Három tó Európában, amelytől eláll a lélegzeted

Forrás: Thinkstock -
tavak Comói-tó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz beköszöntével egyre inkább vágyunk arra, hogy a szabadidőnket a természetben, leginkább vízparton töltsük el. Ha nincs lehetőséged külföldre utazni, a Balaton, a Velencei-tó vagy a Fertő tó mellett is feltöltődhetsz, de mi most három olyan európai tavat mutatunk meg neked, amelyek partjára biztosan mindig visszavágysz majd. 

Bledi-tó, Szlovénia

A másfél négyzetkilométeren elterülő Bledi-tó Szlovénia legnépszerűbb turistalátványossága, és nem véletlenül. Ez a vidék különösen csodás arcát mutatja tavasszal, amikor éled a természet, de sokan inkább ősszel látogatnak oda, amikor - többek között - a gyönyörű színes lombokban, levelekben lehet gyönyörködni. A tó kis szigetén - amely a helyiek szerint mágikus erejű - áll a Mária mennybemenetele-templom, amelyhez két legenda is kapcsolódik.

Az egyik szerint, ha megrángatod háromszor a templom harangját, rád talál a szerencse. A másik szerint, ha a templomhoz vezető 99 lépcsőn a vőlegény felcipeli a menyasszonyát, a házasság örökké fog tartani.

Bledi-tó Forrás: Thinkstock

A gleccser vájta Bledi-tó felett egy szirten áll a bledi vár, oda mindenképpen érdemes felmászni, ugyanis a legszebb kilátás a tóra és a környékre onnan nyílik.

Bledi-tó Forrás: Thinkstock

Kóstolj bledi krémest!

A tavon és a váron kívül a bledi krémes is a városka védjegyévé vált. A vaníliás krémből, tejszínhabból és leveles tésztából álló sütemény legfinomabb változata Istvan Lukacevic, a Park Hotel cukrásza nevéhez fűződik, de szinte bárhol kóstolod meg, igazi gasztroélményben lesz részed.

Comói-tó, Olaszország

Az Olaszország északi részén Lombardiában található 400 méter mély Comói-tó az egyik, ha nem a legszebb tava Itáliának. Területe 146 négyzetkilométer, így Olaszország harmadik legnagyobb tava a Garda-tó és a Lago Maggiore után. A tóban - főleg a mélysége miatt - nem ajánlott úszni, no de ide úgysem azért megyünk.

Comói-tó Forrás: Thinkstock

Akik már többször is jártak ott, azt állítják, áprilisban és májusban a legszebb, ahogy az Alpok havas csúcsai és a virágzó növények egyszerre láthatóak.

Igen, a hegyekkel övezett, Y-alakú tavacska a meredeken emelkedő sziklafalakkal egy igazi mesevilág, különböző méretű és állapotú villái és kastélyai pedig lenyűgözőek.

Itt tölti a nyarakat George Clooney is

A varázslatos Laglióba egy kirándulása során George Clooney is beleszeretett. Mikor megtudta, hogy a Villa Oleandra eladó, azonnal kifizette az érte kért 8 millió eurót, és 2001 óta ott is tölti a nyarakat. Így ez a környék külön "zarándokhelye" az ősz halántékú világsztár rajongóinak is, akik abban bíznak, hogy legalább egy pillanatást vethetnek a színészre, de villája előtt is sokan fotózkodnak.
Olaszország, Comói-tó Forrás: Dreamstime

Piltvicei-tavak, Horvátország

A Plitvicei Tavak Nemzeti Park Horvátország legnagyobb nemzeti parkja, 1979 óta a világörökség része. 1949-ben alapították, területe 300 négyzetkilométer, legmagasabb pontja az 1279 méter magas Sliski vrh. Ha Horvátországban nyaralsz, ezt a környéket ki ne hagyd, ugyanis

a 16, lépcsőzetesen elhelyezkedő, összekapcsolt tó és a 92 csodálatos vízesés Európa egyik leggyönyörűbb helyévé teszik ezt a vidéket.

Plitvicei-tavak Forrás: Thinkstock

A Plitvice Tavak Nemzeti Parkot a felső és az alsó tavakra osztják. A felső tavak területén található a nemzeti park legnagyobb tava, a Kozjak, és ezen a területen van a második legmagasabb vízesés, a 25 méter magas Galovacki buk.

Az igazi turistamágnes azonban az alsó tavak környéke, itt találhatók azok a vízesések, amelyeket képeslapról is ismerhetsz, mint például Plitvice és Horvátország legmagasabb vízesése, a 78 méter magas Nagy Vízesés is.

Plitvicei-tavak Forrás: Thinkstock

Falatnyi sortban pózol Los Angelesben Tóth Verahttp://www.life.hu/lifeutazas/20170317-falatnyi-shortban-pozol-los-angelesben-toth-vera-enekesno.htmlSoha ennyi fotót nem posztolt magáról Tóth Vera, mint az utóbbi napokban. A helyében persze mi is ezt tennénk: az énekesnő egyre szebb, ráadásul gyönyörű helyre utazott, Los Angelesben pihen. UtazásOrigoSkandináv tengerpart és hippi kommuna – Észak-Európa csücskén jártamhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170314-malmo-es-koppenhaga-latvanyossagai.htmlMindig is el szerettem volna jutni Észak-Európába, hogy felfedezzem a kissé zord, de mégis kedves skandináv tájakat, ahol pirosra csípi az arcom a jeges szél. Idén végre (valamelyest) teljesült az álmom: ellátogattam Malmőbe és Koppenhágába is. Utazás--Saint Barts a meztelen világsztárok szigetehttp://www.life.hu/lifeutazas/20170312-saint-barts-meztelen-vilagsztarok-szigete.htmlEgy sziget, ahol az egy négyzetméterre jutó, meztelen világsztárok száma a legmagasabb az egész világon. UtazásOrigoSzűcs Judith Thaiföldön nyaralt: "Kell egy kis boldogsághormon"http://www.life.hu/lifeutazas/20170219-szucs-judith-thaifoldre-utazott.htmlSzűcs Judit a repkedő mínuszok helyett inkább a kellemes meleget választotta, és elrepült Thaiföldre, amelyet akár második otthonának is tekinthet, hiszen sokadjára járt az ázsiai országban. A 63 évesen is kirobbanó formában lévő és hihetetlen életörömöt sugárzó énekesnő nagyon jól érezte magát Pattaján, ahonnan feltöltődve tért haza, és már gőzerővel készül április 10-i szuperkoncertjére. UtazásThinkstockRóma kevésbé ismert, ám gyönyörű nevezetességeihttp://www.life.hu/lifeutazas/20170306-roma-latnivaloi-palazzo-zuccari-quartiere-coppede-villa-ada.htmlKolosszeum, Spanyol lépcső, Trevi-kút - ha Rómában járunk, ezeket egészen biztosan megnézzük, vagy ha csoportos utazásra fizetünk be, biztos, hogy a "kötelező" program részei. Ám az Örök Város korántsem csak ennyi. Számos egyéb látnivalója közül most néhány olyat mutatunk be, amit lehet, hogy nem ismersz. UtazásThinkstockA világ legcsúnyább állatai a kihalás szélénhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170214-a-vilag-legcsunyabb-allatai-borneoi-nagyorru-majom-csupasz-foldikutya.htmlEgy már nem friss, de az évek teltével egyre fontosabb felmérés szerint az emberek által aranyosnak, cukinak tartott állatok védelmére sokkal több pénzt költenek, mint a csúnya, ám éppannyira veszélyeztetett fajok megmentésére. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.