Idézd fel a gyerekkorod, vedd elő a korcsolyát!

Forrás: MTI/Balogh Zoltán -
korcsolya jég Pesterzsébet jégcsarnok korcsolyapálya Budai Műjégpálya Bálna jégpálya Városligeti Műjégpálya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztos, neked is megvan az a nap, amikor a szüleid elég nagynak találáltak ahhoz, hogy kapjál egy korcsolyát. Ahhoz viszont túl kicsinek, hogy egyedül menj át a városon és haza, ezért amíg csúszkáltál, ők a pálya szélén vacogtak egy forró teával vagy forralt borral a kezükben. Nos, itt az idő, hogy felelevenítsd gyerekkorod koritudását, de akkor is érdemes korcsolyacipőt húznod, ha már saját gyerekedet kíséred el, így közös élménnyel is gazdagodhattok. Íme, a legszuperebb lehetőségek Budapesten, ahol önfeledten csúszhatsz a jégen. 

Városligeti Műjégpálya

Ha, korcsolya és Budapest, akkor a legtöbbeknek a 90 éves Városligeti Műjégpálya jut legelőször az eszükbe. Biztosan nektek is, hiszen a liget szuper helyszín, könnyen megközelíthető, és az se baj, ha nincs saját korid, mert bérelhetsz is akár. A pálya egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud kiszolgálni, de egy erősebb hétvégén napi tízezer ember is megfordulhat ott. A belépés 6 éves kor alatt ingyenes, a látogatóknak pedig orvosi ellátás, értékmegőrző is a rendelkezésükre áll. Bővebb információt itt találsz.

Városligeti Műjégpálya Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Budai Műjégpálya


A Budai Műjégpálya szélessége 15 méter, hosszúsága 30 méter, palánk és korongfogó háló veszi körül. Az idény hossza az időjárástól függ, általában októbertől áprilisig tart. A pálya reggel 7 és este 12 óra között kibérelhető amatőr jégkorongra, családi és céges rendezvényekre, iskolai tornaórára, vagy egyéb célra. A nem foglalt időszakokban bárki korcsolyázha a jégen. Korcsolyakölcsönzésre akárcsak a Városligetben, itt is van lehetőség, de korcsolya- és hokitanfolyamra is be lehet iratkozni.

Budai Műjégpálya Forrás: Pozsonyi Roland/budaijeg.hu

Arena Plaza Jégterasz

Az Arena Plaza Jégteraszon nem csak a már gyakorlottak húzhatnak korcsolyát, hanem lehetőség nyílik korcsolyaoktatásra is. A teraszt rendezvényekre is ki lehet bérelni, a pálya oktatói csapatépítő jelleggel jeges feladatokkal, játékos ügyességi versenyekkel szórakoztatják a résztvevőket. Pénteken és szombaton esténként pedig jégdiszkó várja a bulizni vágyókat.

Arena Pláza Jégterasz Forrás: jegterasz.hu

Bálna jégpálya


December 3-tól február végéig várja a város legszebb panorámájú szabadtéri műjégpályája a korcsolya szerelmeseit. Akik a Bálnát választják, hogy a e téli sportnak hódoljanak, nem csak Budapest egyik legkülönlegesebb épületében gyönyörködhetnek, hanem abban az egyedülálló panorámában is, amely a közvetlenül a Duna-parton felállított korcsolyapályáról elénk tárul. A 450 négyzetméteres jégpályát bárki időkorlátozás nélkül ingyen használhatja. Annak sem kell lemondania erről, akinek nincs hozzá felszerelése, a helyszínen korcsolyabérlésre is van lehetőség.

Bálna jégpálya Forrás: balnabudapest.hu

Pesterzsébet Jégcsarnok


Elsősorban oktatásra és sport edzésekre használják ezt a pályát, de hétvégén a közönségkorcsolyázóké a terep. Minden szombaton jégpartit, amiről itt még többet olvashatsz, is rendeznek, ami különleges formája a sport és szórakozás összekapcsolásának.

Jégdiszkó a Pesterzsébeti Jégcsarnokban Forrás: jegparty.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.