Egyesült Arab Emírségek család utazás nyaralás Dubaj Dubai
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfoghatatlan gazdagság, elképesztő luxus és fényűző élet – elsőre sokak fejében még így él a Perzsa-öböl partján fekvő Dubaj. Pedig a fejlesztéseknek és milliárdos beruházásoknak hála Dubaj már nem csupán a luxuséletre vágyókat vonzaná magához, hanem a családi nyaralások helyszínévé szeretne válni. Mindennek pedig semmi akadálya nincs.

Tény, hogy Dubajról egyelőre nem az esetleges családi nyaralásunk helyszíne az, ami beugrik. Az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városának azonban jelenleg éppen ez a cél lebeg a szeme előtt: 2016 őszén nyitotta meg kapuit többek között a világ legnagyobb fedett élményparkja, az IMG, néhány hónappal később pedig a közel-keleti térség legnagyobb témaparkja, a Dubai Parks and Resorts.

Az élmények azonban itt még nem merültek ki: víziparkok, bevásárlóközpontok sora várja az idelátogató turistákat, nem is beszélve Dubaj első őrült látnivalójáról, a Ski Dubai öt fedett sípályájáról, a világ legmagasabb épületéről, a Burdzs Kalifáról, a sivatagról, a gyönyörű tengerpartról és az állandó jó időről. Dubaj tehát az a hely, ahol nem csupán a felnőttek, hanem a gyerekek is jól érezhetik magukat, és életre szóló élményekkel gazdagodhatnak.

Burdzs Kalifa Forrás: dubaitourism.getbynder.com

Spórolj és nyaralj egyszerre!

Dubaj valóban tárt karokkal várja a családokat: a szállodáktól kezdve a belépőjegyeken át a különféle szolgáltatások igénybevételéig mindenhol tudnak kedvezményt biztosítani. Utazás előtt érdemes utánajárni ezeknek a lehetőségeknek!

Vidámparkok, ahogyan még sosem láttad

Az IMG Worlds of Adventure már csak méreténél fogva is arra teremtetett, hogy Dubaj egyik legnagyobb attrakciójává nője ki magát: a fedett vidámpark 20 ezer fő (!) befogadására képes a maga szerény 28 futballpályányi területén. Bár már maga a nagysága is lenyűgöző, az igazán nagy élmények bent várják a kicsiket és nagyokat egyaránt:

csak a bátrabbaknak ajánljuk az adrenalinnövelő hullámvasutat és a hátborzongató kísértetkastélyt.

A kevésbé merészek sem maradnak ki a jóból: kipróbálhatják magukat szuperhősként, vagy egy nem mindennapi élményeket kínáló moziban pörögve-forogva, emelkedve-süllyedve élhetik át a gonosztól való megmentésüket.

Dubaj másik nevezetes témaparkja az IMG megnyitása után nem sokkal átadott Dubai Parks and Resort (DPR) sem törpül el méreteiben: a közel 600 hektáros területen több mint 100 hullámvasút, interaktív játék, show és más attrakció várja az ide látogatókat. Érdemes rászánni egy egész napot!

Csak a bátrabbaknak ajánljuk az adrenalinnövelő hullámvasutat Forrás: dubaitourism.getbynder.com

Pingvinek a sivatagban

Ha gyerekbarát programra vágyunk Dubajban, érdemes ellátogatni a világ egyik legjobb állatkertjének nyilvánított Underwater Zoo Dubaiba, amely a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Dubai Mallban található. És igen, Dubajban csak úgy repkednek a legek, hiszen itt, a Dubai Mallban tudjuk megszemlélni a világ egyik legnagyobb, csekély 11,5 millió literes akváriumát – ezt egyébként az Underwater Zoo Dubaiba tartó utunkon szemügyre is tudjuk venni.

Az állatkertben nagyjából 70 különféle állatfaj él, amelyek között cápákkal, rájákkal, illetve még pingvinekkel és óriáskrokodilokkal is találkozhatnak a látogatók.

Száguldozás a homokdűnék között

Mesterséges esőerdő, pálmafák és fedett sípálya ide vagy oda, Dubaj továbbra is a sivatagban fekszik, így ha meg akarjuk tapasztalni a természet közelségét, akkor bizony a sivatagba kell mennünk. Ennél nagyobb élményben aligha lesz részünk az utazásunk során. Mindenképp érdemes tehát befizetni valamelyik cég által szervezett dzsipes szafarira, amely nem csupán háztól házig visz, hanem

tartalmazza a homokdűnék közötti hullámvasutazást, tevegelést, egy szabad ég alatt elköltött finom vacsorát, amelyet látványos show-műsor kísér.

Vacsora a sivatagban, szabad ég alatt Forrás: dubaitourism.getbynder.com

Strandolás ötcsillagos módra

Az egész évben tartó nyárnak, a több kilométer hosszan elterülő, homokos tengerpartnak és a szállodák strandjainak hála nem kerül sok szervezésbe, hogy hűsöljünk egyet a Perzsa-öböl vagy valamelyik medence vizében.

Ám nem csupán a fürdeni és napozni vágyókat várják a strandok: a neves Kite Beachen minden sportolni vágyó megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló mozgásformát és játékot. Abszolút családokra specializálódott a kicsit messzebb fekvő Al Mamzar Beach Park, ahol játszóterek, medencék és étkezdék sokasága várja a strandolókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.