Bemutatták a világ első úszó konyháját Dubajban

Forrás: Architects Design Studio -
hamburger utazás Dubaj étel úszó konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2018 januárjában mutatták be a világ első úszó konyháját a dubaji partok mentén, miután a food truckok inspirálta ötletet a vízre vitték: az Aqua Pod a jet-skivel, hajóval és jachtokkal közlekedő vásárlókat szolgálja majd ki.

„A projektnek tavaly májusban láttunk neki, hiszen három hónapba telik az úszó konyha kialakítása. Célunk, hogy újraértelmezzük a szárazföldön található food truckokat, és kifejlesszünk egy úszó konyhát, mely azokat az embereket szolgálja ki, akik a kikötőben, a vízen közlekednek" – mondta Ahmad Yousuf, az Aquatic Architects Design Studio alapítója, az úszó konyha tanácsadója és készítője. Az Aqua Pod először a Jumeirah-n kezdi meg működését, és olyan területeket fedne le, mint az Al Sufouh és a Kite Beach.

Aqua Pod Forrás: Architects Design Studio

Dubaj neve összefügg a gazdagsággal, a világ legkülönlegesebb felhőkarcolóival, a luxusautókkal és a fehér homokos tengerparttal. ám csak pár luxusszálloda rendelkezik saját stranddal, a tengerpart többi része hatalmas szabadstrandként üzemel. A hosszú tengerparton, középtájon egy kis oázisként üzemel a Jumeira Beach Park nevű fizetős fürdőhely.

„Az úszó konyha képes a helyváltoztatásra, és a vásárlói igényeknek megfelelően áttelepülhet. Eleinte a főbb területeket szeretnénk lefedni, a Jumeirah-n. A vásárlók számára két rendelési lehetőséget dolgoztunk ki. Az elsőt zászlós rendszernek hívjuk, hiszen egy kiszolgáló jet-ski elhagyja az úszó konyhát, és kimegy a mellette horgonyozó hajókhoz, hogy kiossza a zászlókat. A hajón tartózkodó emberek pedig a zászló lengetésével jelezhetik, ha igénybe vennék a szolgáltatást, és a jet-ski visszamegy hozzájuk, hogy felvegye a rendelést. Majd amikor a teljes rendelés elkészült, akkor természetesen vissza is szállítja az ételt a hajóhoz. A második folyamat szerint az emberek közvetlenül az úszó konyhánál rendelhetnek: megállíthatják a jet-skijüket vagy hajójukat közelében, és a pénztárosnál rendelhetnek. Ez a kisebb vízi eszközök számára a legmegfelelőbb, nem pedig a nagy hajóknak" - tette hozzá a tervező.

Forrás: Architects Design Studio

Ami az úszó konyha menüjét illeti, Yousuf kifejtette, hogy kezdetben hamburgereket fognak felszolgálni, hiszen ez a legkényelmesebben eladható étel.

„A legtöbben ember a strandon hamburgert szeretnek enni, és ez a legegyszerűbben elfogyasztható étel. A jövőben a menüt tovább bővíthetjük pizzákkal és desszertekkel - ez csakis a sikertől függ" - mondta.

Forrás: Architects Design Studio

Az úszó konyha építésekor az építtetők a fenntarthatóságot is szem előtt tartották, vagyis a vízi járművek elektromos meghajtással közlekednek majd, és lesz egy rendszer, mely begyűjti a tengerben úszó szemetet. „Ha valaki rendel nálunk, és utána a szemetet a tengerbe dobná – amit mi nem tudunk felügyelni - akkor az Aqua Pod össze tudja gyűjteni az összes szemetet az egyik tankjába, melyet később ki tudunk üríteni" - mondták el.

Fürdőruhás képeket posztolt Kapás Bogihttp://www.life.hu/lifeutazas/20180128-furdoruhas-kepeket-posztolt-kapas-bogi-uszono.htmlBogi a Phiphi-szigeteken készült gyönyörű képeket posztolt Instagram oldalára. Utazás--Szafarizz a Kruger Nemzeti Parkban Dél-Afrikában!http://www.life.hu/lifeutazas/20180125-szafari-a-kruger-nemzeti-parkban-del-afrikaban-elefant-oroszlan-leopard-orrszarvu-es-kafferbivaly.htmlA természet szerelmeseinek valószínűleg az egyik legnagyobb utazási álmuk egy afrikai szafari. A mesebeli táj, a szavannák, az állatcsordák látványa valóban lenyűgöző, és egészen biztosan egy életen át élmény marad. Az egyik legnépszerűbb célpont a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park, ahol az utazók egészen extrém élményeken keresztül is megismerhetik a szavannák varázslatos világát. UtazásOrigoNew Yorkból kívánt boldog új évet Dukai Reginahttp://www.life.hu/lifeutazas/20180101-new-yorkbol-kivant-boldog-uj-evet-dukai-regina-kovetoinek.htmlA modell megadta a módját az óévbúcsúztatónak. UtazásOrigoUtazás a világ legszebb kaszinóiba http://www.life.hu/lifeutazas/20180111-utazas-a-vilag-legszebb-kaszinoiba-las-vegas-monaco-monte-carlo-becs.htmlA szerencsejáték, a kockázat iránti vonzódás mindig is jelen volt az emberek életében. Az első szerencsejátékról szóló feljegyzés Kínából származik ie. 2300-ból, de Egyiptomnak, az ókori görögöknek, a rómaiaknak is voltak már szerencsejátékaik. Az első kaszinó, a Ridottó 1638-ban nyílt meg Olaszországban, Velencében, Amerikában pedig többnyire a kisebb-nagyobb kocsmákban folyt a eleinte a szerencsejáték, amíg ezeket be nem záratták. 1931-ben azonban Nevada állam legalizálta a szerencsejátékokat, és megnyílt az első engedélyezett amerikai kaszinó. A kaszinók kultúrája az évtizedek alatt rengeteget változott, néhány közülük azononban impozánsságával, népszerűségével és ismertségével kiemelkedik a többiek közül. Néhányat most megmutatunk. Utazás--Schobert Norbi: "Csak együtt, öten elmentünk pihenni"http://www.life.hu/lifeutazas/20171224-schobert-norbi-rubint-reka-elutaztak-karacsonyra.htmlSchobert Norbi és családja elutaztak az ünnepekre. A fitneszguru az újévig csak a családjára szeretne koncentrálni. UtazásOrigoPrágába utazott Erdélyi Mónikahttp://www.life.hu/lifeutazas/20171202-pragaba-utazott-erdelyi-monika-musorvezeto.htmlOdáig vannak a rajongói Erdélyi Mónika prágai szelfijeiért. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.