Dél-Afrika orrszarvú szafari oroszlán kafferbivaly leopárd elefánt Kruger Nemzeti Park
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A természet szerelmeseinek valószínűleg az egyik legnagyobb utazási álmuk egy afrikai szafari. A mesebeli táj, a szavannák, az állatcsordák látványa valóban lenyűgöző, és egészen biztosan egy életen át élmény marad. Az egyik legnépszerűbb célpont a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park, ahol az utazók egészen extrém élményeken keresztül is megismerhetik a szavannák varázslatos világát. 

A varázslatos afrikai élővilág szépségét nehéz lenne szavakkal leírni: az érintetlen környezet, a napnyugtakor vörös színben pompázó táj és az egzotikus vadon élő állatok miatt a Kruger Nemzeti Park vitathatatlanul a világ legizgalmasabb szafari-helyszíne. A közel kétmillió hektáros vadonban több nagytestű emlősfaj él (beleértve az úgynevezett „nagy ötöst” – elefánt, oroszlán, leopárd, orrszarvú és kafferbivaly), mint bármely más afrikai rezervátumban, emellett 517 madár- és 1800 növényfaj fordul itt elő. A látogatók különböző típusú szafaricsomagok közül választhatnak, vérmérsékletük és érdeklődésük szerint.

A legnépszerűbb és legelterjedtebb módja a szafarinak, amikor

idegenvezető segítségével járhatjuk be a vidéket

Mindenről pontos információt kapunk, az autó pedig a nap végén visszavisz a szállodánkba. Általában minden utazó itt ismerkedik meg a szafarival, és csak később választ több kihívást igénylő kirándulásokat.

A Kruger Nemzeti Parka a világ egyik legizgalmasabb szafari-helyszíne Forrás: greater.krugerpark.co.za

A kevésbé kényelmesek előnyben részesíthetik az úgynevezett

mobil szafarikat,

ahol a vendégek a túra után nem egy szállodába térnek vissza, hanem mindig másik táborhelyre, ugyanis egyik helyről a másikra vándorolnak. A szakszerű vezető jelenléte természetesen itt is elengedhetetlen: a kaland és kényelem szuper ötvözetében lehet részed, ha ezt választod.

A mobil szafarin különböző táborhelyeken szállhatsz meg Forrás: greater.krugerpark.co.za

A kihívások, no és a víz kedvelőinek a legszuperebb forma a vízi szafari lehet. Ha erre vállalkozol, biztosan nem unatkozol, az Okavangón való utazás során bármikor „szembejöhet” egy krokodil vagy víziló, de a szárazföldi állatok is remekül megfigyelhetők.

Szinte testközelből figyelheted meg a szavanna lakóit Forrás: Shutterstock

Ha repülőre szállunk, a táj egészen más arcát mutatja. Ha tehetjük, bármilyen szafarit választunk is, ezt ne hagyjuk ki. Az utazás könnyű légi járművekkel történik, így hatalmas távolságokat járhatunk be rövid idő alatt. Ha a föld felett maradnál, de nagyobb kihívásra vágysz, a hőlégballon szafarit neked találták ki. Akik már részt vettek ilyenen, állítják, nincs lenyűgözőbb annál, mint amikor a hőlégballonnal a föld fölé emelkedünk.

Hőlégbalonnal csodálni a tájat felejthetetlen élmény Forrás: greater.krugerpark.co.za

A szafarik közés sorolják még az egyre inkább megosztó (sokszor az elefánt hátáról történő) elefántszafarikat is, amelynek során egy egész csordával járhatod be a vidéket, miközben karnyújtásnyira sétálnak melletted a hatalmas állatok.

Utazás a világ legszebb kaszinóiba http://www.life.hu/lifeutazas/20180111-utazas-a-vilag-legszebb-kaszinoiba-las-vegas-monaco-monte-carlo-becs.htmlA szerencsejáték, a kockázat iránti vonzódás mindig is jelen volt az emberek életében. Az első szerencsejátékról szóló feljegyzés Kínából származik ie. 2300-ból, de Egyiptomnak, az ókori görögöknek, a rómaiaknak is voltak már szerencsejátékaik. Az első kaszinó, a Ridottó 1638-ban nyílt meg Olaszországban, Velencében, Amerikában pedig többnyire a kisebb-nagyobb kocsmákban folyt a eleinte a szerencsejáték, amíg ezeket be nem záratták. 1931-ben azonban Nevada állam legalizálta a szerencsejátékokat, és megnyílt az első engedélyezett amerikai kaszinó. A kaszinók kultúrája az évtizedek alatt rengeteget változott, néhány közülük azononban impozánsságával, népszerűségével és ismertségével kiemelkedik a többiek közül. Néhányat most megmutatunk. Utazás--Ördög Nóráék folytatják videoblogjukat, a Nánázsiáthttp://www.life.hu/lifeutazas/20180106-ordog-noraek-folytatjak-videoblogjukat-a-nanazsiat.htmlImádják a néző, így több mint tízmillióan látták Ördög Nóri, Nánási Pál és gyermekeik, Mici és Venci kalandjait. Először be akarták fejezni, de úgy döntöttek, folytatódik tehát a széria, sőt újabb nagy dobásra készülnek. Utazás--Schobert Norbi: "Csak együtt, öten elmentünk pihenni"http://www.life.hu/lifeutazas/20171224-schobert-norbi-rubint-reka-elutaztak-karacsonyra.htmlSchobert Norbi és családja elutaztak az ünnepekre. A fitneszguru az újévig csak a családjára szeretne koncentrálni. UtazásOrigoPrágába utazott Erdélyi Mónikahttp://www.life.hu/lifeutazas/20171202-pragaba-utazott-erdelyi-monika-musorvezeto.htmlOdáig vannak a rajongói Erdélyi Mónika prágai szelfijeiért. Utazás--Illényi Katica vietnami élményeiről mesélthttp://www.life.hu/lifeutazas/20170926-illenyi-katica-hegedumuvesz-vietnami-elmenyeirol-meselt.htmlIllényi Katica, Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Artisjus díjas hegedűművész és egyetlenmagyar thereminművészünk képviselte Magyarországot Hanoiban, az Európai Zenei Fesztivál nyitókoncertjén. Utazása egy sokkolóan más világba vezetett, élményeiről a Life.hu-nak írt beszámolót. UtazásOrigoAz Urbex Hungary csapata 2017-ben is ellátogatott a csernobili zónábahttp://www.life.hu/lifeutazas/20171019-az-urbex-hungary-csapata-2017-ben-is-ellatogatott-a-csernobili-zonaba.htmlAz Urbex Hungary csapata a 2011-es és 2013-as túra után 2017-ben is ellátogatott a 31 éve történt atomkatasztrófa helyszínére, a csernobili zónába, ahol három napot tartózkodtak. Nagyon sok helyszínt végigjártak, bejárták Pripjaty városát is és megnézték a nemrég elkészült új szarkofágot, ami lefedi a sérült 4-es reaktor öregedő burkolatát. "Az ott tartózkodásunk alatt veszélynek nem voltunk kitéve, szakavatott kísérő magyarázta mit lehet, és mit nem" - írták blogukban. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.