Vendégházak, ahol elbúcsúztathatod az óévet

Forrás: hangavendeghaz.hu -
szilveszter Börzsöny Mátra Káli-medence utazás Zengő vendégház Balaton Őrség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilveszterezni sokféleképpen lehet: otthon, házibuliban, szórakozóhelyen, szállodában vagy kint az utcán, egy a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Ha te is azok közé tartozol, akik számára a természet jelenti a legüdítőbb kikapcsolódást, adunk pár tippet, hová érdemes menekülni az évzáró őrület elől.

Egy hely, ahol megszűnik az idő


A fővároshoz közeli Börzsönyt sokan keresik fel télen síelés céljából, de akkor is érdemes idelátogatnod, ha nem rajongsz a havas sportokért, mert elbűvölő a táj, a harapni lehet a levegőt, és vadregényes turistautak kínálkoznak.

Nagymaros és a Dunakanyar látképe, háttérben a Börzsöny hegység vonulatával Forrás: MTI/Nagy Zoltán

Ehhez a szépséghez tökéletesen illeszkedik a Bernecebarátiban található házikó aminek különlegessége, hogy szinte együtt él és lélegzik a természettel. Ahogy belépsz az ajtón, azonnal otthon érzed magad: a kényelmes kanapék, a kandalló, a ropogós, friss ágyneműk és a jól felszerelt konyha megteremtik az épületben az alaphangulatot. A palóc hagyományokat őrző falu a hegység nyugati lankái és az Ipoly folyó között bújik meg, így tökéletes kiindulópontja az egész napos túráknak, a környékbeli présházak pedig szívesen látnak mindenkit, aki finom borokra vágyik.

A Mókusles kulcsosház Forrás: mokusles-kulcsoshaz.hu

Zárd az évet a Balatonnál!

Nincs jobb alkalom, hogy élvezd a vidéki magyar romantikát, mint a két ünnep közötti időszak. Ehhez nem kell más, csak egy mesés hely, és azok az emberek, akikkel szívesen töltenéd szabadidődet.

A befagyott Balaton, háttérben a Badacsonnyal Forrás: Thinkstock

A Balaton-felvidék hazánk egyik legszebb térsége, s bár télen sokkal nyugodtabb, bőven akad program, így biztosan nem fogsz csalódni, ha ide szervezed a kiruccanást. Szentbékkállán, a Káli-medence szívében bukkanhatsz rá erre az elbűvölő parasztházra amelyet úgy alakították át, hogy a kor igényeinek megfelelő legyen. Most végre kiszakadhatsz a városi forgatagból, és belekóstolhatsz abba, milyen érzés madárcsicsergésre ébredni, friss levegővel töltődni.

Vendégház Sárváron Forrás: sarvarivendeghaz.hu

Az Őrség télen is gyönyörű

Az Őrség a maga szereivel, szelíd lankáival és jellegzetes ételeivel mindig csábító úti cél. Téli arca talán még romantikusabb, és a városi zaj után igazi élmény lesz járni az erdőt, csendben, a pároddal.

Ispánk Forrás: orseg.hu

Autentikus hangulatú szállás bőven akad a térségben, de ez a „kódisállásos" ház a Vas megyei Ispánkon tényleg egy gyöngyszem. A szobák berendezésében is visszaköszön a régmúlt idők stílusjegye; a száz éves antik bútorok, a vaskályha és a kemence segít felidézni, hogyan töltötték itt mindennapjaikat a generációkkal előttünk élők. Nehéz kimozdulni innen a didergető hidegbe, de ha mégis rászánod magad, csodás látnivalók várnak a környéken.

A "kódisállásos" ház a Vas megyei Ispánkon tényleg egy gyöngyszem Forrás: orseg-szallas.hu

Szilveszteri pihenés a Mátrában

Az óév búcsúztatása nemcsak a hatalmas bulizásról, a féktelen ivászatról és a petárdák durrogásáról szólhat. Erdőjárós, barangolós hétvégét is szervezhetsz a pároddal, amikor tényleg nincs más dolgotok, csak egymásra figyelni, jókat enni és nagyokat aludni.

Kilátás Galyatetőről Forrás: MTI/Komka Péter

Hófödte csúcsaival, vadregényes tájaival és idilli falvaival a Mátra tökéletes helyszínt biztosít ehhez. Ha megjött a kedvetek a természetközeli szállásokhoz, akkor imádni fogjátok ezt a lélegzetelállító panorámájú házat. A szobák hangulatát a helyi iparművészek által készített bútorok adják, és mindegyikhez saját fürdőszoba tartozik. Napközben a túrázásé a főszerep, sötétedés után pedig bekuckózhattok egy bögre forró csokival, és élvezhetitek az együtt töltött pillanatokat.

Vendégház a Mátrában, lélegzetelállító panorámával Forrás: hangavendeghaz.hu

Ablak a Zengőre


Külföldön szilveszterezni mindig izgalmas, de itthon is rengeteg lehetőség adódik a kikapcsolódásra, ráadásul olcsóbban lehet kihozni egy-egy utat.

A Zengő domborulatai Hosszúhetény felől Forrás: Wikipédia

Ha valami igazán különlegesre vágysz, de fontos szempont az anyagi faktor, megvan a tökéletes hely, ne keresd tovább! Kívülről is varázslatos ez a 18. századi lakóépület, de ha meglátod, hogyan néz ki belülről, egyből beleszeretsz. A vendégház 4 éve nyitotta meg kapuit Püspökszentlászlón, és négy hálószobával, két nappalival, borospincével, padlás-galériával, valamint egy panorámás tetőterasszal büszkélkedik. A mecseki erdők szépsége, a háborítatlan nyugalom és a történelmi hangulatot idéző falucska jelenti a garanciát arra, hogy feltöltődve térj vissza a mindennapokba.

A Zengőlak vendégház Forrás: zengolak.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.