Ezeknek a kritériumoknak kell megfelelned, ha stewardess szeretnél lenni

Forrás: Getty Images/iStockphoto/DMITRI MARUTA/Dmitri Maruta -
stewardess légiutas-kísérő kritérium állás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, milyen elvárásaik vannak a légitársaságoknak a légiutas-kísérőkkel szemben.

Gyakran keresnek a különböző légitársaságok légiutas-kísérőket, és a jelentkezőknek igencsak komoly elvárásoknak kell megfelelniük. Van, ami ezek közül elsajátítható, de van, ami alkati sajátosság. Az Emirateshez jelenleg is keresnek alkalmazottakat, és az oldalukon elsők között szerepelnek a kritériumok. Ebből kiderül, hogy a hölgyeknek a felemelt karjukkal, magassarkúban el kell tudniuk érniük a 212 centiméter magasságot. Az életkor alsó határa 21 év, a minimum testmagasság 160 centiméter, feltétel továbbá a főiskolai végzettség és a folyékony angoltudás.

Szigorú elvárások vannak a stewardessekkel szemben Forrás: Getty Images/iStockphoto/DMITRI MARUTA/Dmitri Maruta

Emellett a jelentkezni vágyó hölgyek és urak tippeket is kapnak a légitársaságtól, hogyan is érdemes kinéziük a jelentkezéshez csatolt fotójukon. A nőknek kontyba vagy copfba kell feltűzniük a hajukat, a sminküknek tartalmazniuk kell korrektort, alapozót, szemhéjfestéket, szemceruzát, szempillaspirált, pirosítót és rúzst. Fontos, hogy a körmeik ápoltak legyenek, és lehetőleg ne legyenek festve. Ajánlott a térd alá érő szoknya valamint harisnya és magassarkú cipő viselése.

Hasonló elvárások vannak a férfiak felé is, nekik rövid frizurával kell rendelkezniük, hajzselét csak minimális mértékben használhatnak, arcuknak borotváltnak, körmüknek ápoltnak kell lennie és ajánlott az elegáns ruházat.

Liptai Claudia és Pataki Ádám Ausztriába utaztak pihennihttp://www.life.hu/lifeutazas/20180704-liptai-claudia-es-pataki-adam-ausztriaba-utaztak-pihenni.htmlAusztriában pihente ki az esküvő és a lakodalom fáradalmait Liptai Claudia és Pataki Ádám. Kisfiukat is magukkal vitték. Utazás--Ezeket a meglepő dolgokat csinálják a pilóták repülés közbenhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180629-ezeket-a-meglepo-dolgokat-csinaljak-a-pilotak-repules-kozben-alvas.htmlGondolkodtál már azon, mivel ütik el az időt a pilóták a hosszú repülőutak alatt? Most eláruljuk! Utazás--Foci vb 2018: Szabadtéri helyek Budapesten, ahol nézheted a meccsekethttp://www.life.hu/lifeutazas/20180626-szabadteri-helyek-budapesten-ahol-kivetiton-lehet-nezni-a-focivb-dontot-2018.htmlNem túlzás: focilázban ég a világ. A világbajnokság meccseire azok közül is sokan kíváncsiak, akik egyébként nem rajonganak a futballért. Nos, a szurkolásnak a nyár is kedvez, hiszen nem kell a négy fal között, a televízión követned az eseményeket. Összeszedtünk néhány budapesti szabadtéri helyet, ahol a barátaiddal iszogatva adhatsz hangot a gólörömödnek. UtazásOrigoTörökországban hajtott végre kényszerleszállást egy magyar utasokat szállító géphttp://www.life.hu/lifeutazas/20180627-torokorszagban-hajtott-vegre-kenyszerleszallast-egy-magyar-utasokat-szallito-gep.htmlKényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Antayában. A gépen több magyar utas is tartózkodott, azt mondják: a reptéren nem közölték velük a kényszerleszállás okát, féltek és fáztak. UtazásOrigoBódi Slyvi Tibetből Nepálba utazott, így éli meg a változásthttp://www.life.hu/lifeutazas/20180620-bodi-slyvi-tibetbol-nepalba-utazott-igy-eli-meg-a-valtozast.htmlRengeteget utazik Bódi Slyvi, élményeiről pedig szebbnél szebb fotókat tölt fel közösségi oldalára. Most pedig azt is elárulta, milyen Nepálban lenni. UtazásOrigoKárpáti Rebeka megmutatta kerek fenekét: fotóhttp://www.life.hu/lifeutazas/20180615-karpati-rebeka-megmutatta-kerek-feneket-foto.htmlKárpáti Rebeka éppen Mallorcán nyaral, és természetesen erről is posztol: fürdőruhában mutatta meg fenekét. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.