Indonézia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indonézia Délnyugat-Ázsia legjelentősebb országa. Öt nagy - Szumátra, Borneó, Jáva, Celebes és Új-Guinea- és számos kisebb szigeten terül el, amelyek az ázsiai partoktól egészen Óceániáig és Ausztráliáig nyúlnak. Több mint 15 ezer szigettel büszkélkedhet, így nem csoda, hogy Indonézia a Föld egyik legsokszínűbb országa. Azok a turisták, akik ezt választják úti célnak, vadregényes tájakra, gazdag állat- és növényvilágra, tűzhányókra, csodálatos építészeti  remekművekre és lenyűgöző kultúrára számíthatnak. 

Indonézia szíve, Jáva

Az Indonéziában, Szumátrától délkeletre fekvő Jáva a világ legnépesebb szigete, egyben a világ legsűrűbben lakott területeinek egyike. Adottságai miatt Indonézia fő szigetének is tartják. Ha úti célt választasz, Jáva tökéletes lehet, ha rajongsz a művészetekért, a kultúráért, a gyönyörű természetért, no és persze a különleges gasztronómiai élményekért, egzotikus ízekért.

Forrás: Ozone Network

Az ország fővárosa Jakarta, ahonnan keleti irányba indulva fantasztikus látnivalók - vulkanikus hegyek, esőerdők, vízesések, ősi templomok, várak - sorakoznak egymás mellett. Mivel a legtöbb aktív vulkán Indonéziában található, bármerre is utazol, a közeledben biztosan lesz legalább egy tűzhányó. Ha Jáva szigetén jársz, semmiképpen ne hagyd ki Bromót, amely egy, a Tengger Semeru Nemzeti Parkhoz tartozó 2329 méter magas vulkán.

Borobudur, a világ legnagyobb buddhista templomegyüttese Forrás: Thinkstock

Ez egyébként Kelet-Jáva egyik legnépszerűbb természeti látványossága is. Ha már elteltél a látvánnyal, kóstold meg a helyi ételeket is, az úgynevezett nasi campur éttermekben rengeteg ízletes fogás közül válogathatsz, de megkóstolhatod a tradicionális indonéz gyógyitalt, a jamút is.

Kalandozz velünk Indonézia lelkében!

Indonézia a világ leghosszabb szigetcsoportján nyúlik el és 18 100 sziget alkotja. A Föld 4. legnépesebb országa, egy élet is kevés lenne hozzá, hogy minden szegletét megismerjük. Bárány Róbert és operatőr kollégája mégis tett rá egy kísérletet, hogy belemásszon a délkelet-ázsiai ország lelkébe, és megismertesse a nézőkkel ezt a hihetetlenül sokszínű, és egzotikus vidéket.

Az 1. részt szeptember 24-én 21:00 órakor, a 2. részt október 1. 21:00 órakor láthatod az OzoneTV műsorán.

.

Szumátra, ahol egzozikus kalandok várnak rád

Szumátra a Föld hatodik legnagyobb szigete, és a legnagyobb sziget, amely teljes területével Indonéziában található. A szigeten több mint tíz Nemzeti Park fekszik, közülük három - Gunung Leuser Nemzeti Park, Kerinci Seblat Nemzeti Park és a Bukit Barisan Selatan Nemzeti Park - a világörökség részét képező park, amelyek Szumátra trópusi esőerdői címen vannak nyilvántartva. Itt található a Gunung Leuser Nemzeti Park szélén felállított Bohorok orangután rehabilitációs központ is. Balihoz képest itt sokkal kevesebb a turista, így ha ide látogatsz, sokkal vadregényesebb kalandokban lehet részed. Tehát, ha az egzotikumot és az extremitást kedveled, aki vedd fel ezt a szigetet is a bakancslistádra.

Sinabung vulkán Szumátra szigetén Forrás: Thinkstock

Borneo, a vad szépség

A Föld harmadik legnagyobb szigete (amelyen Indonézia, Malajzia és Bruneiosztozi), Borneo egyet jelent a vad szépséggel. Mivel Borneó nagyobb városait szinte a nulláról kellett újjáépíteni a második világháború után,történelmi emlékeket nem nagyon találsz, viszont a cölöpökön álló halászfalvak közül egyet mindenképpen érdemes felkeresni. A sziget igazi vonzerejét azonban a természeti látnivalók jelentik, mindenekelőtt a dzsungel, itt található az egyik legnagyobb összefüggő esőerdő a Földön. A rendkívül gazdag tengeri élővilág a világ minden tájáról vonzza a búvárkodni vágyókat. Szumátrához hasonlóan itt is található orangután rehabilitációs központ, a Sepilok, ahol a dzsungelben talált sérült vagy elhagyott orangutánbébiket készítik fel a vadonba való visszatérésre. A központ több mint egy szokványos állatkert, ugyanis a központban nemcsak az árván maradt, illetve sebesült orángutánokat gondozzák, hanem maláj medvéket, gibbonokat és szumátrai orrszarvúkat is. Hatalmas élmény lehet például egy délutáni etetés végignézése, ahol üvegfal nélkül csodálhatod az állatokat.

Az orangután rehabilitációs központban a sérült vagy elhagyott orangutánbébiket készítik fel a vadonba való visszatérésre Forrás: Thinkstock
Ezeket mindenképpen nézd meg, ha a Margit-szigen jársz!http://www.life.hu/lifeutazas/20170907-a-margit-sziget-latnivaloi.htmlA budapestiek gyakran kirándulnak ide, és ha a fővárosban járnak, a magyar és külföldi turisták sem hagyják ki a Margit-szigetet. Ez persze érthető is, hiszen a sziget a belvárosból könnyen megközelíthető zöld, parkos terület, ahol, ha akarsz, csak sétálsz egyet, de sportolhatsz, és kulturális programokon is részt vehetsz. UtazásThinkstockTöltődj fel Hévízen! - Egy város, ahol pár nap alatt újjászülethetszhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170903-heviz-es-kornyeke-latnivaloi.htmlVége a nyárnak, de még kimoccannál? Egészséges programot keresel belföldön, ami igazán feltölt? Ha voltál már Hévízen, biztosan eszedbe jut, hogy újabb néhány napot eltölts ott, ha még nem, akkor pedig irány Zala megye gyöngyszeme, amely gyógyvizének köszönhetően Magyarország egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb települése. Utazás--Horvátországban nyaral Hajdú Péterhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170806-horvatorszagban-nyaral-hajdu-peter-musorvezeto.htmlAmíg Sarka Kata a gyerekeikkel nyaralgat, addig Hajdú Péter elhagyta az országot és szintén nyaralós fotókat osztott meg. Utazás--Családja nélkül ment nyaralni Dundikahttp://www.life.hu/lifeutazas/20170730-csaladja-nelkul-ment-nyaralni-gorogorszagba-dundika.htmlMajka sűrű programja miatt egyedül, azaz a barátnőivel ment nyaralni Dundika. Utazás--Így élvezi a Balaton hűs habjait Tóth Gabihttp://www.life.hu/lifeutazas/20170723-igy-elvezi-a-balaton-hus-habjait-toth-gabi-enekesno.htmlLegutóbb Insta-posztja tanúsága szerint Gabi a Balatonon lazít. És milyen jól teszi.. Utazás--Íme, a világ legszebb kávéültetvényei - Fotógalériahttp://www.life.hu/lifeutazas/20170901-a-legszebb-kaveultetvenyek.htmlHa csak néhány országot lehetne mondani, hogy hol van a kávé őshazája, bajban lennénk, hiszen a világ számos táján kiváló minőségű fekete italt termelnek. Az úgynevezett kávéövbe körülbelül 80 ország tartozik, közülük közel 50-en exportálnak is. A különböző országokból származó kávékat azonban a földrajzi adottságoknak és a nemzetek kulturális szokásaiknak köszönhetően másképp gondozzák, de még a kávészemeket is másféle módon dolgozzák fel. A kész kávé ínycsiklandozó aromájával varázsol el minket, ám ilyenkor ritkán gondolunk arra, ahhoz, hogy a csészénkbe kerüljön, mennyi munka és szakértelem szükségeltetik. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.