Ezeknek a kritériumoknak kell megfelelned, ha stewardess szeretnél lenni

2018.07.05. 20:21

Kiderült, milyen elvárásaik vannak a légitársaságoknak a légiutas-kísérőkkel szemben.

Gyakran keresnek a különböző légitársaságok légiutas-kísérőket, és a jelentkezőknek igencsak komoly elvárásoknak kell megfelelniük. Van, ami ezek közül elsajátítható, de van, ami alkati sajátosság. Az Emirateshez jelenleg is keresnek alkalmazottakat, és az oldalukon elsők között szerepelnek a kritériumok. Ebből kiderül, hogy a hölgyeknek a felemelt karjukkal, magassarkúban el kell tudniuk érniük a 212 centiméter magasságot. Az életkor alsó határa 21 év, a minimum testmagasság 160 centiméter, feltétel továbbá a főiskolai végzettség és a folyékony angoltudás.

Szigorú elvárások vannak a stewardessekkel szembenForrás: Getty Images/iStockphoto/DMITRI MARUTA/Dmitri Maruta

Emellett a jelentkezni vágyó hölgyek és urak tippeket is kapnak a légitársaságtól, hogyan is érdemes kinéziük a jelentkezéshez csatolt fotójukon. A nőknek kontyba vagy copfba kell feltűzniük a hajukat, a sminküknek tartalmazniuk kell korrektort, alapozót, szemhéjfestéket, szemceruzát, szempillaspirált, pirosítót és rúzst. Fontos, hogy a körmeik ápoltak legyenek, és lehetőleg ne legyenek festve. Ajánlott a térd alá érő szoknya valamint harisnya és magassarkú cipő viselése.

Hasonló elvárások vannak a férfiak felé is, nekik rövid frizurával kell rendelkezniük, hajzselét csak minimális mértékben használhatnak, arcuknak borotváltnak, körmüknek ápoltnak kell lennie és ajánlott az elegáns ruházat.

stewardesslégiutas-kísérőálláskritérium