosz királyok és német császárok történelmi székhelye volt. Eredete a középkorig nyúlik vissza, a 11. században épült.

Forrás: Dreamstime

Moritzburg-kastély, Németország

Forrás: Dreamstime

Törcsvári kastély – Románia

Forrás: Dreamstime

A Life.hu extra tippje:

Erdély látványa, a székelyek hagyományos vendégszeretete téged is rabul ejthet. Járd be a legszebb székely, szász, csángó vidékeket, városokat, menj el a Gyilkos-tóhoz, a Békás-szorosba, időzz a Törcsvári Kástélyban. Indulj most: 55 900 Ft/ fő / 4 éjtől.

Eladó Drakula gróf kastélya

Még 2014-ben röppent fel a hír, hogy tulajdonosa, Habsburg Lotharingiai Domokos főherceg szívesen megválna a múzeumként működő erdélyi törcsvári kastélytól. Drakula gróf kastélya azóta is új tulajdonosát keresi.

Howard-kastély, Anglia

Forrás: Dreamstime

Chambord-kastély, Franciaország

Forrás: Dreamstime

Himedzsi kastély, Japán

A fából emelt himedzsi kastély a külseje után kapta a Fehér Kócsag (Siraszagi) nevet. Eredetileg a 15. században épült, és Japán Kanszai régiójában található. A vár egyik legkülönlegesebb része és a turisták kedvenc célpontja a központi bástyához vezető utak labirintusa. Ennek persze annak idején funkciója volt, a kapukat és a falakat úgy tervezték, hogy a betolakodókat spirális útvonalra kényszerítse, rengeteg csapdával és zsákutcával.

Forrás: Dreamstime

Költözz be Hitchcock kedvenc kastélyába!

Imádod Alfred Hitchcock legendás filmjeit? Mindent megadnál, ha beköltözhetnél egy olyan házba, ahol anno a zseniális rendező is forgatott? Nos, itt a lehetőség, már ha van minimum 16 milliárd forintod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.