Bódi Slyvi Tibetből Nepálba utazott, így éli meg a változást

2018.06.20. 20:26

Rengeteget utazik Bódi Slyvi, élményeiről pedig szebbnél szebb fotókat tölt fel közösségi oldalára. Most pedig azt is elárulta, milyen Nepálban lenni. 

Tibetből utazott Nepálba Bódi Sylvi, Tibetben tartózkodása alatt pedig többször beszámolt róla, hogy kissé nyomasztónak érzi a légkört, pedig az ott élők nagyon kedvesek. 

Nepálból azonban a következőképp írt közösségi oldalára:

"Nepálban sokkal jobb energiákat érzékeltem. Az emberek kedvesek, barátságosak, mosolygósak. Jó érzés volt végre szabadon sétálni és megcsodálni az ország látnivalóit. Kathmanduban kezdtünk, de ebböl 2 nap elég is volt... Kb.3 millióan élnek itt, iszonyatos forgalom, kosz és szegénység van itt... Sehol nem láttam ekkora szmogot! Szürkéskék volt a levegö. De még ennek ellenére is jobban éreztem magam, mint a kínaiak által elfoglalt Tibetben... Sajnos nem a legjobbkor látogattunk ide, hiszen júniustól kezdödik az esös idöszak és mostanra nagyon sok szmog gyült össze itt a hegyekben... A monszun után sokkal szebb, legalábbis tisztább a levegö, azt mondják" - írta fotójához Bódi Sylvi. 

Nepálban sokkal jobb energiákat érzékeltem. Az emberek kedvesek, barátságosak, mosolygósak. Jó érzés volt végre szabadon sétálni és megcsodálni az ország látnivalóit. Kathmanduban kezdtünk, de ebböl 2 nap elég is volt... Kb.3 millióan élnek itt, iszonyatos forgalom, kosz és szegénység van itt... Sehol nem láttam ekkora szmogot! Szürkéskék volt a levegö... De még ennek ellenére is jobban éreztem magam, mint a kínaiak által elfoglalt Tibetben... Sajnos nem a legjobbkor látogattunk ide, hiszen júniustól kezdödik az esös idöszak és mostanra nagyon sok szmog gyült össze itt a hegyekben... A monszun után sokkal szebb, legalábbis tisztább a levegö, azt mondják. (A helyiek állítják, hogy december és január a legideálisabb hónap a nepáli látogatáshoz, de igazából október és április között bármikor jó.) Kathmanduban megnéztük, amit meg kellett, pontosabban ami megmaradt... Nepál fövárosást egy 7.8-as erösségü földrengés rázta meg 2015-ben. Ez a természeti katasztrófa amellett, hogy hatalmas városrészeket rombolt le, ezrek életét követelte (20 ezer sérült, 9 ezer halott, félmillió összedölt otthon), sajnos a templomok és emlékmüvek nagyrészét is megrongálta. (A közel 700 kultúrális emlékmüböl 131 teljesen összeomlott.) Ez hatalmas csapást jelentett az országnak, hiszen a világon itt található a legtöbb az UNESCO Világörökség által listázott emlékmüvekböl. Köszönhetöen a rengeteg támogatásnak szépen haladnak az újraépítéssel, renovációval, de azért ez még el fog tartani egy darabig... (A becslések szerint a teljes helyreállításhoz több, mint 130 millió angol font szükséges.) A puszítás ellenére is látszik, hogy valaha milyen szépek lehettek ezek a részek. #Nepal #Travel #Kathmandu #SylviBodi #TravelNepal

Sylvi Bódi (@sylvibodi) által megosztott bejegyzés,

 

Bódi SylviTibetNepálutazásszabadság