Ezeket a meglepő dolgokat csinálják a pilóták repülés közben

Forrás: AFP/Remko De Waal -
pilóta repülő utazás repülés alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolkodtál már azon, mivel ütik el az időt a pilóták a hosszú repülőutak alatt? Most eláruljuk!

Olvasás

Nem könyvekre kell gondolni, de magazinokat bizony a pilóták is olvasnak a hosszú repülőutak alatt. Ettől nem kell megijedniük az utasoknak, nem fenyegeti a biztonságukat, megengedett, hogy újságokat vigyenek be a pilótafülkébe. A regényekhez képest ugyanis a rövid cikkek nem vonják el a pilóta figyelmét.

A pilóták esznek, sőt néha alszanak is a repülőutakon Forrás: AFP/Remko De Waal

Alvás

Bizonyára megdöbbentően hangzik, de előfordul, hogy a pilóták elalszanak munkájuk közben. Ráadásul nem is csak a hosszabb, hanem a rövidebb repülőutakon is. Utóbbi esetben a személyzet egyik tagja jelzi is a pilótának, hogy pihennie kell. Persze nem alhatnak sokáig, hiszen a mély alvás után lassul a reakcióidő és az éberség is csökken.

Étkezés

Érthető, ha a hosszú úton a pilóták is megéheznek. Nem kell azonban koplalniuk, bátran étkezhetnek munka közben. Persze a fedélzeten felszolgált étel minősége nem a legjobb, de be kell érniük vele. Csupán arra kell figyelniük, hogy a két pilóta különböző ebédet egyen, mert nagy baj lenne, ha egy esetleges ételmérgezés miatt egyikük sem tudná ellátni munkáját... - írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.